ΣΑΛΟΣ! Ακυρώνουν τα Χριστούγεννα σε ευρωπαϊκό σχολείο – Σύντομα και στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
χριστουγεννα

Σάλος έχει προκληθεί, κυρίως στα social media, μετά την δημοσιότητα που πήρε η σκανδαλώδης κίνηση της διεύθυνσης ενός Γυμνασίου στην Γερμανία να…ακυρώσει αιφνιδίως ορισμένες από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Αιτία;

Αν και στην διεύθυνση , μετά την γενική κατακραυγή, δεν το παραδέχονται, όλα ξεκίνησαν από τις διαμαρτυρίες μίας νεαρής μουσουλμάνας που φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο και φαίνεται να ενοχλήθηκε (!!!) από τα εορταστικά δρώμενα.

Συμφωνα με πληροφορίες από ξένα ΜΜΕ, αυτό που πείραξε περισσότερο την έφηβη μουσουλμάνα ήταν οι στίχοι από ορισμένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που έκαναν αναφορά στην γέννηση του Χριστού. Ως εκ τούτου το 600 ετών σχολείο στο Lüneburg της Γερμανίας αποφάσισε να αναβάλλει μεγάλο μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων!

Ο διευθυντής ,Friedrich Suhr, επιβεβαίωσε την καταγγελία της μαθήτριας, αλλά αρνήθηκε ότι αυτήν ήταν πίσω από την απόφαση της διοίκησης να αναβάλει τις εκδηλώσεις. Μάλιστα στο υπόλοιπο μέρος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, θα μπορεί να συμμετάσχει όποιος μαθητής το θέλει, αφού μέχρι σήμερα το ιστορικό αυτό σχολείο είχε ως «παράδοση» την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των παιδιών.

Υπό τους «κανόνες της πολιτικής ορθότητας» όμως αυτά άλλαξαν, παρά το ότι οι διαμαρτυρίες από τοπικούς αξιωματούχους δεν έλειπαν, μπροστά στην ακύρωση μεγάλου μέρους των εκδηλώσεων.

«Τα τραγούδια των Χριστουγέννων δεν αποτελούν ούτε θρησκευτική ομολογία ούτε υπηρεσία ούτε προσβάλλουν τις άλλες θρησκείες», υποστηρίζουν οι φωνές της λογικής, αναφερόμενες στις εμβληματικές αλλαγές που προχωρά το ιστορικότερο ίσως σχολείο της Βόρειας Γερμανίας.

Για τους κατοίκους του Lüneburg και πολύ περισσότερο για τους δασκάλους, το σχολείο αυτό αποτελεί περισσότερο ένα «σύμβολο παράδοσης», η οποία και βλέπουμε να αλώνεται από τα όσα προτάσσει η πολιτική ορθότητα της εποχής.

Δυστυχώς οι κατευθυνόμενες μειοψηφίες συνεχίζουν να «κυβερνούν», με τον δικό τους τρόπο…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατι,στην σημερινη Ελλαδα γιορταζουμε τα χριστουγεννα? Τα χριστουγεννα ειναι χριστιανικη γιορτη.Μιλαει κανεις για την γεννηση του Θεανθρωπου?Ειδατε εστω καποια φατνη?ακουσατε καποιο Ελληνικο παραδοσιακο χριστουγεννιατικο τραγουδι? Δυστυχως τιποτα ,Καπελωσαν τα χριστουγεννα με τον τον “αγιο βασιλη της coca colα”

Comments are closed.