“ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΟ ’96 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ’74” – ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ – ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕ… (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    CASUS-BELLI-TOURKIA-ELLADA

    Η Τουρκία θα προχωρήσει στις γεωτρήσεις της ανατολικά της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ που διεκδικεί η Λευκωσία. Αυτό δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας.

    Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το γεωτρύπανο της TPAO, το Yavuz, έχει αγκυροβολήσει στην Αττάλεια, στο λιμάνι της Τουρκίας, από την Δευτέρα, εφοδιάστηκε με καύσιμα και επιβεβαίωσε ότι το σκάφος θα αναχωρήσει «μέσα σε λίγες μέρες» για τον στόχο του.

    Οι τουρκικές εφημερίδες στο μεταξύ, χαρακτηρίζουν τη Navtex που ανακοίνωσε η Κύπρος ως «προκλητική» ενέργεια, με το υπουργείο Ενέργειας να λέει πως αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει στο παραμικρό τις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιήσει το Γιαβούζ.

    Όπως αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι: «Οι προκλητικές αυτές ενέργειες της Λευκωσίας δεν έχουν κανένα νόημα. Το Γιαβούζ θα πραγματοποιήσει τις γεωτρήσεις του κανονικά ανοικτά της Καρπασίας αφού έχει συνοδεία τόσο τουρκικών πολεμικών σκαφών όσο και της Αεροπορίας η οποία πετά συνεχώς πάνω από το πλοίο».

    Με τη Navtex που εξέδωσε η Λευκωσία δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου σύμφωνα με το philenews.com.

    Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018. Σύμφωνα με τη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και θα είναι «πολύ επικίνδυνη για ναυσιπλοΐα».

    Τούρκος αναλυτής: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει στρατιωτικά την Κύπρο»

    Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Τουράν Ογούζ σε άρθρο του στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει αφενός ότι η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει στρατιωτικά την Τουρκία, αλλά ακόμη και αν επιχειρήσει κάτι τότε θα μείνει μόνη της όπως έμεινε το ΄74 και το ΄96 στα Ίμια.

    «Εάν η Ελλάδα δεν είχε δημιουργήσει αυτές τις σχέσεις με άλλες χώρες, τότε δεν θα τολμούσε να κάνει αυτά τα βήματα γιατί στην περίπτωση μιας ξαφνικής επέμβασης στην Κύπρο η Ελλάδα δεν θα μπορούσε εύκολα να τη διαχειριστεί.

    Δεν έχουν τέτοια στρατιωτική δυνατότητα. Ενώ για εμάς η Κύπρος είναι δίπλα μας. Και προηγουμένως, το 1974, η Ελλάδα αφέθηκε μόνη της. Και στην κρίση των Ιμίων φαντάστηκαν ότι θα υπάρξει άμεση και αδιαμφισβήτητη στήριξη, αλλά όταν δεν την βρήκαν, απογοητεύτηκαν», υποστηρίζει ο Τουράν Ογούζ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Το ότι η Κύπρος κείται μακραν , μας το είπαν οι ίδιοι οι Κύπριοι με την ψήφο τους .
      Ο Σημερινός κυβερνήτης τους Καταδικασε τα συλλαλητηρια για την Μακεδονία και τάχτηκε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών . Λιγες μέρες μετά κέρδισε τις εκλογές στην Κύπρο με πάνω από 50% !!! Οποιος καταλαβε καταλαβε που’ μας έχουν γραμμένους οι Κύπριοι ” αδελφοί” μας …..

    2. Το 1974 μαλάκα Μεμέτη ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι σας βοήθησε η Αμερική. Αλλιώς θα σας είχαμε γαμήσει ακόμα και που ΔΕΝ είχαμε οπλισμό. Τα κασόνια με τα Μ1 ήταν γεμάτα πέτρες. Στα τανκς κάτω στην Κύπρο ήταν χαλασμένα αλλά τα είχαμε παρατάξει και μόνο που τα βλέπατε μαλάκα μεμέτη τρέχατε μακριά. Να μην αναφέρω ότι τους δικούς σας τους δένατε με αλυσίδες μέσα στα Τουρκικά τανκς για να μην το σκάνε. Θυμάσαι Μεμέτη που ο Αμερικανικός στόλος με το που είδε το σθένος των Ελλήνων μας σταμάτησε και γύρισε τα οχηματαγωγά μας πίσω? Σου λέει αυτοί (οι Έλληνες) θα γαμήσουν και εμάς μαζί.

    3. Εαν το 1974 ηταν ο Γεωργιος Παπαδοπουλος στην εξουσια, θα σας ειχε στειλει στα βαθη της ανατολης σε 10 μερες μεσα. Αλλα οι εδω προδοτες ειχαν φροντισει να τον βγαλουν απο τη μεση πριν την αποβαση των κολοτουρκων. Εξαλλου οι Κυπριοι δεν ηθελαν και δεν θελουν ποτε παρε δωσε με την Ελλαδα και αυτο το ξερουν οι παντες. Aπλα ενα θεατρο παιζουμε απο ανεκαθεν οτι ειμαστε ενας λαος και αγαπιομαστε…

    4. Πέστε στον Τουράν ογουζ ότι θα τους πάμε @αμιοντας μέχρι το κόλπο της αλεξανδρετας..

    5. μακάρι να επιτεθούν να ξεβρακώσουν και τις κότες του Αμερικάνους που απλά θα κοιτάνε όπως το 1974, αδύναμοι να κάνουν κάτι μπροστά στην ισχύ της Τουρκίας.

      1. έλα τώρα τα παραλές ασ ειναι καλα η ρωσια και αγγλια

    6. Θα βρουν σιγουρα ενα παπαρι.ολα γινονται για την φιγουρα.

    7. Για να κάνεις NAVTEX πρέπει να έχει πολεμικό ναυτικό και κάλυψη ..

      Ποιος έχει φροντίσει για να μην έχει η Κύπρος όπλα ??
      Ποιος της έχει απαγορέψει ??
      Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί το ενιαίο αμυντικό δόγμα ??
      Γιατί δεν μας επέτρεψαν να τοποθετήσουμε τους s-300 στην Κύπρο??
      Ποιος συνεχίζει να βλέπει την Κύπρο μακράν ??

    8. Πότε θα τους ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ κύριε Αποστολάκη????

      Η ΤΩΡΑ Η ΑΛΛΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ τουρκιά!!!!!

      Κι αν γουστάρεΤε εσείς και ο Συρφετός που εκπροσωπείττε,ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ…

      Ή ΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ,Η ΑΕΤΌΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ….

    9. ελατε Μογγολια και θα φατε καλα Αφριν σιγουρα δεν ειμαστε και ωσο για το 74 αλλοι σας φτιαξαν το εδαφος και μας κουνιεσται τωρα…………………….μετρηστε πρωτα τα φερετρα που σας σταιλνουν οι Κουρδοι απο χθεσινη εποιδρομη σε τουρκικη στρατιωτικη φαλαγγα στα συνορα της Συριας και μετα παιξτε το σε μας μαγγες………….

    Comments are closed.