Έφυγε και ο Σαλβίνι και ιδού τα αποτελέσματα! – 20 ευρώ μετρητά ανά ημέρα στους μετανάστες, 56 σεντς στους Ιταλούς με ειδικές ανάγκες

Κοινοποίηση:
1

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η πρόβλεψη πως η νέα αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, ουρά της παγκοσμιοποίησης, αναμένεται να παραδώσει περισσότερα μετρητά ανά ημέρα στους μετανάστες από τους Ιταλούς με ειδικές ανάγκες, όπως αποκάλυψε μια νέα ανάλυση του προϋπολογισμού του κράτους.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα αποκάλυψαν ότι το κράτος θα διαθέσει € 50 εκατ. Το επόμενο έτος, € 200 το 2021 και € 300 το 2022 για να φτάσουν στο Ταμείο Αναπηρίας και Αυτοσυσχέτισης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Il Giornale.

Περίπου δύο εκατομμύρια από τα τρία εκατομμύρια ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ιταλία βασίζονται σε κρατικά οφέλη για την επιβίωσή τους. Εάν το χρηματικό ποσό που χορηγείται από το κράτος για την εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων διαιρείται με τον αριθμό των ατόμων που απαιτούν τέτοιες υπηρεσίες, κάθε άτομο με αναπηρία θα λαμβάνει 54 σεντς ημερησίως. Εν ολίγοις, αυτό το είδος των χρημάτων δεν αρκεί για να πληρώσει για τα πιο βασικά έξοδα διαβίωσης.
Την ίδια στιγμή, η ιταλική κυβέρνηση δίνει στους μετανάστες περίπου 20 ευρώ κάθε μέρα. Ο αριθμός μειώθηκε από 35 ευρώ την ημέρα, αφού ο Matteo Salvini και η Λέγκα του Βορρά σχημάτισαν κυβέρνηση με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S).

Φυσικά, οι ομάδες των μεταναστών αποκήρυξαν την αλλαγή στην πολιτική που θέσπισε η κυβέρνηση Salvini.
Παρά τις αλλαγές, το χάσμα μεταξύ της οικονομικής στήριξης που παρέχεται στους αναπήρους Ιταλούς και της οικονομικής στήριξης που παρέχεται στους μετανάστες παραμένει εντελώς παράλογο.

Σύμφωνα με τον Fabio Scaltritti της Κοινότητας San Benedetto al Porto στην Alessandria, το ζήτημα της χορήγησης μετρητών στους μετανάστες «δεν είναι οικονομικό, αλλά ηθικό».

Και ενώ οι άνθρωποι διαφωνούν για το πόσα χρήματα πρέπει να διανείμουν στους μετανάστες, η οικονομική κατάσταση της Ιταλίας εξακολουθεί να είναι ασταθής καθώς η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ παραμένει στο 130%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. δεν σας φαίνεται λίγο παράξενο το ότι και στην Ελλάδα και στην Ιταλία έχασαν στης εκλογές τα πατριωτικά κόμματα? από μακριά βρωμάει νοθεία. να είναι καλά ο γκεσταπίτης σορος που έκανε περιουσία από τα εσ-εσ,
    και του εκλασαν τα ουμπαλα η εβραίοι που δήθεν κυνήγησαν τους προδότες, όλοι μέσα στο κόλπο είναι.
    την Ελλάδα την αποτελειώνουν σιγά-σιγά. σε λίγο δεν θα ακούς ελληνικά μέσα στην Ελλάδα

  2. Αγαπητέ Στεφανε,

    Δεν Έχει Υλοποιηθεί Αυτό. Όπως Πολύ Σωστά Γράφετε, Είναι Απλά Μία Πρόβλεψη.
    Δεν Πρόκειται να Υλοποιηθεί, Διότι και Μόνο το Συγκεκριμένο Θέμα και Μόνο ως Πρόθεση της Κυβέρνησης να το Κάνει, Ήδη Προκαλεί Πολλές Αντιδράσεις στην Κοινωνία.

    Αναμένεται Βέβαια και η Σφοδρή Απάντηση Σαλβίνι για το Θέμα. Μην Ξεχνάμε το Γεγονός Ότι ο Σαλβίνι και η Lega Nord Σήμερα στην Ίταλία, Έχει το 50% της Απήχησης του Ιταλικού Λαού.

