Μέχρι τη γειτονική Τουρκία αναγκάζονται να ταξιδέψουν κάτοικοι του Εβρου προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες Υγείας.
Σύμφωνα με καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ο λόγος είναι το αποδεκατισμένο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, για το οποίο δήμος και υγειονομικοί φορείς εκπέμπουν «SOS».
H δημοτική αρχή, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζητούν τη νομική του αυτοτέλεια (είναι διασυνδεόμενο με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) ώστε να λειτουργεί με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και όχι σαν… Κέντρο Υγείας, χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών.
«Εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους στο Διδυμότειχο και το Σουφλί, τον στρατό και μετανάστες. Είναι πολύς ο κόσμος. Επίσης ο Εβρος έχει πλέον ως επί το πλείστον ηλικιωμένους κατοίκους, οι οποίοι χρήζουν ικανοποιητικής περίθαλψης», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2013 ζητείται η νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου. Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής του ενιαίου νομικού προσώπου (Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Διδυμότειχου) θεωρεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου… κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
«Τη στιγμή που στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω αποχώρησης τεσσάρων νοσηλευτών, ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στη ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του Νοσοκομείου. Ο αναπληρωτής διοικητής βρήκε τη λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί. Ανέστειλε με απόφασή του τα ρεπό και τις άδειες του προσωπικού της ΜΑΦ», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις γιατρών σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ουρολόγος, οδοντίατρος, ορθοπαιδικός, ο οποίος φεύγει καθώς κατέλαβε θέση σε άλλο νοσοκομείο. «Μας φεύγουν συνεχώς γιατροί. Δεν γίνεται να λειτουργούμε χωρίς βασικές ειδικότητες», λέει με φανερή την αγωνία στη φωνή του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.
Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου φαίνεται και από το γεγονός ότι οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του Εβρου αναγκάζονται να αναζητήσουν υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χλμ. από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. «Πού είναι η εθνική υπερηφάνεια; Για λόγους προσηλυτισμού οι Ελληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει δωρεάν πακέτα περίθαλψης στους Ελληνες. Αν το ακριτικότερο νοσοκομείο της χώρας, του Διδυμοτείχου, είναι σε αυτή την κατάσταση, που θα έπρεπε για λόγους εθνικού συμφέροντος να προστατεύεται, φανταστείτε την κατάσταση των υπόλοιπων νοσοκομείων της χώρας», τονίζει η Ομοσπονδία.
ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ.
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : σαν… Κέντρο Υγείας, χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ
ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΤΙΑΧΝΑΝΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Κ.ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ν.ΕΒΡΟΥ ΟΠΟΥ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ 2ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΑΣΝ ΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΟΥΝ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔEN ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΔΟΥΝ ΦTIAXNOYN TA TOMY KAI TA ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΛΕΓΕ ΣΥΝΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΠΆΤΣΗ αυτόν τον ψηλό δίπλα σου με τα γυαλιά που παριστάνει τον Αντιδήμαρχο (ο δάσκαλος ντέ που ξυπνάει στις 7 πάει τη γυναικα του και τα παιδια στο σχολείο και μετα κοιμάται εως τις 12 το μεσημέρι και εμαφανίζεται στη Δημαρχεία) ,στείλτον στο διάστημα να σε φέρει γιατρούς και υλικό μιας και δεν έχετε ,έχει πείρα αυτός απο διαστημικά ταξίδια.
…..τι να κάνουν οι ανθρώποι, απομακρυσμένοι από παντού είναι. Για κάνε το ίδιο, μία σύγκριση με την Γαλλία, είναι ακριβώς το αντίστοιχο με την πρωτεύουσα Παρίσι και την απομακρυσμένη Μασσαλία και την Νίς (Νίκαια), Παρίσι—–>Μασσαλία (800 χιλιόμετρα απόσταση) ή Παρίσι—–>Νίς (Νίκαια) (1000 χιλιόμετρα απόσταση) ή η παραμεθόριος Μονακό, Παρίσι——>Μονακό (1034 χιλιόμετρα απόσταση). Άρα οι πολίτες της Νίς (Νίκαια) ή του Μονακό, θα πρέπει να πηγαίνουν στο κοντινό Τορίνο ή Μιλάνο για να εξετάζονται!
Ανθρωπος με ψυχιατρικό πρόβλημα, ο οποίος θα πρέπει να εξεταστείς και να παρακολουθηθεί για μερικές ημέρες, θα πρέπει να ταξιδέψει σε άλλον Νομό, όπου εκεί είναι μπάχαλο, ζουρλομανδύες, αλκοολικοί, ναρκομανείς, με Αλτζχάιμερ, με άνοια, όλοι μαζί.
Πατσουρίδη και λοιποί άχρηστοι δίπλα σου μην καπηλεύεστε το θέμα της υγείας για προσωπική προβολή, έχετε μερίδιο ευθύνης για αυτό ,οπως και για την οπισθοδρόμηση της πόλης. ΄Οχι ότι τα λαμόγια πρίν απο εσάς είναι άμοιροι ευθυνών ,απλά 7 χρόνια διοικείται ελέω (+ Γ.Ροκίδη)και είστε επικίνδυνοι για την εξουσία ,όπως και άμυαλοι.- άσχετοι ..
όλοι κομματόσκυλα είναι εκεί πέρα της τοπικής κοινωνίας, άλλωστε ξεχωρίζουν το που μένουν, που δούλευαν ή αν δεν δούλευαν, γιατί έχουν τσιφλίκι. Μερικοί μερικοί απέκτησαν περιουσίες από το πουθενά κι εννοείται βρίσκονται στα ανώτερα στρώματα της τοπικής κοινωνίας καθώς επίσης τοποθετούνται από μόνα τους στις ανώτερες θέσεις της τοπικής κοινωνίας.