Χωματουργικά μηχανήματα επιστρατεύθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου στο Άργος για την ανεύρεση από ομάδα ιδιωτών κάποιου αμύθητου θησαυρού που πιστεύουν πως έχουν τις πληροφορίες για το που είναι κρυμμένος.
Όπως αναφέρουν οι Αργολικές Ειδήσεις, στην Αργολίδα και όχι μόνο, εδώ και πολλά χρόνια, κυκλοφορούν ιστορίες και μύθοι για κρυμμένους θησαυρούς. Το ιστορικό παρελθόν της περιοχής μας και οι διηγήσεις για την οθωμανική κυριαρχία, τον πόλεμο του ΄40 ή και τον εμφύλιο ακόμα, έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η περιοχή έχει κρυμμένους θησαυρούς.
Ληστές, αντάρτες και άνθρωποι που απλώς θέλησαν να προστατεύσουν λίρες, χρυσό ή περιουσίες σε καιρούς πολέμου κρύβοντάς τες μέσα στο χώμα, έχουν γίνει πρωταγωνιστές πολλών θρύλων για χαμένους θησαυρούς, που περνούν από γενιά σε γενιά.
Μια τέτοια περίπτωση ανακάλυψε μια ομάδα ιδιωτών στο Άργος όπου με τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τεχνικό επιτελείο και παρουσία υπαλλήλων της ΔΟΥ, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αρχαιολογίας και της Ασφάλειας Άργους, ξεκίνησε σήμερα ανασκαφή στην περιοχή του κόμβου Μαλαχιά λίγο έξω από την πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες ψάχνουν για λίρες Αγγλίας που πιστεύουν πως ειναι κρυμμένες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μαρτυρία ενός ηλικιωμένου αναφέρει πως πριν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο είχαν ψάξει και Άγγλοι για την ανεύρεση τους.
Εκεί πιστεύουν σύμφωνα με τις πληροφορίες τους πως κρύβεται ένας θησαυρός και θέλησαν ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία να τον βρουν.
Το νομικό πλαίσιο που διέπει τη κτήση θησαυρών καταγράφεται σε μια σειρά από άρθρα του αρχαιολογικού νόμου 3028/2002 (ΦΕΚ 153/28.6.2002).
Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται θα πρέπει να διαθέτουν μια σειρά από άδειες, που μπορούν να λάβουν μέσω των αρμόδιων τμημάτων του υπουργείου Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και να ενημερώνουν για την διεξαγωγή έρευνας σε κάποιο σημείο, ή την κατοχή ανιχνευτών και ειδικών εργαλείων.
Οι Αρχές θα πρέπει να ενημερώνονται επίσης άμεσα, στην περίπτωση ανίχνευσης τόσο νέων, όσο και αρχαίων «θησαυρών» – που χρονολογούνται δηλαδή πριν από το 1830. Οι θησαυροκυνηγοί που ακολουθούν αυτή τη νόμιμη οδό, στην περίπτωση που βρουν κάτι πολύτιμο, υπάρχει αποζημίωση από το κράτος, εφόσον βέβαια έχουν πρώτα ακολουθηθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες.
Πηγή: argolhkeseidiseis.gr
και τι βρηκαν; σιγουρα τα @ρχιδια μου