Εκατόν δέκα φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από το τμήμα της Ναυπάκτου θα καθίσουν στο Εδώλιο του κατηγορουμένου τον Ιανουάριο του 2020.
Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια 99 φοιτητές του τμήματος της Ναυπάκτου διαμαρτυρήθηκαν ότι συγκεκριμένος καθηγητής δεν ανταποκρινόταν στις διδακτικές του υποχρεώσεις, ότι δηλαδή δεν έκανε μάθημα και απουσίαζε συχνά.
Τη συμπεριφορά του κατήγγειλαν και στον πρόεδρο του τμήματος, που τότε ήταν ο σημερινός Πρύτανης του ΤΕΙ, Βασίλης Τριανταφύλλου, ο οποίος έθεσε το θέμα στη Γενική Συνέλευση του τμήματος, που με τη σειρά της αποφάσισε να το παραπέμψει στον τότε πρόεδρο του Ιδρύματος. Οι φοιτητές μάλιστα είχαν κάνει και καταλήψεις, ενώ είχαν δημοσιοποιήσει και ανοικτή επιστολή για τη συμπεριφορά του καθηγητή.
Ο εν λόγω καθηγητής, σύμφωνα με το agriniopress.gr αισθάνθηκε θιγμένος και έκανε μήνυση στους φοιτητές και σε όλους τους καθηγητές του τμήματος, πλην του εαυτού του φυσικά, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, τον Πρόεδρο του τμήματος για παράβαση καθήκοντος, τη γραμματέα για πλαστογραφία των πρακτικών, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, για χρήση πλαστογράφησης και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, αλλά πήρε αναβολή, λόγω του ότι, δυο από τους κατηγορούμενους δεν είχαν κληθεί. Έτσι οι 110 κατηγορούμενοι θα καθίσουν και πάλι στο Εδώλιο τον Ιανουάριο του επομένου χρόνου.
Στο Δικαστήριο του Μεσολογγίου βρέθηκαν και γονείς φοιτητών που αναγκάστηκαν να έρθουν από μακριά, οι οποίοι βγαίνοντας από την αίθουσα εκφράστηκαν αρνητικά για την συμπεριφορά του καθηγητή και για τον τρόπου που αντιμετώπισε την διαμαρτυρία των παιδιών.
Παρόμοια και ο Ζ.Θ. συμβασιούχος εκπαιδευτικός δημοσίου ΙΕΚ Κατερίνης στη ειδικότητα μαγειρικής και τουριστικών μονάδων. Δεν έβαζε απουσίες σε μαθητές, έστελνε τα θέματα των γραπτών εξετάσεων εξεταστικής και προόδου ΙΕΚ μέσω του τρόπου που συνηθίζεται να έχουνε τα δημόσια ΙΕΚ, ευνοούσε μαθητές-δήθεν που ερχόντουσαν καθυστερημένα και αποχωρούσαν νωρίς, επιτρέπεται τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια διδασκαλίας, μοίραζε κάρτες με την επιχείρηση του στη διάρκεια διδασκαλίας, τον κάλυπτε διοίκηση ΙΕΚ Κατερίνης, είχε βάλει και ένα “απίθανο με παπάκι” να παρακολουθεί τους μαθητές και πόσοι είναι. Την υπόθεση παρέδωσε η Ελληνική Αστυνομία το 2015 στη Εισαγγελία Κατερίνης μετά τις εκλογές αφού πριν ειδοποίησε τους δράστες μέσω του Υπουργείου Παιδείας η ίδια με αξιωματικό αστυνομικό που τον απέπεμψαν δήθεν με “προαγωγή” 2015. Τώρα καταλάβατε γιατί από το 2015 έως σήμερα έκρυψε το υπουργείο παιδείας όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς δημοσίων ΙΕΚ και δεν τους δημοσιεύει και προσλαμβάνει κρυφά ;