ΠΑΝΙΚΟΣ: “ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ” – Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Ε.ΛΕΚΚΑ – “ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ” ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    ALERT!

    Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Κω η τοποθέτηση οθονών που προειδοποιουν για τσουνάμι. Οι ξενοδόχοι της περιοχής και οι επιχειρηματίες του τουρισμού αντιδρούν στο πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης του συστήματος καταγραφής και προειδοποίησης θεωρώντας ότι δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους τουρίστες και στους επισκέπτες του νησιού.

    Ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης σε δηλώσεις του στο Open εξήγησε ότι όσοι αντιδρούν δεν μπορούν να αντιληφθούν πως οι υποδομές του νησιού πρέπει να είναι εφάμιλλες των ευρωπαϊκών χωρών και να μην θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες…

    tsunami66

    Υπενθύμισε μάλιστα το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε η Κως το 2017 από τον σεισμό και ότι εκείνη τη στιγμή όλοι οι επισκέπτες έτρεχαν να σωθούν προς το λιμάνι.

    Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου της Κω Γιώργου Κυρίτση στο Open tv

    Ευθύμιος Λέκκας: Στην Κω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι

    Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του τσουνάμι στις επιπτώσεις. Μπορεί να είναι μικρό με τεράστιες επιπτώσεις», δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας.
    Με φόντο τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει η τοποθέτηση συστήματος προειδοποίησης για τσουνάμι στην Κω, ο κ. Λέκκας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι στο νησί.

    «Είμαι ο συντάκτης της παγκόσμιας κλίμακας τσουνάμι. Στην Κω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι. Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του τσουνάμι στις επιπτώσεις. Μπορεί να είναι μικρό με τεράστιες επιπτώσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο Open TV.

    Πάντως σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία τόνισε ότι «πρέπει να εκσυγχρονιστούμε ως κοινωνία, να αφήσουμε πίσω τα παλιά, την άποψη ότι κρύβουμε τα θέματα κάτω από το χαλί, γιατί αυτό στοιχίζει ζωές» και υπογράμμισε ότι έχει ενδοιασμό «αν έπρεπε να μπουν (σ.σ. οι πινακίδες) αυτή τη χρονική περίοδο».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Φοβηθηκαν τα αρπακτικά των εστιατορίων και ξενοδοχείων αλλά και των γυραδικων ότι θα ζημιωθούν….;;;;;; Αφήστε τους στην τύχη τους τότε , οι τουρίστες πάντως έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενημερωθούν , απολίτιστοι σκατο -Ταλιμπάνοι , άπληστοι μέχρι θανάτου …. αλλά και οι αχρείοι σχολιαστές …είστε χειρότεροι και από τους Αφρικανούς ανθρωποφάγους…

    2. Κύριε Κυριτση παριστάνεις πολύ τόν Ευρωπαίο.Η ΕΕ μέ πρόεδρο τήν μεγαλύτερη κρασοκανάτα
      τών Βρυξελλών τόν περιβόητο Ζάν Κλόντ Γιούνκερ βούλιαξε τήν Ελλάδα τήν έκανε μπάχαλο.
      Γιά πές κύριε Κυρίτση σέ ποιές χώρες τής Ευρώπης έχουν τοποθετήσει ταμπέλες πού προειδο-
      ποιούν Ότι έρχεται Τσουνάμι; Σέ καμία.Κύριε Κυρίτσι λές κομματικές μπούρδες δηλαδή παραμύ-
      θια τής Χαλιμάς.Αυτό τό σατανικό κατασκεύασμα μέτό Τσουνάμι είναι έργο τών “φίλων”μας τών
      Ευρωπαίων γιά να χτυπήσουν ύπουλα τήν Ελλάδα.Η χώρα μας δέν έχει ανάγκη νά γίνει εφάμιλλη τής Ευρώπης γιατί είναι καλύτερη από τήν τοκογλυφτική καί διεφθαρμένη Ευρώπη.
      Πετάξτε τήν άθλια ταμπέλα στή θάλασσα
      Γιάννης Λάκων Στουτγκάρδη

    3. Τόσος ξεπεσμός στο Ελληνικό έθνος, είστε αξιολυπητοι πραγματικά

    4. “Goodnightleftside”Στην Νίσυρο υπάρχουν τρεις κρατήρες ηφαιστείου και στον μεγαλύτερο μπορεις να κατεβεις μέχρι κάτω από ένα μονοπατιΜηπως αυτό εννοείς μιλώντας για Καλδερα βουλιαγμένη στην Κω;

    5. Σε ποιο σημείο της Κω βρίσκεται η καλντέρα που λες; Ηφαίστειο βρίσκεται στην γειτονική Νίσυρο

    6. Ρε τα μουναπανα.
      Να εχουν τον κοσμο με τον φοβο για να τον ελεγχουν καλυτερα…

    7. Να μας πει ο κυριος Λεκκας αν εχει παει ποτε σε αυτο το νησι και βγαζει αυτο το συμπερασμα.
      Αν οι κατοικοι του νησιου ζητησουν αυτες τις μελετες θα εχει αραγε να δειξει κατι?

    8. Καλα τα λεει το υπαλληλακι,θα δημιουργησουν μεγκαλο σεισμο τα Αμερικλανακια για τιμωρια στα τουρκελια με το haarrrppp και θα μας παρουν τα σκαγια απ το τσουναμι,ο σεισμος θαναι πανω απο 7.

    9. Επειδή γεμίσαμε μαλάκες, άσχετους και βλαμμένους, οι οποίοι και εδώ, βγάζουν κομματικές αντιπαλότητες:
      Στην Κω, βρίσκεται ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του πλανήτη. Μετά την τρομερή έκρηξη του, πριν πολλά – πολλά χρόνια, το ηφαίστειο κατέρρευσε στη θάλασσα, δημιουργώντας μία μεγάλη καλντέρα. Το ηφαίστειο παραμένει ενεργό και σύμφωνα με κάποιους ηφαιστειολόγους, μπορεί να προκληθεί έκρηξη 7ο βαθμού, στην κλίμακα των ηφαιστειακών εκρήξεων, δηλαδή παρόμοια με αυτήν της Σαντορίνης και του ηφαιστείου Ταμπόρα της Ινδονησίας, η έκρηξη του οποίου, τον 18ο αιώνα, είχε προκαλέσει μίνι εποχή παγετώνων και εκατομμύρια θύματα σε όλη τη γη.
      Ίσως κάτι τέτοιο να φοβούνται οι σεισμολόγοι και να θέλουν να είναι έτοιμοι σε περίπτωση έκρηξης και του τσουνάμι που μπορεί να προκαλέσει κάποια υποθαλάσσια κατολίσθηση.

      1. Σε ποιο σημείο της Κω βρίσκεται η καλντέρα που λες; Ηφαίστειο βρίσκεται στην γειτονική Νίσυρο

        1. το ηφαίστειο της Νισυρου ειναι διαφορετικό αλλα επικοινωνεί με το υποθαλάσσιο που βρίσκετε κοντά στην Κω ανάμεσα Κω και νήσου Στρογγυλης….

    10. Εχουμε, να δουμε και να ακουσουμε, πολλα ακομη. Τουλαχιστον, μεχρι να πειστουμε, οτι η Κλιματικη – Κλυσματικη Αλλαγη, υφισταται.

    11. το τουρκο-κοπρο-κομμουνιστό-νησο

      1. Μακάρι να είχες την Εθνική συνείδηση των ακριτων του Αιγαίου κομπλεξικό μουνοπανο

        1. του 100% συνταγματικό τόξο και 90% αριστερά…….μμμμμμ……..Ριζοσπάστης 1935, όχι μόνο δεν στεναχωρηθήκαμε για την Μικρασιατική ήττα αλλά και την επιδιώξαμε……..Εθνική συνείδηση των ακριτων……………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    12. Κλασικός κοπρος καθηγητής κομματόσκυλο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔΟΥΛΑ… ΕΥΓΕ…

      1. Κόπρος είσαι εσύ αληταρα που θα μειώσεις τον καθηγητη

        1. ΣΩΠΑ ΡΕ ΒΟΘΡΕ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΧΕΖΕΣΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΥΛΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.

      2. ΝΑΙ ΡΕ @Α@ΑΚΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΕ Ο ΤΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΟΛΑ…ΜΟΥΓΚΑ!!!!

    13. Με τούς γκαντεμηδες ανθελληνες σκατοψυχους πού έβγαλε μία μειοψηφία τού λαού όλα να τα περιμενεις

    14. Απο την μια φωνάζουμε γιατι δεν μας προειδοποιουν για σεισμούς και για όλα τα καιρικα φαινόμενα και από την άλλη όταν βγαινουν ανακοινώσεις για προφυλαξη ξαναφωνάζουμε γιατι μας τρομοκρατουν. Τι στα κομματια πια θελει ο ελληνας.Την περασμενη φορα με τους σεισμούς συσσωμοι οι ελληναραδες τα εβαλαν με τους σεισμολόγους.

      1. Πες τα ρε φίλε γιατί θα τρελλαθουμε με αυτό τον ανισόρροπο κόσμο.Την ημέρα των μηνυμάτων του 112 τσακώθηκα με τρεις γιατί έβριζαν που λάμβαναν τα μην,και τους χάλασε η ηρεμία!!!! Δεν βρίσκεις άκρη με αυτόν τον κόσμο,αχαριστία τρελλα,και αγένεια…..

    Comments are closed.