“ΕΠΕΣΑΝ” ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ “ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ” ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. “ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ, ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ”. ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΟΡΙΣΤΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

    Κοινοποίηση:
    karamand

    Ρεπορτάζ: Γιάννης Κολοζώφ

    Την ώρα που οι απλοί πυροσβέστες έδιναν μάχη για να μπορέσουν να διεισδύσουν στην πύρινη κόλαση στο Μάτι όπου καίγονταν ζωντανοί τόσοι συνάνθρωποί μας, κάποιοι ανώτεροι τους δεν αγωνιούσαν για τις δεκάδες ζωές αλλά για να μη περάσουν οι φλόγες στην οικία του Καραμανλή στη Ραφήνα.

    karamanlis3

    Στις 2 φωτογραφίες εικονίζεται η θέα από το πίσω μπαλκόνι της οικίας Καραμανλή. Η φωτιά δεν ακούμπησε καν τη βίλα Καραμανλή. Οι πυροσβεστες- καταγγέλλεται- ότι έσβησαν άμεσα τη φωτιά, εκτός εαν η πύρινη λαίλαπα, έκανε μεταβολή και οπισθοχώρησε, μόνη της.

     

    Εκεί που κάποτε δεξιώθηκε και συνέφαγε [ως πρωθυπουργός] με τον Ταγίπ Ερντογάν. Και όμως οι φλόγες κατέκαψαν και το τελευταίο φυτό που υπήρχε κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και όλως τυχαίως η φωτιά σταμάτησε εξήντα μέτρα από την μικρή οδό που βρίσκεται η οικία του ανθρώπου που όταν οδηγούσε τη χώρα στον προθάλαμο, στο χείλος του γκρεμού που λέγεται χρεοκοπία, συνήθιζε εκεί να κάνει τις βόλτες του και τις πρώτες βουτιές του με το γνωστό πορτοκαλί μαγιό του. Τότε που συνοδευόμενος από έναν άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας έκανε το μπάνιο του στον μικροσκοπικό κολπίσκο που βρίσκεται κάτω ακριβώς από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα. Δεν του κάηκε «καρφί», την περασμένη Δευτέρα του «Βούδα», ίσως να ήταν και αγουροξυπνημένος από το ολονύκτιο γλέντι που είχε μεσολαβήσει το Σαββατοκύριακο με τα κουμπαριλίκια του Παπανικολάου, δήμαρχου Γλυφάδας που νυμφεύτηκε την κόρη του αξιοτίμου αντιεισαγγελέα πλέον του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

    KARAMANLIS1

    Ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν δυο βήματα από τους χαροκαμένους στο Μάτι και ούτε καν ένιωσε την ανάγκη να αφήσει τον καναπέ και την ασφάλεια του σπιτιού του. Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, βρέθηκε στο σημείο και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα με τα καμένα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ο πρώην πρωθυπουργός, που θα μείνει στην Ιστορία ως ο πλέον αποτυχημένος κυβερνήτης της μεταπολίτευσης, εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου αφήνοντας πίσω του μια χώρα με το έλλειμμα στο 13,7% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος 300 δισ. ευρώ. Το πόσο απαθής για τις εξελίξεις και τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη χώρα είναι ο κ. Καραμανλής το έδειξε για ακόμη μια φορά στα τέλη Μαΐου στο άβατο της Ραφήνας.

    karamanlis4

    Μπορεί την προηγούμενη μέρα ο κ. Παπανδρέου να δήλωνε από το Καστελόριζο πως η προσφυγή μας στο ΔΝΤ είναι πλέον μονόδρομος και πως όλοι θα πρέπει να σφίξουμε ακόμη περισσότερο το ζωνάρι, αυτό όμως δεν απέτρεψε τον κ. Καραμανλή από το πρόγραμμά του: Το μεσημέρι φόρεσε το ξεθωριασμένο μοδάτο μαγιό του, πήρε την πετσέτα του και κατηφόρισε από το σπίτι του στον μικρό κολπίσκο που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα για να απολαύσει τη θάλασσα. Τι κι αν στο γκάλοπ της ALCO που δημοσιεύτηκε τότε έλεγε πως το 85% των πολιτών πίστευε ότι ο κ. Καραμανλής γνώριζε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ και γι’ αυτό οργάνωσε τη… φυγή του. Και στην αναπόφευκτη είσοδό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ΓΑΠ, συνεχίζει απτόητος να απολαμβάνει τις διακοπές διαρκείας και τα μακροβούτια στη θάλασσα ως χειμερινός κολυμβητής. Από την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Καραμανλής ένιωσε, όπως λένε αυτοί που τον ξέρουν καλά, ανακουφισμένος. Παρέδωσε την πρωθυπουργία, παρέδωσε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και άρχισε τις βόλτες, τις χαλαρές εξόδους και φυσικά τις εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό με τη σύζυγό του και κάποιους καλούς φίλους. Πήγε στο γήπεδο για να θαυμάσει την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, και το Πάσχα απέδρασε στην Ιταλία για να θαυμάσει τις ομορφιές της Τοσκάνης και της Βενετίας. Αλλά όταν γυρνούσε δεν ξεχνούσε τον περίπατο ή το μπάνιο κάτω από το γραφικό ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου. Τότε που κάπου, κάπου έπαιρνε και την Νατάσα, έχοντας μαζί του και μια κατσούνα, Κρητική γκλίτσα. Και αν ο «Βούδας» κοιμόταν και δεν πήρε πρέφα για το τι είχε συμβεί από τις πρώτες κιόλας ώρες, δεν είδε πως και στην πίσω πλευρά του μπαλκονιού του, έχει καεί το κομμάτι του Αγίου Νικολάου που «βλέπει» προς το λιμάνι της Ραφήνας; Ντροπή και αίσχος για κάποιον που υπηρέτησε τη χώρα, έστω και αν την άφησε στα πρόθυρα του ΔΝΤ!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: