ΙΔΟΥ γιατί δεν πρέπει να πετάτε το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια- Μαγικό συστατικό…

Κοινοποίηση:
makaronia-nero

Όπως και το νερό από το βρασμένο ρύζι, έτσι και εκείνο στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία σας.

Αυτό το υπέροχο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε το γεύμα σας κάνοντας την σάλτσα με την οποία συνοδεύετε τα μακαρόνια πιο δεμένη/κρεμώδη.

Ίσως όταν παραγγέλνετε μακαρόνια σε ένα εστιατόριο να έχετε αναρωτηθεί πώς η σάλτσα είναι τόσο κρεμώδης και τα ζυμαρικά τόσο ζουμερά.

Μάλλον ξεχνάτε ένα βασικό στοιχείο. Συνήθως πετάτε το μυστικό συστατικό!

Οι επαγγελματίες σεφ γνωρίζουν ότι λίγη ποσότητα από το θολό νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά μπορεί να βελτιώσει τη γεύση το σύνολο της συνταγής. Το νερό αυτό περιέχει πολύ άμυλο από τα ζυμαρικά, το οποίο έχει την ιδιότητα να “δίνει όγκο” και υφή στην σάλτσα.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το νερό θα πρέπει να είναι αλμυρό και να προστεθεί στο τέλος της προετοιμασίας της σάλτσας.

healthylifetricks.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Τα μακαρονια που ειναι οοοοοοοοοοεεεεεεεεεεεεεεεεοοοοοοοοοοοοο;;;;;;;

  2. Πολύ καλό για να ανακουφίσει αλλεργικό βρογχικό άσθμα και βήχα. Βράστε τα μακαρόνια και σερβίρετε με το ζουμί σαν σούπα σχεδόν με λίγο λεμόνι και στραγγιστό γιαούρτι.

  3. σε λίγο θα λιάζουμε και το σκατό μας να γίνει παξιμάδι

    1. Σε λίγο;;;;;;;;;;;Ο Τζαμτζής το κάνει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια!

Comments are closed.