ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;; ΓΙΝΕ Η «ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» – ΜΗΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΦΑΡΣΙ ΟΥΡΝΤΟΥ,ΠΑΣΤΟΥ,ΣΟΥΑΧΙΛΙ Ή ΑΡΑΒΙΚΑ;; ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ 9 ΔΗΜΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    1

    Μήπως μιλάτε φαρσί, ουρντού, παστού, σουαχίλι ή αραβικά;

    “Τα μιλάει φαρσί”, λέμε μεταφορικά για κάποιον, που γνωρίζει άριστα μία γλώσσα. Πλέον, η γνωστή φράση αποκτά και κυριολεκτική σημασία αφού αποτελεί βασικό προσόν διορισμού στο Δημόσιο. Οποιος λοιπόν, μεταξύ άλλων γλωσσών, μιλάει φαρσί, ουρντού, παστού, σουαχίλι, αραβικά μπορεί να προσληφθεί ως διαπολιτισμικός μεσολαβητής σε δημόσια υπηρεσία. Πρόκειται για ένα νέο επάγγελμα, που δείχνει να έχει λαμπρές προοπτικές στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια λόγω του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. Ελληνες και αλλοδαποί, που γνωρίζουν μία από τις βασικές γλώσσες των μεταναστών-προσφύγων, που φιλοξενούνται σε δομές της ελληνικής επικράτειας, είναι σίγουρο ότι θα έχουν πολλές ευκαιρίες να απασχοληθούν στο αντικείμενο αυτό με τις σχετικές προκηρύξεις σε δήμους και περιφέρειες να “τρέχουν” ήδη.

    Τα άτομα, που μεσολαβούν κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μεταναστών και προσφύγων με τις ελληνικές δημόσιες αρχές και υπηρεσίες και αποτελούν το συνδετικό κρίκο των δύο πλευρών, συγκροτούν ένα δυναμικό επαγγελματικό κλάδο. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί από τα αρμόδια υπουργεία ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τους διαπολιτισμικούς μεσολαβητές, τα προγράμματα εκπαίδευσής τους είναι ελάχιστα στην χώρα μας με αποτέλεσμα η πλειοψηφία τους να μην είναι εξειδικευμένα καταρτισμένοι και δεν υπάρχουν διαδικασίες πιστοποίησης των προσόντων τους όσων αφορά στη γνώση της μητρικής γλώσσας, οι εξελίξεις είναι τέτοιες στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, που αυξάνουν κατακόρυφα την ζήτηση αυτού του επαγγέλματος. Η απόφαση δε, της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να μεταφέρει μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέες θέσεις εργασίες διευρύνοντας το πεδίο απασχόλησης τους.

    Στο πλαίσιο αυτό, η γενική γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υλοποιεί αυτό το διάστημα τη δράση με τίτλο, «Προώθηση/Ενίσχυση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας (ΚΚ)/ Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ)». Σκοπός της είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών, μέσω της πρόσληψης, κατάρτισης και διάθεσης για απασχόληση διαπολιτισμικών μεσολαβητών σε επιλεγμένους δήμους, εννέα 9 περιφερειών της χώρας: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

    Η ενίσχυση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης αναμένεται να επιφέρει επιτάχυνση στη διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών και βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μετανάστες, αιτούντες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας. Το αντικείμενο εργασίας των διαπολιτισμικών μεσολαβητών αφορά στην παροχή πληροφοριών προς τους μετανάστες, αιτούντες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας, στη διευκόλυνση της επικοινωνίας τους με δημόσιους οργανισμούς ή με άλλους τοπικούς φορείς/δομές και στην υποβοήθηση δημιουργίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών των μεταναστευτικών/προσφυγικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας. Στόχος είναι η εξάλειψη των αρνητικών στερεοτύπων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Απαραίτητα προσόντα των υποψηφίων, βάσει της προκήρυξης, είναι η εμπειρία στη διαπολιτισμική μεσολάβηση, η επικοινωνιακή δεξιότητα, η διαπραγματευτική ικανότητα και η γνώση όχι μόνο της ελληνικής αλλά και γλωσσών της ομάδας στόχου καθώς και γνώση των βασικών κοινωνικών/πολιτισμικών χαρακτηριστικών της. Προβλέπεται ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όσους επιλεγούν, που θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση και ανατροφοδότηση ενώ θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως και 44 μήνες. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απασχοληθούν 69 διαπολιτισμικοί μεσολαβητές εκ των οποίων 17 σε 13 δήμους της Αττικής και 17 σε 15 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

    pinakas

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. ΜΚΟ=ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ…

    2. Αυτοι οι αλητες των ΜΚΟ ενδιαφερονται μονο για την τσεπη τους, τα χρηματα ειναι πολλα και ο ρολος τους υποπτος και αλωνιζουν ανεξελενκτοι, χωρις να τους ελεγχει κανεις και παριστανουν τους φιλεσπλαχνους!!!!!!!! Βρηκαν και τα κανουν, επρεπε να τους εχουν πεταξει στην θαλασσα!!!!!!!!!!!

    3. Οι ΜΚΟ που καλοδεχονταν τους λαθρο μιλουσαν Αραβικες και Αφρικανικες γλωσσες;
      Αλλο να προσλαβουμε δασκαλους κι αλλο μεταφραστες.Ειναι υποχρεωμενοι να πανε σχολειο να μαθουν τη Ελληνικη οπως οι τσιγγανογυφτοι.

    4. Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει ολα με τον αλ6 ,ήρθε ο κουλης και η κυβέρνηση του να μας πει ότι τα χειρότερα έπονται

    5. Κοίτα να δεις που σε 2 με 3 χρόνια όλα τα ΚΕΠ θα έχουν και μιναρε.!

    6. Καμιά ΜΚΟ υπάρχει για να σώσει τους Έλληνες;;; 2500 χρόνια τώρα μας σφάζουν ανατολίτες και δυτικοί κι εμείς συνεχίζουμε να έχουμε πολιτικές ελίτ που μας αφήνουν έκθετους σε ισλαμιστές σφαγείς για να μην εκθέσουν καμία εβραϊκή ΜΚΟ…

    7. Στη γειτονια μου ανοιξε μια καφετερια ενας Αιγυπτιος με γυναικα Αλβανη. Την Αλβανη την προσελαβε το LIDL της περιοχης ( οσοι δεν το γνωριζετε το LIDL προσλαμβανει κατα προτιμηση αλλοδαπους). Μετα απο λιγο καιρο τον βλεπουμε ανετο και ωραιο να εχει πουλησει την καφετερια σε Ουκρανη και ο ιδιος να δηλωνει… Δημοσιος υπαλληλος με καθηκοντα μεταφραστη… Βασιλιας ο τυπος..

    8. Ααφαιθηκαν πίσω πια οι γνώσεις ψωλικων τεχνών και πλέον είναι σε ζήτηση η μουσλ-λανγκουαγκε

    9. Καθε μερα και χειροτερα στο Ελλαδισταν.
      Στην Χιο καινε εκκλησιες στην Σαμο φτιαχνουν σπιτια και στην Αθηνα μπαινουν στο Δημοσιο..

      Λιγα τα ψωνια των Ελληνων ….εφτασε η ωρα των Μ.Κ.Ο-Islam

    Comments are closed.