    Και Επίσης, Ότι η Σημερινή Κυβέρνηση ΔΕΝ Έχει Προκύψει από Εκλογική Διαδικασία, Αλλά από Μία Συμφωνία Κομμάτων Μετά την Παραίτηση Σαλβίνι και την Πτώση της Κυβέρνησής του που ο Ίδιος Προκάλεσε, Εξαιτίας του Μεταναστευτικού Προβλήματος.

    Οπότε στην Περίπτωση που η Πρόβλεψη Αυτή Επαληθευθεί, Αυτομάτως θα Υπάρχουν Εξελίξεις στην Ιταλία. Ο Σαλβίνι θα το Εκμεταλλευθεί το Θέμα στο Έπακρον, και Καλά θα Κάνει, και Τότε η Κυβέρνηση ΔΕΝ θα Αντέξει και ή θα Αποσύρει το Μέτρο, ή θα Πάει σε Εκλογές. Είναι Πολύ Απλά τα Πράγματα.

    Όσο για την Οικονομική Κατάσταση στην Ιταλία που Είναι Ασταθής, στη Βόρεια Ιταλία ΔΕΝ Παρατηρείται Τόσο Έντονα Αυτό, από τη Κεντρική προς Νότια Ιταλία, η Κατάσταση Είναι Λίγο Ζώρικη.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

    1. Ρε ΠΡΟΔΟΤΗ πολυ ξερόλα εσυ που ολα τα ξερεις… Κατσε στα αυγα σου και μην μας ζαλιζεις τις μπαλλες…
      Εδω η χωρα σου πεθαινει και εσυ οπως και ο Τακης απο Αυστραλια μας το παιζετε ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΙ…
      Αϊ πάνε απο δω ρε… Χαιρετισμους και χαιρετισμους ΠΡΟΔΟΤΗ…
      Αν 10.000.000 Ελληνες σκεφτοντουσαν σαν εσενα να φυγουν ολοι για μια καλυτερη ζωη στο εξωτερικο, τωρα δεν θα υπηρχε Ελλαδα… με τα μυαλα που εχετε και εσυ και ο Τακης απο Αυστραλια και ολοι…
      ΠΡΟΔΟΤΕΣ… Ε ΠΡΟΔΟΤΕΣ… ΞΕΡΟΛΕΣ… ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ…

      1. Αγαπητέ Φίλε,

        Εάν ΔΕΝ Γνωρίζεις Είναι Προτιμότερο να ΜΗΝ Μιλάς, Διότι Εσύ Εκτίθεσαι !!!

        Θα Μιλήσω ΜΟΝΟ για τον Εαυτό μου ( αν και Αυτό Ισχύει για Πολλούς Έλληνες οι Οποίοι Έφυγαν από την Ελλαδα, ΠΡΙΝ Από την Κρίση του 2010 ).

        Εγώ Έφυγα από την Ελλάδα το 1984, Όταν Τελείωσα το Λύκειο, Έδωσα Πανελλαδικές Εξετάσεις, και η Βαθμολογία που Έλαβα, μου Έδινε Εισαγωγή στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης και στη Μηχανολογία Κοζάνης. Εγώ, Όμως Ήθελα να Σπουδάσω Πληροφορική, και Αντί να Πάω να Σπουδάσω Μαθηματικός και να Κάνω Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, οι Γονείς μου, Έδωσαν τη Δυνατότητα να Σπουδάσω στο Εξωτερικό Απευθείας Πληροφορική ( στην Ελλάδα Εκείνη την Περίοδο Πληροφορική Υπήρχε ΜΟΝΟ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τώρα Έχει σε Πολλές Πόλεις της Ελλάδος ).

        Και Έτσι Επέλεξα να Έλθω Ιταλία να Σπουδάσω Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, Δινοντας Εξετάσεις, στα Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, Όπου η Βαθμολογία που Έλαβα Ήταν 29/30.

        Τελειώνοντας τις Σπουδές μου, Επέστρεψα στην Ελλάδα, με Σκοπό να Εργασθώ και να Προσφέρω τις Υπηρεσίες μου στην Ελλάδα, Όμως η Ελλάδα μου Είπε με τον Τρόπο της Γύρισε Πίσω Ιταλία, Διότι Εδώ Θεωρείσαι Over-Qualified, Διότι Εκτός από το Πτυχίο στην Πληροφορική Είχα και ΠΡΟ-Πτυχιακή Εμπειρία, ως Μηχανικός Λογισμικού.

        Και Έτσι Έπέστρεψα Ιταλία στο Τορίνο, Βρήκα Αμέσως Δουλειά στο Μιλάνο ( Συνέχισα Όμως να Μένω για 4 Χρόνια στο Τορίνο Όπου Είχα και το Σπίτι που Νοίκιαζα για τους Σπουδές μου και να Πηγαινοέρχομαι Τορίνο-Μιλάνο, Όπου Μετά Μετακόμισα Οριστικά στο Μιλάνο ), διά Μέσου Συμβουλευτικής Εταιρίας Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Πολυ-Εθνική Εταιρία, μου Αναγνωρίσθηκε και η Εργασιακή ΠΡΟ-Πτυχιακή Εμπειρία που Είχα, και Εργάσθηκα για 3 Μήνες ως Λειτουργικός Αναλυτής, Όπου Ακολούθως μου Ανέθεσαν τη Διαχείρση Ενός Project ( Μιάς Ομάδας Εργασίας, Ήμουν Δηλαδή Προιστάμενος Έργου, Project Manager ).

        Παράλληλα με την Εργασία μου, Έκανα και το Μετα-Πτυχιακό μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το Λεγόμενο ΜΒΑ, Όπου με την Ολοκλήρωσή του, μου Πρότειναν να Κάνω Ακόμη Ένα Μετα-Πτυχιακό με Θέμα την Αξιολόγηση και Ανάπτυξη Διεθνών Αγορών, Όπου και Έκανα και Αυτό.

        Μετά και το 2ο Μετα-Πτυχιακό μου, και Ενώ Είχα την Εργασία μου στο Μιλάνο, και ΔΕΝ Είχα, Όπως και ΔΕΝ Έχω Κανένα Απολύτως Πρόβλημα, Έστελνα κατά Καιρούς, Βιογραφικά στην Ελλάδα, με Όλο το Βιογραφικό μου ( Σπουδές, Σεμινάρια σε Διάφορες Διοικητικές Θέσεις και Εργασίακή Εμπειρία Φυσικά ), Όπου ΔΕΝ Είχα Απαντήσεις, Ώσπου Κάποια Στιγμή Σταμάτησα να Ασχολούμαι με την Αναζήτηση Εργασίας στην Ελλάδα. Τώρα, αν ΜΟΝΟ με το Πτυχίο στην Πληροφορική και την ΠΡΟ-Πτυχιακή Εργασία μου, Θεωρήθηκα Over-Qualified στην Ελλάδα, Φαντάσου Πως Θεωρούμαι Τώρα, με 2 Μετα-Πτυχιακά, Σεμινάρια σε Διάφορες Διοικητικές Θέσεις και την Έως Τώρα Εργασιακή Εμπειρία μου.

        Και Όπως Εγώ, Είναι Πολλά Παιδιά, που Έφυγαν από την Ελλάδα, ΠΡΙΝ την Κρίση του 2010. Η Ελλάδα Λοιπόν Διώχνει τα Παιδιά της και Σαφέστατα Όχι οι Έλληνες την Ελλάδα. Οι Έλληνες ΠΑΝΤΑ Παραμένουν Έλληνες, Όπου κι αν Βρίσκονται, και Εγώ εν Πάση Περιπτώσει Είμαι στην Ιταλία, και Έχω τη Δυνατότητα να Έρχομαι Συχνά Ελλάδα στο Σπίτι μου ( Όπως και Άλλα Παιδιά που Ζουν και Εργάζονται στην Ευρώπη ), για Βάλε Όμως τους Έλληνες που Είναι στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, που ΔΕΝ Είναι Εύκολη η Μετακίνηση, Λόγω της Απόστασης.

        Για Αυτό σου Είπα στην Αρχή, Έαν ΔΕΝ Γνωρίζεις, Είναι Προτιμότερο να ΜΗΝ Μιλάς, Διότι Εκτίθεσαι.

        Άγγελος από Μιλάνο

        1. Κι εσυ εκτίθεσαι με την τόση αγαπη που εχεις για τον Κουλη. Και οχι μονο εκτίθεσαι, αλλα εκνευρίζεις και τοςους ανθρωπους με τα σχόλια σου υπερ της ΝΔ. Ποτε επιτελους θα καταλάβεις και εσυ και καποιοι αλλοι ανοητοι, πως και η ΝΔ ειναι στο κολπο;;; Απλως οι αριςτεροι μας πανε κουτρουβαλωντας προς τον γκρεμό και χωρις κουκούλες, οι δεξιοι ΝΔημοκρατες μας πανε μεν στον γκρεμό σιγουρα,μαλλα το κανουν με πιο ευγενικό τροπο και πιο σιγα. Οςο για κουκούλες, τις εχουν πλεον πετάξει και οι δεξιοι. Εχουν ρίξει πια τις μάσκες ολοι και μπροστά στα ματια μας μας προδίδουν χωρις κανεναν ενδοιασμό.
          Wake up and smell the coffee.

          1. Αγαπητέ Φίλε,

            Συμφωνώ σε Όσα Λες, Όμως ΔΕΝ Συμφωνώ Καθόλου σε Αυτό που Λες για την Τόση Αγάπη που Έχω για τον Κούλη. Άλλο η ΝΔ, και Άλλο ο Κούλης, ο Σαμαράς, ή Οποιοσδήποτε Άλλος, ο Οποίος Περιστασιακά Βρίσκεται στην Ηγεσία της ΝΔ .

            Και η Σημερινή ΝΔ Αποδεικνύεται Έως Τώρα Ότι Είναι στο Κόλπο, Ενώ Προσπαθούσε Προεκλογικά να Πείσει τον Κόσμο Ότι στο Λαθρο-Μεταναστευτικό Πρόβλημα Έχει Ένα ΕΝΤΕΛΩΣ Διαφορετικό Σχέδιο απο το ΣΥΡΙΖΑ, προς Όφελος της Ελλάδος.

            Και Έχω Πει, αν Θυμάσαι, Ότι Όλες οι Κινήσεις που Κάνει Έως Τώρα στην Οικονομία, για την Καθημερινότητα και την Ασφάλεια του Πολίτη ( με την Επαναφορά και της Ομάδας ΔΕΛΤΑ που Κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ ), Είναι Όλες προς την ΣΩΣΤΗ Κατεύθυνση, και ΠΡΕΠΕΙ να Προσέξει Πολύ τη Διαχείριση του Λαθρο-Μεταναστευτικού, να Λάβει Πολύ ΣΟΒΑΡΑ Υπόψιν τις Αντιδράσεις των Τοπικών Κοινωνιών στην Ελλάδα, Τόσο στην Ηπειρωτική Χώρα, Όσο και στα Νησιά, Διότι σε Διαφορετική Περίπτωση, το Λαθρο-Μεταναστευτικό θα Είναι το Πραγματικό ΒΑΤΕΡΛΩ της, και Ότι Εάν ΔΕΝ Αλλάξει Πολιτική στο Τόσο Σοβαρό Εθνικό Θέμα για την Ελλάδα, ΔΕΝ θα Μπορέσει να Βγάλει το 2020, στην Κυβέρνηση και θα Πάει σε Εκλογές, Μπροστά στον Κίνδυνο του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ και της Κοινωνικής Αναταραχής που Αναπόφευκτα θα Προκληθεί στην Ελλάδα.

            Και ΔΕΝ Εννοώ Όχι Ότι θα Επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε Καμία Περίπτωση, Αυτό Έλειπε. Αν Έχεις Προσέξει, και το Έχω Επισημάνει, Ότι ο Βελόπουλος με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, Σιγά Σιγά Ανεβαίνει, και Θέλει να Αναδειχθεί ως ο Σαλβίνι της Ελλάδος, ΜΟΝΟ που Έχει Ακόμη Δρόμο Μπροστά του, Ώστε να Μπορέσει να Χαρακτηρισθεί ως ο Έλληνας ΣΑΛΒΙΝΙ.

            Καλό Βράδυ,

            Άγγελος από Μιλάνο

  3. ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ περί ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΟΧΙ περί μεταναστών.

Comments are closed.