ΣΗΨΗ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!! ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ – ΕΝΑΣ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ;

    Κοινοποίηση:
    jmjhg

    Εάν το δυστύχημα στα Τέμπη δεν είχε γίνει, την επομένη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε παραστεί σε μια φιέστα στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων.

    Το τι θα παρουσιάζονταν εκεί αποτελεί μυστήριο, αφού όπως απεδείχθη οι σιδηρόδρομοι της Ελλάδος όχι μόνο λειτουργούν χωρίς σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, αλλά ακόμη και το σχετικό έργο δεν έχει ανατεθεί. Και τούτο, διότι ακόμη απεργάζονται τον τρόπο με το οποίο θα μοιρασθεί ένα έργο που δολιχοδρομεί εδώ και μια περίπου δεκαετία, μεταξύ των εργολάβων…

    Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τολμούν να διανοηθούν τις επιπτώσεις εάν το δυστύχημα είχε συμβεί λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα. Μετά δηλαδή μια διθυραμβική ομιλία του Πρωθυπουργού για τις σύγχρονες υποδομές των σιδηροδρόμων. Υποδομές που δεν υπάρχουν… Οι συγκρίσεις με τους μουσαμάδες που εγκαινίαζε ο Αλέξης Τσίπρας στο μετρό της Θεσσαλονίκης θα ήσαν αναπόφευκτες.

    Το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, το οποίο προσπαθεί να διαχειρισθεί τις επιπτώσεις της τραγωδίας, επιρρίπτει ήδη ευθύνες στον έμπιστο υφυπουργό Υποδομών και «τοποτηρητή» του, Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίο έχουν εκχωρησθεί οι αρμοδιότητες αυτών των έργων. Του καταλογίζουν ευθύνες για καθυστερήσεις στην ανάθεση του έργου κάνοντας μάλιστα χρήση της έκφρασης «Γιάλτα της διαπλοκής». Και πάλι τα ρίχνουν σε έναν νεαρό τυπάκο που οι ίδιοι τοποθέτησαν εκεί, ώστε να σώσουν τα τομάρια τους… Τι σημαίνει αυτό;

    ρεβερβεβ

    Γιώργος Καραγιάννης

    Ότι όπως οι νικήτριες δυνάμεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μοίρασαν στην Γιάλτα τον κόσμο μεταξύ τους, έτσι και το Υπουργείο Υποδομών καθυστερούσε το έργο, προκειμένου να το μοιράσει ανάμεσα στους εργολάβους ώστε να τους έχει όλους ευχαριστημένους, φυσικά εν γνώσει του Μαξίμου!

    Πράγματι, όσο προχωρούν οι ώρες έρχονται και κάποια στοιχεία να στηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό. Παράλληλα με το τραγικό έργο της αποτίμησης της τραγωδίας των Τεμπών, οι αποκαλύψεις για τα αίτια του δυστυχήματος δεικνύουν ότι η λεγομένη διαπλοκή δεν είναι απλώς μια μορφή οικονομικών συναλλαγών των εργολάβων με το Κράτος. Είναι έγκλημα, το οποίο η χώρα το πληρώνει! Όχι μόνον οικονομικά, αλλά και με αίμα! Με αίμα νέων ανθρώπων!

    Η φωτοσήμανση στο δίκτυο των σιδηροδρόμων της Ελλάδος έχει παύσει να λειτουργεί από το 2012. Έπεσε «θύμα» των περικοπών που επέβαλαν στο Κράτος τα μνημόνια, αλλά και των παρανόμων που το λεηλάτησαν.

    Από τότε όμως έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια. Έχουν μεσολαβήσει ευρωπαϊκές οδηγίες, διαθέσεις κονδυλίων, απειλές ότι θα τα αποσύρουν οι Βρυξέλλες και ακόμη βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

    Θα ακουσθεί τετριμμένο αν πούμε ότι «φταίει η διαπλοκή». Δεν είναι όμως. Οι τραγικές καθυστερήσεις στην ανάθεση του έργου της φωτοσήμανσης και της τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου καθυστερεί, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι οι οικονομικοί παράγοντες που ενδιαφέρονται για το έργο. Οι εργολάβοι που «φιλοδοξούν» να το αναλάβουν. Και επειδή οι επιρροές τους είναι σημαντικές και οι πιέσεις που ασκούν στις κυβερνήσεις αφόρητες, οι πολιτικές αποφάσεις καθυστερούν.

    Έχουμε κυβερνήσεις που δεν τολμούν να ολοκληρώσουν έναν διαγωνισμό για την ανάθεση σημαντικών έργων, ελεγκτικά όργανα που αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στις ενστάσεις από ό,τι στην ανάγκη για ολοκλήρωση έργων και φυσικά, μια ευθυνοφοβία που συναντάται διάχυτη από τα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής μέχρι την βάση της δημοσίας διοίκησης.

