Οκτώ άθεοι ψευτοαριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν τους Έλληνες Χριστιανούς οπισθοδρομικούς , επειδή προσκυνούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας. Έχουν το θράσος να απαιτούν να σταματήσουν οι μεταφορές του Αγίου Φωτός και των Ιερών Λειψάνων!

Κοινοποίηση:
VOULI

Πέφτουν οι μάσκες σιγά σιγά

Σάλος στη Βουλή ύστερα από ερώτηση για το κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας.

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι Φωτεινή Βάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αννέτα Καββαδία, Ευφροσύνη (Φρόσω) Καρασαρλίδου, Αγλαΐα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοΐλης και Μερόπη Τζούφη με επικεφαλής τον Γεράσιμο Μπαλαούρα προς τους υπουργούς Άμυνας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, αλλά και Εξωτερικών, καταγγέλλουν ότι πρόκειται για οπισθοδρομικά έθιμα, ζητώντας την κατάργησή τους.

Όπως επισημαίνουν: «Η μακροχρόνια οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους περισσότερους συμπολίτες μας να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις δαπάνες τους στα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις δυσβάσταχτες, πολλές φορές, υποχρεώσεις τους. Στο βαθμό που ο περιορισμός αυτός αντανακλά αποφάσεις του κράτους για περικοπή δαπανών αλλά και μισθών, συντάξεων κλπ, οφείλει και το κράτος στο πλαίσιο αυτής της βαθειάς κρίσης, να ιεραρχεί διαφορετικά τις προτεραιότητές του, περιορίζοντας τις ελαστικές δαπάνες, ώστε να ανταποκρίνεται στις δύσκολες οικονομικές απαιτήσεις της εποχής».

Ειδικότερα, για την περίπτωση του «Αγίου Φωτός» αναφέρουν ότι «πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο «έθιμο», που εγκαινίασε πρωτοβουλιακά ένας ιδιώτης το 1988. Μέχρι το 2000 ο ίδιος ιδιώτης κάλυπτε εξ ολοκλήρου και το ανάλογο κόστος. Από το 2002 όμως και εντεύθεν η ευθύνη και η δαπάνη της μεταφοράς του «Αγίου Φωτός» πέρασε στο ελληνικό κράτος. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία που συνίσταται σε ειδική πτήση και μεταφορά με τιμές αρχηγού κράτους από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και, στη συνέχεια, σε ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας με τις οποίες το «Άγιο Φως» μεταφέρεται στις μεγαλύτερες Μητροπόλεις της Ελλάδας. Πέρα από το δυσανάλογα και πιθανόν ανάρμοστο στις περιστάσεις που ζει η χώρα μας κόστος, ας αναλογιστούμε επίσης ότι κανένα από τα κράτη με μεγάλο ποσοστό ορθόδοξων πιστών δεν ναυλώνουν αεροσκάφος για τη μεταφορά του «Αγίου Φωτός» ούτε το υποδέχονται ως αρχηγό κράτους. Πρόκειται επομένως για μια όψιμη και αποκλειστικά ελληνική και προκλητικά δαπανηρή ιδιοτυπία που δύσκολα απαντάται ακόμη και σε θεοκρατικά κράτη».

Για τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στα νοσοκομεία για προσκύνημα των πιστών, υποστηρίζουν ότι «δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία τους και συνιστά ενόχληση σε ανθρώπους που είναι πιστοί άλλων δογμάτων ή άθεοι».

Κατόπιν αυτών οι βουλευτές ρωτούν:Πόσο κόστισε την τελευταία χρονιά συνολικά (κόστος πτήσης, κόστος διαμονής, κόστος αγημάτων και άλλων τελετών και εκδηλώσεων, κόστος ειδικών πτήσεων για τη διανομή στις Μητροπόλεις της χώρας) η μεταφορά του «Αγίου Φωτός» για τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

Πόσο κόστισε η μεταφορά του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας για τον Κρατικό Προϋπολογισμό;

Βρίσκεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης η κατάργηση αυτών των οπισθοδρομικών «εθίμων» του κράτους, καθώς και των δαπανών για την εκτέλεση τους από τις υποχρεώσεις του Ελληνικού Κράτους;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Το άπειρο είναι προσωπικότητα είπε ο Εβραίος, και ο αγράμματος Έλληνας τον ακολούθησε.

