Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι ένα νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την έκρηξη στην Hellenic Train, το βράδυ της Παρασκευής (11/4), καθώς καταγράφεται η στιγμή που ο δράστης τοποθετεί τη βόμβα έξω από τα γραφεία της εταιρείας.
Στο ντοκουμέντο που παρουσιάσε το MEGA, ο δράστης διακρίνεται να περπατά μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train, κρατώντας στα χέρια του ένα σακίδιο, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο εκρηκτικός μηχανισμός. Το τοποθετεί μπροστά από μια κολόνα και φαίνεται να χρησιμοποιεί και μία αλυσίδα για να δέσει την τσάντα ώστε να μην μπορεί κάποιος να την απομακρύνει.
Μάλιστα, πάνω πλευρά και δεξιά στα πλάνα του βίντεο διακρίνεται ένας άντρας να μιλάει στο τηλέφωνο, με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να εκτιμούν πώς πρόκειται για τον συνεργό του.
Ο άνδρας, όπως φαίνεται στο βίντεο, έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φοράει σκούφο, γυαλιά ηλίου και χειρουργική μάσκα, ώστε να μην αναγνωριστεί από τις Αρχές.
Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη να αφήνει το σακίδιο με τη βόμβα έξω από τη Hellenic Train pic.twitter.com/WgC6txQIH4
— Flash.gr (@flashgrofficial) April 14, 2025
Στο «μικροσκόπιο» τα ευρήματα από την έκρηξη
Μετά και την ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη από την «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αρχίζουν να συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ.
Παρότι ο μηχανισμός διαλύθηκε από την ισχυρή έκρηξη, οι αρχές εστιάζουν στα πιθανά λάθη των δραστών, αναζητώντας ίχνη DNA και αποτυπώματα στα υπολείμματα της βόμβας που μεταφέρθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Επίσης γίνεται προσπάθεια να «χαρτογραφηθούν» οι κινήσεις των βομβιστών, για να εντοπίσουν οι Αρχές το κρησφύγετό τους. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, εκτιμάται ότι είχαν νοικιάσει είτε κάποιο airbnb είτε κάποιο διαμέρισμα κοντά στο σημείο της επίθεσης ώστε να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση αλλά και άμεση διαφυγή.
Στο μεταξύ, υπάρχουν δύο πρόσωπα σε βίντεο που εξετάζουν οι αρχές. Ο ένας φέρεται να είναι ο βομβιστής που φαίνεται να φορούσε φούτερ και να προσπαθούσε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ καταγράφεται ακόμη ένα άτομο, με το οποίο κινούνται μαζί στη Λ. Συγγρού.
Επίσης, ερευνάται και η σύνδεση των τρομοκρατών με την έκρηξη στους Αμπελόκηπους, καθώς στην προκήρυξη τους, αναφέρθηκαν στον 36χρονο που έχασε τη ζωή του, όταν εξερράγη στα χέρια του ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός.
που η βόβμβα δεν μπορεί να σπάσει τα τζάμια
Αυτά βλέπουν στην 17Ν και γελάνε μαζί τους ενώ ήξεραν ότι υπάρχει κάμερα την έβαλαν σε εκείνο το σημείο πάνω στο πεζοδρόμιο, ευτυχώς έβαλαν μικρής ισχύος βόμβα και δεν υπήρχαν θύματα…