Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΞΟΚ@ΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΟΤΣ. ΠΩΣ ΤΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΑΡΠΑΧΤΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ Ο… ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

    Κοινοποίηση:
    Νέα εικόνα

    Η πρώτη μεγάλη επένδυση την οποία ενέκρινε πριν από έξι μήνες η κυβέρνηση του Κούλη Μητσοτάκη, μέσω του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης με τα 37 δις ευρώ, ξέρετε για ποιον έγινε; Για έναν Τούρκο και μάλιστα όχι τυχαίο. Πρόκειται για τον μεγιστάνα Ραχμί Κοτς ο οποίος δεν είναι απλώς ο πλουσιότερος Τούρκος επιχειρηματίας, ούτε ο όμιλός του ανήκει απλώς στους πενήντα μεγαλύτερους κολοσσούς του πλανήτη. Είναι προσωπικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη αλλά και κάτι παραπάνω. Από την περίοδο του μπαμπά Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκανε μπίζνες μαζί τους, με άλλα λόγια είναι εδώ και δεκαετίες γνωστός ως αφανής συνεταίρος της “οικογένειας” και τούμπαλιν. Κι όλο αυτό έχει τεράστια σημασία γιατί είναι άλλη μια καραμπινάτη απόδειξη που αποδεικνύει την υποκρισία καθώς και τις πολιτικάντικες σκοπιμότητες -εν όψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής- του Κούλη που κατά τα άλλα τον έπιασε τώρα ο …πόνος για το τουρκικό προξενείο και τις “παρεμβάσεις” του στα εσωτερικά πράγματα της χώρας μας…

    Τον περασμένο Νοέμβριο, του 2022, λοιπόν με την υπογραφή του Κούλη και των συναρμοδίων υπουργών όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης υπήρξε η πρώτη δέσμη χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι κοινό μυστικό πια ότι θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη αρπαχτή για τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Ένα …πρόγευμα ήταν αυτό που εγκρίθηκε πριν από έξι μήνες και αυτές που εντάχθηκαν ως πρώτες τυχερές ήταν οκτώ επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

    Ανάμεσα σε αυτές ποια ξεχώρισε; Η Avis ή αλλιώς Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις.

    Όπως έγραψε με καμάρι μάλιστα η εφημερίδα “Καθημερινή” των Αλαφούζων -που κατά …σύμπτωση τη θωρακισμένη Μερσεντές του Γιάννη Αλαφούζου είχε στη χρήση του ο Βασίλης Ρουμπέτης που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου για λογαριασμό και της οικογένειας Μητσοτάκη- “μακράν το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο είναι αυτό της Avis ή αλλιώς Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις για την προμήθεια στόλου ηλεκτροκίνητων και plug-in υβριδικών οχημάτων με σκοπό την απόκτηση τροχαίου υλικού καθαρών αστικών μεταφορών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 400 εκατ. και έχει χρηματοδοτηθεί από δύο διαφορετικές εμπορικές τράπεζες εκτός από το Ταμείο Ανάκαμψης”….

    Από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν οι πέντε αφορούσαν ξενοδοχεία, άλλη μια μια επίσης μεγάλη επιχειρηση εκμισθώσεων αυτοκινήτων της Ελλάδας και μία ακόμη την ακτοπλοΐα. Επρόκειτο για επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 607 εκατ. τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί κατά 50% με χαμηλότοκα δάνεια από το Ταμείο και, στην πλειοψηφία τους, κατά 30% από εμπορικές τράπεζες και 20% με ίδια κεφάλαια. Επομένως με βάση αυτό, από τα 400 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια από την Avis είναι μόλις τα 80 εκατ. ευρώ ενώ τα άλλα 320 εκατ. ευρώ είναι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και μάλιστα με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου καθώς και δανειακά κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες!