    Στην μεταλογική (metalogic) εν αρχή ήταν τα μαθηματικά, και όχι μία προσωπικότητα.

    Ο θάνατος είναι καταληκτικός και ο εγκέφαλος απαραίτητος για την νόηση.

    Το συναίσθημα εδράζεται στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου.

    Ψάξε την ορολογία σε όποια εγκυκλοπαίδεια θέλεις.

  2. Μπράβο στους φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ που φονεύουν Εβραίους.
    Οι Εβραίοι ισχυρίζονται ότι προ-Χριστού οι αρχαίοι Έλληνες ήταν αιρετικοί διαφοροποιημένοι Εβραίοι δηλαδή χριστιανοί πριν την γέννηση του Ιησού Χριστού.
    Ποιες πήγες επικαλούνται; Καμία απολύτως.
    Είναι αλήθεια ότι ο νατοϊκός ΣΥΡΙΖΑ είναι φασιστικό κίνημα με αντιεβραϊκή ιδεολογία· και γι’ αυτόν τον λόγο τον ψηφίζω.

  3. Αποτελεί μέγα ψέμα ότι όλοι οι Χρυσαυγίτες είμαστε Αιρετικοί Εβραίοι (Ορθόδοξοι) στις θεωρήσεις μας. Υπάρχουν και Εθνικοί στην Πίστη, και Εθνικιστές Άθεοι.

    Είναι μύθος ότι όλοι οι άνθρωποι είναι γενετικά ή ιδεολογικά Εβραίοι.

    Οι Εβραίοι δεν είναι κάτι αξιόλογο. Οι Αιρετικοί Εβραίοι (Χριστιανοί, Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης κτλ) είναι σκουπίδια των σκουπιδιών. Και Αιρετικοί και συνάμα Εβραίοι.

    Ο Adolf Hitler εκτελούσε τους προδότες που βοηθούσαν τον γερμανικό στρατό, διότι όπως ρητά είπε «η σήψη είναι μεταδοτική και θανατηφόρα, και πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα!»

  4. 1. Ο Έλλην δεν προσκυνά. Ο γύφτος πάντα.
    2. Ο Εβραίος θεός προέκυψε εν κενώ χωρίς περιβάλλον. Οι προσωπικότητες διαμορφώνονται σε περιβάλλον. Οι προσωπικότητες έχουν μνημονικά συστατικά. Τα σωματίδια της φυσικής είναι θεμελιώδη. Οι προσωπικότητες ΔΕΝ είναι θεμελιώδεις διότι έχουν ως συστατικά διάφορες ιδέες.

  5. Ζώα είναι και τα Κομμούνια του ΣΥΡΙΖΑ, και οι Εβραιοχριστιανοί! Ελλάς! Εθνική Θρησκεία Τώρα!

  6. Πολύ ξανοίγονται και δεν θα τους βγεί σε καλό. Ακόμα ισχύει το Πατρίς θρησκεία οικογένεια στην Ελλάδα, είναι τρόπος ζωής απο την γέννηση μας και δεν ξεριζώνονται κάποια πράγματα ακόμα και σε Light Χριστιανούς. Με αυτή την συμπεριφορά είναι θέμα χρόνου η πτώση στα παλαιότερα ποσοστά τους. Ας τους ψηφίζουν οι άθεοι και οι μουσουλμάνοι, να μετρηθούμε να δούμε αν τους συμφέρει. Ξεχνάνε ότι είναι ένα κόμμα και τίποτα παραπάνω, για μένα βασικά είναι απλά ένα τίποτα γιατί δεν κατάφεραν και τίποτα. Ας αφήσουν την θρησκεία και ας κάνουν την δουλειά που υποτίθεται έπρεπε να κάνουν ως πολιτικοί. Εκτός αν η δουλειά τους η πραγματική είναι τα συμφέροντα σιωνιστών και όχι των Ελλήνων.

  7. Mπραβο χαβγιτες, στηριχτε την εβραικη θρησκεια, χαχαχα θυματα

  8. Υπάρχουν και ΘΑ Υπάρχουν άθεοι. Τόσο στην πολιτική όσο και εκτός αυτής. Ότι θέλει ο καθένας μπορεί να πιστεύει, φτάνει να μην ενοχλεί τον άλλον. Απλά τα πράγματα, απομονώστε αυτούς που σας ενοχλούν.

Comments are closed.