ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ όσων διαχειρίζονται το τεράστιο ζήτημα των προσφύγων: Δεν φτάνει ο ερασιτεχνισμός, η προχειρότητα και κυρίως η Εθνική Προδοσία που συντελείται με τον εποικισμό της χώρας μας με χιλιάδες μουσουλμάνους, κάποιοι δεν σέβονται ούτε τα Ιερά και τα όσια αυτής της χώρας! Έτσι, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων (Hot Spot) ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ που βρίσκεται στον Όλυμπο και υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης!!!
Στον ίδιο χώρο, μέχρι το 2004 λειτουργούσε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου (ΨΝΠΟ), όμως ο Μητροπολίτης τα τελευταία χρόνια με ενέργειές του προχωρά στην επαναλειτουργία της Μονής! Φαίνεται όμως πως υπάρχουν άλλα…άνομα σχέδια γι’ αυτήν, να μετατραπεί δηλαδή σε Hot Spot!
Σημειωτέον ότι το Μοναστήρι της Πέτρας έχει τεράστια ιστορική και πνευματική σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, αφού εκεί έγιναν πολλές μάχες με τους Τούρκους, ενώ αποτέλεσε και ορμητήριο Αγωνιστών της Επανάστασης του ’21, μαζί με το γειτονικό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω!
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Πέτρας
Αυτόν λοιπόν τον ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία θέλουν να καταπατήσουν οι «υπεύθυνοι» για το προσφυγικό, εγκαθιστώντας εντός του εκατοντάδες μουσουλμάνους! Αντιλαμβάνεται κανείς κατά πόσο εκείνοι θα σεβαστούν το Μοναστήρι, όταν διαπνέονται από την γνωστή «αγάπη» του Ισλάμ για τον Χριστιανισμό!
Ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, αντέδρασε εκδίδοντας δελτίο τύπου για το θέμα, στο οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αποκαλύπτει πως κανείς δεν ρώτησε την Μητρόπολη (στην οποία υπάγεται η Μονή Πέτρας) για την χρήση της ως Hot Spot!
Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:
Σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Προσφύγων στους χώρους της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
1. Η Ιερά Μητρόπολις, μέσω της Νομικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου, κίνησε ήδη από το παρελθόν έτος, διαδικασία επαναλειτουργίας της Ιεράς Μονής και δημιουργίας σε αυτήν Κέντρου Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δομών.
2. Ουδείς, μέχρι σήμερα (19 Μαρτίου 2016) ζήτησε από την Ιερά Μητρόπολη γνώμη ή, πολύ περισσότερο, άδεια περί δημιουργίας Κέντρου Προσφύγων.
3. Όσοι πρότειναν ή ενέκριναν τη δημιουργία του Κέντρου Προσφύγων αναλαμβάνουν και την αυτονόητη ευθύνη για α) τη φιλοξενία και εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων συνανθρώπων μας, β) την απρόσκοπτη τέλεση των ι. ακολουθιών στον Μοναστηριακό Ναό, γ) τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, δ) τον σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς και ε) την εξασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης στα χωριά της περιοχής και της Πιερίας γενικότερα.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Χίο πρέπει να δράσουμε , στην Κρήτη έχουμε πιάσει τα όπλα.
Περιμένουμε την αφορμή και ο στρατός μαζι μας είναι , δεν δέχονται εντολές απο καμία, νέοταξική μαριονέτα του νατο . Το Πάσχα στο Χριστός ανέστη θα τους βάλουμε μαζί με τον ιδουδα, δεν περιμένουμε καμια σεζόν να ανοίξει , θα μας προλάβουν άσχημα πράγματα . Καλη δύναμη σε όλους , μην μασάτε τίποτα .
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΓΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟ.
Σάλτα και ψόφα κατατρεγμένε! Δεν θα χέζετε τις εικόνες μας ανθρωπόμορφες σαύρες! Στα τσακίδια δεν σας καλέσαμε παλιοεισβολείς, για να υποστούμε τα νταβατζιλίκια σας. Και μην πιάνεις στο στόμα σου τον Χριστό. Ο Χριστός ποτέ δεν είπε να πεθάνουμε εμείς για να ζήσουν οι σατανιστές της Ισις.