Το Ισραήλ μεταφέρει 200.000 Εβραίους στο νέο κράτος του Κουρδιστάν! Χτίζουν μαζί με τις ΗΠΑ το “Νέο Μεγάλο Κράτος” της Σιών

Κοινοποίηση:
2769635669

Ενα μικρό Ισραήλ δημιουργεί μόνος του ο Μ.Νετανιάχου καθώς ανακοινώθηκε ότι 200.000 Ισραηλινοί κουρδικής καταγωγής θα μετακινηθούν από το κράτος του Ισραήλ στο νεοσύστατο ιρακινό Κουρδιστάν του Μπαρζανί…διαδραματίζοντας φυσικά τεράστιο ρόλο στα δρώμενα του νέου υπό δημιουργία κράτους . Ταυτόχρονα δεν θεωρούν πλέον το PKK τρομοκρατική οργάνωση!

Ο γνωστός επικεφαλής του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, φέρεται ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ.Νετανιάχου για την τεράστια αυτή μετακίνηση για μετά όμως το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας νέες εξελίξεις.
Η Τουρκία , στην ηγεσία της οποία περιήλθε η είδηση της συμφωνίας αυτής έχει αναστατωθεί για τους δικούς της προφανώς λόγους κατά τους οποίους Τούρκοι αξιωματούχοι, διαβλέπουν την πρόθεση ελέγχου από πλευράς Τελ Αβίβ του νέου υπό σύσταση «Κουρδιστάν» .

Στην ουσία όμως θα πρόκειται για ένα δορυφόρο του Τελ Αβίβ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν και τον ίδιο τον Μπαρζανί να έχει εβραϊκή καταγωγή, την οποία έχει επιμελώς αποκρύψει, ενώ το θέμα αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Η Τουρκία απείλησε σήμερα ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν στα τέλη Σεπτεμβρίου είναι ένα «ιστορικό λάθος» και «θα έχει ένα τίμημα».

«Η επιμονή (των Kούρδων αξιωματούχων) να οργανώσουν αυτό το δημοψήφισμα παρόλες τις φιλικές συμβουλές θα έχει ένα τίμημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και καλεί το Αρμπίλ να εγκαταλείψει αυτή την «εσφαλμένη προσέγγιση».

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε πως «η απόφαση του (προέδρου της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ) Μπαρζανί είναι ένα ιστορικό λάθος. Το δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ πρέπει να ματαιωθεί, αλλιώς θα έχει κόστος και θα υπάρξει ανταπόδοση». Πρόσθεσε πως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα διαβρώσει την ειρήνη στην περιοχή και θα δημιουργήσει κινδύνους για την ασφάλεια.

Οι Kούρδοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως μια νίκη του «ναι» δεν θα επιφέρει αμέσως την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, αλλά θα τους επιτρέψει να αρχίσουν από θέση ισχύος νέες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Βαγδάτης.


«Η ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν είναι μόνο θέμα χρόνου», δήλωσε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Vincent Stewart σύμφωνα με τον ξένο τύπο πριν δύο μήνες.

Στο Ιράκ, αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% έως 20% του πληθυσμού των 37 εκατομμυρίων, ενώ αντιμετώπισαν δεκαετίες βίαιης καταστολής από κυβερνήσεις υπό την ηγεσία των Αράβων, προτού αποκτήσουν de facto αυτονομία μετά τον πόλεμο του Κόλπου του 1991.

Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Κουρδιστάν» είναι σε πλήρη εξέλιξη

haaretz.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: