BAΡIA HTTA της κυβέρνησης από τους δικηγόρους: ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Κοινοποίηση:
home

Οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα σήμερα ψήφισαν…. Και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό για την κυβέρνηση Σαμαρά. 

Αναλυτικά δείτε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής:

 

Εγγεγραμμένοι : 6235

Ψηφίσαντες: 3384

Έγκυρα: 3350

Άκυρα-Λευκά: 34

ΟΧΙ (στις προτάσεις της Κυβέρνησης για αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) : 3.157 ( ποσοστό 94,38%)

ΝΑΙ(στις προτάσεις της Κυβέρνησης για «αλλαγές» στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας): 188 ( ποσοστό 5,62%)

ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: 1.831 ( ποσοστό 54,74%)

ΑΠΟΧΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ : 1128 ( ποσοστό 33,72 %)

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ : 198 (ποσοστό 5,92%)

 

«Η θέση της συνδικαλιστικής παράταξης δικηγόρων Θεσσαλονίκης (με αναφορά στο χώρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. )«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ήταν ΟΧΙ στα νέα μέτρα και ΝΑΙ στην ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ενώ του σημερινού Προέδρου του ΔΣΘ προσκείμενου στη Νέα Δημοκρατία ήταν ΟΧΙ στα νέα μέτρα , αλλά ΝΑΙ στην ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΧΗ. Επομένως το αποτέλεσμα αποτελεί ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Δικαιοσύνης και ΗΤΤΑ της «δειλής» στάσης του συνδικαλιστικού βραχίονα της ΝΔ στους δικηγόρους.

Παρόμοια εικόνα φαίνεται ότι διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στην Αθήνα!

Το τέλος τους πλησιάζει!»

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ

Επικεφαλής της ΡΕΚΚ, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς , πρώην Πρόεδρος του ΔΣΘ

newego_LARGE_t_1101_54382731_type12128

Αποχή διαρκείας με ποσοστό 60% και «όχι» στο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είπαν οι δικηγόροι με το δημοψήφισμα τους, με ποσοστό που ξεπέρασε το 93%. Από τους συνολικά 21.538 δικηγόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες οι 18.510 (93,26%) είπαν όχι στις τροποποιήσεις του Κώδικα ενώ μόλις οι 1334 (6,72) ψήφισαν ναι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα σε άρθρο εφημερίδας.

Περίπου το 60% των δικηγόρων τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων με αποχή διαρκείας.

Το Δ.Σ. του ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συνέλθουν άμεσα προκειμένου να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα και να προχωρήσουν στην «υλοποίηση της πλειοψηφούσας θέσης του δικηγορικού σώματος».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής σε δήλωση του ανέφερε ότι:

«Οι δικηγόροι της Αθήνας συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου.

Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο καθημερινής απογευματινής εφημερίδας.

Διεκδίκησαν και διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, την κατίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία».

Συντριπτικό «όχι» -ποσοστό 93,3%- στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, είπαν και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας, παράλληλα, ως μορφή κινητοποίησης την «αποχή διαρκείας».

Στις κάλπες που στήθηκαν χθες και σήμερα στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης -στο πλαίσιο του 2ήμερου πανελλαδικού δημοψηφίσματος που διενήργησαν οι κατά τόπους δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας- προσήλθαν 3.384 δικηγόροι επί των 6.231 εγγεγραμμένων μελών του τοπικού Συλλόγου (ΔΣΘ). Βρέθηκαν 3.345 έγκυρα ψηφοδέλτια, από τα οποίο τα 3.157 (93,3%) ήταν κατά των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τα 188 υπέρ (5,55%). Ακόμη βρέθηκαν 39 άκυρα ψηφοδέλτια (1,15%) και κανένα λευκό. Η συμμετοχή στο ΔΣΘ έφτασε στο 54,3%.

Σε ό,τι αφορά τη μορφή των κινητοποιήσεων, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης τάχθηκαν στην πλειονότητά τους υπέρ της «αποχής διαρκείας». Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης τάχθηκαν -σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν- 2.959 δικηγόροι, ενώ υπέρ των «στοχευμένων ή περιορισμένων αποχών» ψήφισαν 1.128.

 

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: