ΈΚΤΑΚΤΟ! ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΟΚ. ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    psinakis

    Ο Ψηνάκης στη φυλακή για τις παράνομες ταφές;

    Δικαιώνονται οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης οι οποίοι προσέφυγαν στα αρμόδια Δικαστήρια ύστερα από την παράνομη επέκταση του Νεκροταφείου με παράνομη πρωτοβουλία των δημοτικών αρχών.

    Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα άτυχα θύματα της φονικής πυρκαγιάς του Ματιού τον Ιούλιο 2018, τα όργανα του Δήμου Μαραθώνος κατάφεραν να παραπλανήσουν τη Βουλή και με πλαστά έγγραφα κατάφεραν να επεκτείνουν τη έκταση του Κοιμητηρίου.

    Την ώρα που έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Αθηνών και ήδη διενεργούνται ανακρίσεις για να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, ανοίγει ο δρόμος για τη δικαίωση των πολιτών – κατοίκων της περιοχής που προσέφυγαν στα Δικαστήρια για αποζημιώσεις μαμουθ από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και της παράνομες ενέργειες του Δήμου Μαραθώνος και των οργάνων του, αφού καλούνται μέχρι και από τις προσωπικές τους περιουσίες να αποζημιώσουν τους κατοίκους.

    Ήδη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του δέχθηκε ότι πράγματι τα όργανα του Δήμου έπραξαν παράνομα, αφού δεν υπάρχει καμία μελέτη που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, το Νεκροταφείο λειτουργεί ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, και η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια περιουσία.

    Ο μάρτυρας του Δήμου, γνωστός δημοτικός σύμβουλος, δεν κατάφερε να πείσει το Δικαστήριο για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος με τα πολλά θύματα της πυρκαγιάς που είχε να ενταφιάσει, αφού όπως αποδείχθηκε ΔΕΝ υπήρχαν θύματα σε αναμονή να ενταφιαστούν!

    Με την υπ’ αριθμόν 20/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) απαγορεύεται η διενέργεια ενταφιασμών σε ολόκληρο το νεκροταφείο της Νέας Μάκρης, και οχι μόνο στον παράνομο χώρο επέκτασης!!! (επισυνάπτεται ολόκληρη η απόφαση), και απειλεί τον Δήμαρχο με προσωπική κράτηση σε περίπτωση που παραβιάσει την απόφαση!

    Σύμφωνα με την απόφαση, διαπιστώνεται σωρεία παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, μόλυνση του εδάφους και ρύπανση.

    ΝΕΑ ΜΑΚΡΙ 1

    ΝΕΑ ΜΑΚΡΙ 2

    Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει:

    – Ο καθ’ ου Δήμος προέβη άμεσα στην περίφραξη του ως άνω χώρου με συρματόπλεγμα […] και στην διάνοιξη τριών τάφων, χωρίς την απαιτούμενη δενδροφύτευση και χωρίς καμία μελέτη πρόβλεψης διαμόρφωσης του χώρου της καθορισθείσας με τον ως άνω Νόμο επέκτασης του υπάρχοντος Κοιμητηρίου.

    – Η αισθητική υποβάθμιση της περιοχής υπήρξε άμεση και προφανής.

    – Οι εν λόγω ταφές έγιναν σε κοινή θέα.

    – η γενόμενη περίφραξη από συρματόπλεγμα φυσικά δεν εξασφάλιζε την προστασία του χώρου από τη διέλευση ζώων ή ανθρώπων ούτε τις αναμενόμενες σε ένα χώρο κοιμητηρίου συνθήκες επισκεψιμότητας από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων.

    – Σε περίπτωση βροχής ο χώρος πλημμυρίζει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα δίπλα στους τάφους αλλά και τα υπερχειλίζοντα όμβρια ύδατα παρασυρόμενα να εισβάλλουν στην κατοικία των αιτουσών.

    – Τα νερά της βροχής παρασύρουν και τα χώματα που καλύπτουν τους ενταφιασμένους.

    – Καμία φροντίδα σχετικά δεν έχει υπάρξει από την πλευρά του Δήμου.

    – Παρουσία τρωκτικών έχει παρατηρηθεί στο χώρο πλησίον του επίμαχου κοιμητηρίου.

    – Ο Δήμος δεν έχει προβεί ούτε πριν τη λειτουργία του επίμαχου κοιμητηρίου ούτε σε μεταγενέστερο χρόνο σε καμία περιβαλλοντική μελέτη και σε καμία από τις απαιτούμενες εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος, συστήματος αποστράγγισης των όμβριων υδάτων, κανονικής περιτοίχισης του χώρου, επαρκούς δενδροφύτευσης.

    – Καμία διαβεβαίωση δεν υφίσταται ότι η λειτουργία του Κοιμητηρίου του καθ’ ου Δήμου στο ως άνω ακίνητο του Δήμου αλλά και τις κοινόχρηστες οδούς δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αντίθετα μέχρι σήμερα πιθανολογείται βάσιμα ότι λόγω των ανωτέρω ελλείψεων έχει προκληθεί αδιαμφισβήτητα αισθητική επιβάρυνση του περιβάλλοντος αλλά και συνθήκες μόλυνσης του εδάφους από τα λιμνάζοντα όμβρια ύδατα αλλά και από τα ύδατα που εξέρχονται, λόγω της υπερχείλισης και της κατωφέρειας, από το χώρο του κοιμητηρίου μεταφέροντα στην ευρύτερη περιοχή απόβλητα και προκαλώντας ρύπανση.

    – Το γεγονός ότι ο καθορισμός του χώρου επέκτασης του κοιμητηρίου έγινε με νόμο, τούτο δεν απαλλάσσει τον καθ’ ου Δήμο, από την υποχρέωσή του να λειτουργεί το κοιμητήριο αυτό υπό όρους και συνθήκες που δεν προσβάλλουν την προσωπικότητα των περίοικων.

    – Το γεγονός άλλωστε ότι οι γενόμενοι ενταφιασμοί μέχρι σήμερα στον επίμαχο χώρο επέκτασης του κοιμητηρίου Νέας είναι μόνον 3 ή 4, θέτει εν αμφιβόλω τον ισχυρισμό περί καταστάσεως έκτακτης ανάγκης, ενόψει και του γεγονότος ότι ο καθ’ ου Δήμος επιχείρησε στο παρελθόν τουλάχιστον τρεις φορές την παράνομη επέκτασή του.

    – Η μη τήρηση των οφειλόμενων διαδικασιών εκ μέρους του Δήμου καθιστά παράνομη τη λειτουργία του κοιμητηρίου.

    – Η επέκταση του επίμαχου κοιμητηρίου, επιφέρουσα μεταβολή στο περιβάλλον η οποία είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των αιτουσών, ουσιωδώς χειροτερεύει την ποιότητα ζωής τους,

    – Ασφαλιστικό μέτρο η παύση ενταφιασμών.

    – Απειλή προσωπικής κράτησης ενός (1) μηνός και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ κατά του Δημάρχου του καθ’ ου Δήμου, Ηλία Ψηνάκη

    δείτε ΕΔΩ την απόφαση

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΙΑ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΑΔΕΡΦΑΡΑ.?ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡ ΑΓΑ.ΤΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΘΑΤΕ.

    2. Μεσα η αδερφαρα του κερατα να πληρωσει για οτι εχει κανει και ευθυνεται..

    Comments are closed.