    Να δούμε όμως σε ποιον ανήκει η εταιρεία αυτή γνωστή στην ελληνική αγορά με την εμπορική ονομασία Avis Greece:

    Οι διαδικασίες για την πώληση της μέσω διεθνούς διαγωνισμού ξεκίνησαν από την Tράπεζα Πειραιώς το Δεκέμβριο του 2016 και τελικά νέος 100% μέτοχος της εταιρείας έγινε η εταιρεία Otokoc ABG Holland BV στην οποία μετέχουν με 60% η Otokoc Otomotiv AS και με 40% η Avis Europe Holdings Ltd έναντι τιμήματος 80,6 εκατομμυρίων ευρώ και την ανάληψη των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας ύψους περίπου 230 εκατομμυρίων ευρώ από το νέο μέτοχο.

    Όπως αναφέρει μάλιστα η σχετική έκθεση διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου την οποία και παρουσιάζουμε η συναλλαγή ολοκληρώθηκε με τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας από την Τράπεζα Πειραιώς στην Otokoc ABG Holland BV στις 15 Μαρτίου 2018 με τη λήψη των κανονιστικών εγκρίσεων από το Ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Αρχή ανταγωνισμού. “Η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης έφερε την εταιρεία σε ακόμα πιο ισχυρή θέση παρέχοντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την παγίωση της ηγετικής της θέσης στην αγορά και την περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών” προστίθεται στην σχετική έκθεση.

    Από το επίσημο αυτό έγγραφο επιβεβαιώνεται ότι οι κύριοι μέτοχοι με ποσοστό 100% στην AVIS είναι η εταιρεία Otokoç ABG Holland BV του ομίλου Otokoc. Kαι η OTOKOC Automotive ανήκει στον τουρκικό όμιλο KOC αποτελώντας τη δραστηριότητα του ομίλου του Τούρκου μεγιστάνα Ρ. Κοτς στον κλάδο των αυτοκινήτων από την εμπορία έως τις ενοικιάσεις!

    Ουσιαστικά δηλαδή μέσω του Ταμείου και την υπογραφή του Κούλη ενισχύεται ι η επένδυση στην Ελλάδα ενός Τούρκου επενδυτή (και ποιου!) και μάλιστα με δανειακά κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες ενώ ερωτηματικό είναι και το εαν οι επενδύσεις πραγματικά θα αποφέρουν οφέλη στην Ελλάδα τα οποία θα είναι περισσότερα από όσα θα προκύψουν για την Τουρκία δεδομένου ότι θα μπορούσαν να αγοραστούν αυτοκίνητα που παράγονται στην Τουρκία και από εταιρίες που μπορεί να είναι επενδυτής ο όμιλος KOC!

    Θέλετε να προσθέσουμε και μια πικάντικη “λεπτομέρεια” που επιβεβαιώνει και με άλλον τρόπο την διαπλοκή;

    Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Πάλι 40% θα πάρει Στέφανε . Τσάμπα ασχολείσαι είμαστε καταδικασμένοι από τα κομματόσκυλα που τον ψηφίζουν

    2. Η υπόθεση είναι Αvis , εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εβραικών συμφερόντων.

    3. Ο Βόθρο -λομαιος όπου χρήμα πρωτοστατεί . Μη ξεχάσετε 45% η Κούλα οκ?

    4. Τώρα σοβαρά υπάρχει άνθρωπος που γ… αυτή τη Μαρεβα που η φάτσα της ειναι λες και τη πλάκωσαν στις μπουνιες;

    5. Ραχμι και Κοτς ειναι Τουρκοεβραιος και ο Κουλης Κρητικοεβραιος, βρηκε ο γυφτος την γενια του. Μισα μισα ή καζαν καζαν η δουλεια και μην λετε ταμειο ανακαμψης στην συγκεκριμενη περιπτωση, να λετε ταμειο παρακαμψης.

    6. Με το επίθετο Κοτς πού έχει μάλλον Τουρκοεβραίος είναι.

    7. Με αυτους θα συνεργαστει τη Δευτερα ο θεουσακος,η μουσιτσα… Καλη Νικη …Ψηφιστε τους,κοροιδαρες

    8. Kαι στο μεσον παντα σε ολα αυτα ο Βοθρολυμαίος…..

    Comments are closed.