ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΧΑΡΔΟ: «ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ» ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΗ ΜΕΡΑ – ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

    Κοινοποίηση:
    rr

    «Χτύπημα» στην «καρδιά» δύο πολυμελών αυτοτελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν λαθρεμπόριο χρυσού σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια και τον εξήγαγαν στην Τουρκία κατάφεραν το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που τις εξάρθρωσαν μετά από πολύμηνες έρευνες.

    Τα δύο κυκλώματα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία διετία, στην κακουργηματική λαθρεμπορία χρυσού, κυρίως σε μορφή σκραπ, χωρίς να καταβάλλουν φόρους και άλλες νόμιμες επιβαρύνσεις κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση και παράνομη εξαγωγή του στην Τουρκία.

    Διαβάστε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” που από το πρωί κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα αποκλειστικές πληροφοριες για την δράση του ΡΙΧΑΡΔΟΥ: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ, ρε; Με 17 εκατ. φορολογική δήλωση, σας αγοράζω όλους», είπε στους αστυνομικούς!

    Ο χρυσός που διακινούσαν προέρχονταν από την τήξη άγνωστης προέλευσης κοσμημάτων, λιρών και άλλων τιμαλφών, που είχαν περιέλθει στην κατοχή τους μέσω αγορών και ενεχυριάσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μέρος αυτών ήταν προϊόντα εγκλήματος.

    Ο κύκλος εργασιών του κυκλώματος άγγιζε τα 400.000 ευρώ ημερησίως, ενώ είναι αδύνατο να υπολογιστεί σε αυτή την φάση με ακρίβεια το συνολικό κέρδος από την παράνομη δραστηριότητά τους. Εκτιμάται ωστόσο ότι είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα κλεπταποδόχων και λαθρεμπόρων χρυσού, που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία 2-3 χρόνια με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, έναν Σύρο και έναν Τουρκοαρμένη που διακινούσαν στην μαύρη αγορά της Τουρκίας τις πλάκες χρυσού και αργύρου και ανάμεσα σε αυτούς επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο πολύ γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας «Ριχάρδος» με πλήθος ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την χώρα, αλλά και άλλα ενεχυροδανειστήρια, που πρόσφεραν την νομιμοφανή κάλυψη στο κύκλωμα.

    Μάλιστα, τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος κανόνιζαν τιμή αγοράς του χρυσού, σε αντίθεση με την διεθνώς καθορισμένη τιμή του από τα χρηματιστήρια και έτσι έβγαλαν σύντομα εκτός και τον ανταγωνισμό, ενώ ακριβώς λόγω της παράνομης δραστηριότητάς τους είχαν ανεξάντλητη πρόσβαση σε μετρητό χρήμα, που τους βοηθούσε όχι μόνο να χρηματοδοτούν τις παράνομες δραστηριότητές τους αλλά και να μαζέψουν όλο το χρυσό και το ασήμι από την αγορά.

    xriso4xriso2xriso1

    4636148

    Αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος

    Συνομιλίες ανάμεσα σε όλα τα μέλη των λαθρεμπόρων χρυσού περιλαμβάνει η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των 63 συλληφθέντων από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σύμφωνα με το. Από αυτές προκύπτει ότι το κύκλωμα είχε μέλη που τους ονόμαζε «ντελιβεράδες» και ήταν επιφορτισμένα να μεταφέρουν με μηχανάκι σκούτερ τις πλάκες χρυσού στα λεωφορεία για να φεύγουν ως ασυνόδευτα δέματα για την Τουρκία.

    Κατηγορούμενος (μεταφορέας): «… Πατησίων είμαι, τι έγινε;»

    Κατηγορούμενη: «… Έρχεσαι;»

    Κατηγορούμενος (μεταφορέας): «… Έχω έρθει και έχω αφήσει 15. Θες πάλι να έρθω;»

    Κατηγορούμενη: «… Δεν είναι αυτό. Είναι να πας Πειραιά…»

    Σε άλλη συνομιλία δύο μέλη του κυκλώματος συζητούν για τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στον έναν από τους δύο και πώς κατάφερε να ξεφύγει.

    Κατηγορούμενος Α: «… Εγώ έφαγα πέσιμο χοντρό»

    Κατηγορούμενος Β: «… Τι έφαγες;»

    Κατηγορούμενος Α: «… Από ΔΙΑΣ»

    Κατηγορούμενος Β: «…Τι εννοείς;»

    Κατηγορούμενος Α: «… Πέσιμο»

    Κατηγορούμενος Β: «… Ναι το κατάλαβα, τι εννοείς δηλαδή;»

    Κατηγορούμενος Α: «… Θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα, αλλά ευτυχώς είχα κάτι χαρτιά μαζί μου».

    Κατηγορούμενος: «Αυτά που μου έδειχνες πρόσφατα;»

    Κατηγορούμενος Α: «… Ήξερα να μιλήσω και ναι, κάτι τέτοιο, αντίστοιχο».

