Δραματικές επιπτώσεις στον πλούτο των Ελλήνων προκάλεσε η κρίση, σύμφωνα με έρευνα… της ελβετικής τράπεζας Julius Baer με τίτλο «Wealth Report Europe».
Συγκεκριμένα, ο καθαρός πλούτος στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά 169 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσοστό μείωσης 23%. Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα: Στην Ισπανία η υποχώρηση του πλούτου έφτασε το 28% ή 1,4 τρισ. Ευρώ! Κι όμως, στο σύνολο της Ευρώπης καταγράφεται άνοδος 1,7% και ο συνολικός πλούτος αγγίζει τα 56 τρισ. ευρώ, όπως επισημαίνει το imerisia. Να σημειωθεί ότι στον πλούτο υπολογίζονται τα ακίνητα και καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια αλλά δεν περιλαμβάνονται τα χρέη.
Ανω των δύο τρίτων του ευρωπαϊκού πλούτου βρίσκεται στις μεγάλες χώρες, δηλαδή της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Η Ευρώπη διαθέτει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό εύπορων νοικοκυριών με τη Γερμανία να έχει 1,4 εκατ. νοικοκυριά εκατομμυριούχων, τη Γαλλία 1,3 εκατ. την Ιταλία 818.000 και τη Βρετανία 796.000.
Η εικόνα αλλάζει σημαντικά αν εξεταστεί το μέσο επίπεδο πλούτου ανά ενήλικα στην Ευρώπη. Το Λουξεμβούργο και η Ελβετία επιδεικνύουν τα υψηλότερα επίπεδα, με 432.200 ευρώ και 394.600 ευρώ ανά ενήλικα αντίστοιχα.
Τα επίπεδα αυτά είναι εξαιρετικά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλούτου ανά ενήλικα που διαμορφώνεται στα 167.100 ευρώ, τη στιγμή που στην Ισπανία το εκτιμώμενο ποσό υποχωρεί στα μόλις 92,300 ευρώ και στην Ελλάδα στα 58.900 ευρώ.
Η συγκέντρωση πλούτου είναι υψηλότερη στην Αυστρία και τη Γερμανία (40% και 35% αντίστοιχα, του συνολικού πλούτου βρίσκεται στα χέρια του πλουσιότερου 1%), ενώ η Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα και η Ολλανδία έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης που (διαμορφώνονται στο 15% περίπου).
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 34.723 νοικοκυριά… εκατομμυριούχοι. Εχουν δηλαδή πλούτο άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Στηn Ελλάδα το πλουσιότερο 10% των Ελλήνων ελέγχει το 39% του ιδιωτικού πλούτου της χώρας και το πλουσιότερο 1% ελέγχει το 13%.
τα οποια 170 δις δεν μεταφραστηκαν σε αντιστοιχη μειωση του χρεους! δηλ. εφυγαν απο το λαο και που πηγαν?
Δεν είναι βλακεία, είναι κακία!…
Αναρτήθηκε από τον Κωνσταντίνος Τερζής ~ την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014 ~ 0 σχόλια
Όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει πως »δίπλα στους Ρομά ζουν και άνθρωποι» ή όταν το Μπαρμπιτσόπαιδο λέει πως πρέπει οι έλληνες να πουλήσουν τα σπίτια τους για να ξεχρεώσουν (ενώ γνωρίζει πολύ καλά ο ανεπάγγελτος κηφήνας, ότι μοιράζοντας το χρέος εξ ίσου σε όλους τους έλληνες, μας καλούν να ξεχρεώσουμε τα δικά τους κλεψιμέϊκα, τις λοβιτούρες και τις αρπαχτές των πολιτικών οικογενειών, των πολιτικών »τζακιών». Αν είχαμε φάει όσα κι αυτοί δεν θα είχαμε ανάγκη να πουλήσουμε τίποτα για να ξεχρεώσουμε, όπως άλλωστε ούτε κι αυτοί πουλάνε για να ξεχρεώσουν: πληρώνουν -αν πληρώνουν- απ’ τα αρπαγμένα!).
Όταν λοιπόν δηλώνουν αυτά και άλλα παρόμοια, δεν είναι βλακεία.
Είναι καθαρή, απλή, ξεκάθαρη κακία!
Κι εδώ μιλάμε για το σύνολο των σημερινών αλλά και προηγούμενων κυβερνητικών πολιτικών.
Θα ήταν πολύ καλό γι αυτούς να τους αποδώσουμε το συχωροχάρτι της βλακείας!
Ενώ πρόκειται για ξεκάθαρη κακία, μίσος και ζηλοφθονία εναντίον της κοινωνίας, που προέρχεται από την εντελώς υποσυνείδητη έως την πλήρως συνειδητή παραδοχή της μειονεξίας που αισθάνονται.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ανίκανοι να ζήσουν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, να δουλέψουν τίμια για τις οικογένειές τους, να παράξουν έργο χρήσιμο στην κοινωνία, να τα βγάλουν πέρα, βρε αδελφέ, όπως οι »κοινοί» πολίτες, χωρίς αρπαχτές, χωρίς μίζες, χωρίς την εκμετάλλευση της θέσης του »υπηρέτη των κοινών» που κατέχουν, και που έχουν μεταβάλλει σε νταβατζή του κράτους!
Αυτό το σύμπλεγμα, το κόμπλεξ, το μεταφράζουν σε δράση εναντίον της κοινωνίας, του λαού.
Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμε να το υπενθυμίζουμε: η κρίση που ζούμε είναι κατά κύριο λόγο και βαθύτατα πολιτική.
Των πολιτικών.
Αυτοί είναι υπεύθυνοι, κι αυτοί πρέπει να πληρώσουν.
Κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Το πώς, είναι αρμοδιότητα της ίδιας της κοινωνίας.
Δικλείδες υπάρχουν.
Μας τις δείχνει, και μας τις χρεώνει το Σύνταγμα!…
Γι αυτό καθημερινά ολοένα και περισσότεροι αφυπνισμένοι Έλληνες φωνάζουν «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να ξεβρωμίσει ο τόπος»