    Κατηγορούμενος Β: «… Ναι»

    Κατηγορούμενος Α: «… Τους μίλησα εκεί πέρα και εντάξει… άστα ήμασταν για πολύ μπλέξιμο!»

    Τις περισσότερες φορές τα αρχηγικά μέλη μιλούσαν με τα μέλη τους στο χυτήριο που έλιωναν τα χρυσαφικά για το τι θα πρέπει να γράφουν στα χαρτιά τους ώστε να εμφανίζουν λιγότερο βάρος στις πλάκες χρυσού από το πραγματικό.

    Κατηγορούμενος Α: «… Συγγνώμη, βγαίνει 4.350. Το γράφω έτσι;».

    Κατηγορούμενος Β: «… Όχι ρε εσύ, δε θα το γράψεις το πραγματικό βάρος εσύ. Με βάση τα χαρτιά αφαίρεσε λίγα γραμμάρια, ότι έγινε απώλεια και αυτό»

    Κατηγορούμενος Α: «… Θες να μου πεις ένα νούμερο δηλαδή ρε; Ήταν 10;»

    Κατηγορούμενος Β: «… Τα δύο χαρτιά σύνολο, πόσα είναι;»

    Κατηγορούμενος Α: «…10»

    Κατηγορούμενος Β: «… Ναι»
    Κατηγορούμενος Α: «… Γράψε ότι βγήκαν 9 κιλά και 100 γραμμάρια»

    Και όταν εμφανιζόταν κάποιο πρόβλημα απλά θα έλεγαν τη δικαιολογία ότι έγινε ορθογραφικό λάθος

    Κατηγορούμενος Α: «… Έχουμε εδώ ένα χαρτί το οποίο κόψαμε ένα εννιά τριάντα πέντε …»

    Κατηγορούμενος Β: «… Ναι σε ακούω…»

    Κατηγορούμενος Α: «… Ναι και τα πράγματα βγαίνουν, ένα εννιά τριάντα τέσσερα…»

    Κατηγορούμενος Β: «… Εε, κάντε μια ακύρωση και να πάμε στο μαγαζί να μας κόψουν άλλο χαρτί και για φάσμα γιατί έχουμε και για φάσμα ή να κόψουμε κάποιο συμπληρωματικό… »

    Κατηγορούμενος Α: «… Πρόσεξε, όμως να δεις το συμπληρωματικό θα έπεται από αυτά που έχουν γυρίσει».

    Κατηγορούμενος Β: «… Ωραία τι πρέπει να κάνουμε; Εγώ τι κάνω τώρα, εγώ που είναι εδώ με τα πράγματα; Καν ακυρωτικά και έρχομαι στο μαγαζί τώρα και τα φτιάχνουμε κάνω κάποιο συμπληρωματικό;»

    Κατηγορούμενος Α: «…Πόση διαφορά έχετε, γραμμάρια, κιλά, πόση έχει;»

    Κατηγορούμενος Β: «…Βγαίνουν αυτά εννιά εβδομήντα τέσσερα, μείον το χαρτί ας είναι εμάς ένα τριάντα πέντε, έχουμε μια διαφορά 30»

    Κατηγορούμενος Α: «… Τίποτα μην κάνετε εντάξει, τι να κάνουμε τώρα για 30 γραμμάρια θα πούμε ότι έγινε ορθογραφικό λάθος».

    «88 καταστήματα έχω σε ολόκληρη την χώρα και πάνω από 200 εργαζόμενους. Μπορεί κάποιος υπάλληλος να έκανε ένα λάθος. Πώς να τον ελέγχω, σε όλους ξεφεύγουν και κάποια πράγματα. Εσείς εδώ στο τμήμα τους ελέγχετε όλους; Τόσοι είστε, όλο και κάποιος θα κάνει κάποιο λάθος …»

    Ο γνωστός τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής που – ήταν γνωστός με τον κωδικό «ο χοντρός» – προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου για την καλοκουρδισμένη επιχείρηση λαθρεμπορίας χρυσού και όπως φαίνεται, φταίει κάποιος υπάλληλος.

    Πάντως, δεν είχε να πει τίποτα στις Αρχές για τον άνδρα με το παρατσούκλι «ο καμπούρης», ο οποίος ήταν αυτός που έβαζε μέσα από τα ρούχα του σε τσέπες τις ράβδους χρυσού, πολλών κιλών, και τα κουβαλούσε σαν επιβάτης μέσα στα λεωφορεία με προορισμό την Τουρκία. Και επειδή τόσους μήνες έκανε το ίδιο δρομολόγιο και πια δεν άντεχε το βάρος, έσκυβε συνεχώς με αποτέλεσμα να τον αποκαλούν «καμπούρη»

    Οι Αρχές εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες διαπιστώνουν τις καθημερινές αποστολές ράβδων χρυσού στην Τουρκία και τον Αύγουστο διαπίστωσαν και για την μεγάλη συνάντηση που είχαν οι αρχηγοί των δυο οργανώσεων με σκοπό να δημιουργήσουν καρτέλ στην αγορά του χρυσού, ώστε να διπλασιάζουν τα κέρδη τους.

    Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αρχηγός στην πρώτη ομάδα φέρεται να είναι ένας 65χρονος πρώην χρυσοχόος, που γνώριζε πολύ καλά την αγορά αλλά και τα κενά του νόμου. Στη δεύτερη ομάδα οι αρχηγοί ήταν δυο. Ο ένας ήταν ο γνωστός ενεχυροδανειστής, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία αποτελούσε την νόμιμη βιτρίνα, ενώ ο δεύτερος ήταν ο επιχειρησιακός και πρόκειται για έναν Τούρκο, συριακής καταγωγής.

    Οι ομάδες λειτουργούν με υπαλλήλους, που ο καθένας είχε το ρόλο του.Άλλος πήγαινε τα κοσμήματα στο χυτήριο, άλλος τα έλιωνε, «ντελιβεράδες» πήγαιναν τις ράβδους χρυσού στα ασυνόδευτα για να μεταφερθούν με τα λεωφορεία και άλλοι έκαναν τις εισπράξεις. Όσο περισσότερος ήταν ο χρυσός, τόσο μεγαλύτερο το ποσό που έπαιρναν οι υπάλληλοι. Μάλιστα, πολλές φορές ο «μισθός» τους έφτανε και τα 70.000 ευρώ!

    Στην Τουρκία υπήρχε ένα ακόμη παρακλάδι του κυκλώματος και μάλιστα ένα από τα μέλη του συνελήφθη στη χώρα μας, καθώς αυτές τις ημέρες είχε έρθει εκτάκτως στην Αθήνα για συνομιλίες με το κύκλωμα.

    Όλα δείχνουν, πάντως, μέχρι στιγμής ότι η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν άτομα που είχαν εμπλοκή στην μεγάλη υπόθεση των Ρομά με το χρυσό το 2016, άνοιξαν τα στόματα τους και μίλησαν.

    Την υπόθεση ερεύνησαν και έφτασαν μέχρι το τέλος οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου. Η οργανική δύναμη του τμήματος είναι 40 άτομα και η πραγματική 20 αστυνομικοί. Εργάζονταν για να βγει η υπόθεση διπλές βάρδιες, ενώ παράλληλα, διαχειρίζονταν και την καθημερινότητα ενός τμήματος Ασφαλείας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Εσύ βγάλε το αντί από μπροστά από το Νικ σου μιας κ είσαι εντελώς ανώμαλος.Ευχομαι να μην την επικαλεστείς ποτέ κάποια στιγμή καραγκιοζη

    2. Μπορείτε να βρείτε τι κοινό έχουν ή Παναγιά τής Τήνου και ο Ριχάρδος;………….. Και οι δύο φυγαδευουν το παράνομο χρυσό που μαζεύουν στην Τουρκία για επεξεργασία και επιστροφή. Ο ένας όμως πιάστηκε και ελπίζουμε να πάει φυλακή, ο άλλος απατεώνας ζει και βασιλεύει μοιράζοντας ελπίδα και παράδεισο, τώρα ποίος είναι χειρότερος κακοποιός αυτό είναι στην κρίση του καθενός.

    3. Καμιά σχέσι καταγωγής του εν λόγω κυρίου με περιούσιους παίζει;Ξέρει κανείς;
      Γιατί αυτό το Ριχάρδος όπως και το Έβερτ και το Ρόζεμπεργκ κ.λ.π. πολύ Χαζαρομυρίζει. Άλλωστε όποια πέτρα, ε…, πλάκα χρυσού, κι αν σηκώσεις, χρυσοποντικομούρηδες κελεπούρια βρίσκεις από κάτω… Πολύ θα ήθελα να μάθω. Γιατί αν περιμένω από έγκριτα δημοσιομέσα, νύχτωσε χωρίς φεγγάρι.

    4. Γιατί κανεις δεν αναφέρει τις σχέσεις του λεγάμενου με την ΧΑ και ότι ήταν χρηματοδότης της;

      1. Σου έχουν δώσει αναφορά και το λες αυτό σε ενδιαφέρει??? Βρες να πεις κάτι άλλο ……

    5. Χιλιαδες ανθρωποι δολοφονηθηκαν, καταστραφηκαν, αυτοκτονησαν κ.τ.λ. για να λεει ο ΣΑΠΙΟΣ “ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ?”

    6. ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ??????ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΧΑΙΔΕΜΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ????ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΜΗΠΩΣ ?

    7. Εδώ ρε μιλάμε για ΑΑΔΕ για τον π@υτσο. Ξεφύτρωναν μαγαζιά του κάθε μέρα επί χρόνια και η ΑΑΔΕ δεν είχε κάνει ούτε έναν σοβαρό έλεγχο για να ξεσκονίσει τα βιβλία της “επιχείρησης”; ΕΛΕΟΣ…

    Comments are closed.