    Και όταν ο κόμπος «φθάσει στο χτένι», η λύση που προβάλλει ως «σολομώντεια» είναι το μοίρασμα της πίτας. Η διαπραγμάτευση μετατίθεται στους ίδιους τους εργολάβους που καλούνται να κατανείμουν μεταξύ τους το έργο, να πάρουν όλοι από κάτι και να αφήσουν την Κυβέρνηση στην μακαριότητά της. Και μέχρι να τα βρουν οι μεγαλοκαρχαρίες, θα μετράμε φέρετρα.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. Eφοσον δεν υπαρχει δικαιοσυνη στην Ελλαντα τιποτα δε θα γινει.Ο σταθμαρχης φυλακη και ολα καλα

    2. Οι εισαγγελείς είναι για να καλύπτουν το σύστημα με όλα τα εγκλήματα του,δεν είναι για να το διώκουν.

    3. Αυτούς δεν θέλατε; Πάρτε τα αρχιδια μου τώρα.

    4. Αν είχε ξεκουμπιστεί όταν του το φωνάζαμε μέσα από το Μακελειό δεν θα είχε γίνει τίποτα. Όσο παραμένει υπάρχει κίνδυνος να γίνουν κι άλλα.

    5. Η μίζα του πολιτικου και τα κέρδη του εργολάβου σκότωσαν τα παιδιά. Όλοι στους δρόμους. Κυβέρνηση μαφιόζων φονιαδων εργολάβων. Παραμένουν ασυληπτοι!!!!!

    6. ΡΕ ΚΟΡΟΊΔΑ……..
      ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ……… ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΕ…ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ?????

      ΑΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ…..
      ΜΑΥΡΟ ΣΡΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ…..ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ….

    7. Αυτοι ειναι οι πραγματικοι ενοχοι διοτι,
      αυτοι μοιραζονται τις επιδοτησεις τα ΕΣΠΑ κλπ και κατοπιν,
      χρηματοδοτουν πολιτικους και κομματα που τους εξασφαλιζουν εργολαβιες και ρεμουλες.

    8. Ο σρχαιοκαπηλος κουλης ετοιμαζει ακομη περισσοτερα ξεπουλημματα

    9. Στα τρένα δεν μπαίνουμε, από τα νοσοκομεία ούτε έξω δεν μπορούμε να περάσουμε, από τα σούπερ μάρκετ είμαστε γδαρμένοι, χάνουμε τα σπίτια μας, ηλεκτρικό ρεύμα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, σφίγγουμε συνεχώς το ζωνάρι. Τελικά, αυτό είναι το κράτος των άριστων που δημιούργησε ο κ. Μητσοτάκης.

    10. Παράκληση στο Μακελιο .
      Παρακαλώ μην βάζετε φωτογραφία αυτού του σιχάματος .
      Το γαμημενο ψευδό όνομα τους αρκεί .

      Εμετός …

    11. Εχεται σκοπο να θεσετε τελος στη Ζωη σας,
      η Θελεται να αυτοκτονησεται παρτε ενα
      ελληνικο τραινο προς μια κατευθυνση.AMHN! J.K.

    12. ΣΤΕΦΑΝΕ 4 ΧΡΌΝΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ Η ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΔΕΣ Κ ΣΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΣ ΤΙΣ καταχώρησης μου

    13. Στέφανε ακούγεται πως πιέζουν, επιτέλους, από την κομισιον για εντάλματα σύλληψης εναντίον των εργολάβων. Ισχύει? Αύριο όλοι σύνταγμα, τα λαμογια εργολάβοι δολοφόνησαν παιδιά.

    14. Ανακοίνωση. Αύριο οι συρμοί του μετρό και του ησαπ θα κυκλοφορούν κανονικά 9-4 για να διευκολύνουν τον κόσμο που θα πάρει μέρος στο μεγάλο παλλαικο συλλαλητήριο στο σύνταγμα για την δολοφονία των παιδιών στα Τέμπη από τους υπεύθυνους για την λειτουργια του σιδηροδρόμου. Εντωμεταξύ το θέμα διεθνοποιειται με μεγάλη κινητοποίηση και αποστολή ενημερωτικού δελτίου σε όλα τα σωματεία όπως και στην αρμόδια επιτροπή της κομισιον. Αδιανόητο να μην έχουν συλληφθεί ακόμη οι αρμόδιοι και υπαίτιοι του τραγικού δυστυχηματος των Τεμπών εργολάβοι, αυτό αναρωτιουνται ακόμη και ξένα ΜΜΕ, γιατί δεν συλλαμβανονται οι αρμόδιοι. Όλοι σύνταγμα, οι αντιδράσεις και η μαζικοτητα θα κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι εισαγγελείς της Ελλάδας καλύπτουν την μαζική δολοφονία που προξένησαν οι εργολάβοι αρνούμενοι να συλλάβουν τους υπεύθυνους. Μητσοτάκη κάθαρμα σε ταΐζουν και τους καλύπτεις. Όλοι σύνταγμα…

    15. 112 παιδιά νεκρά από χέρι εργολάβου. Παραμένουν ασυληπτοι!! . 1-3-23,εργολάβοι δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα που διαπραξατε, όσο και αν σας προστατεύουν οι δικαστές και οι πολιτικοί, πρέπει να πληρώσετε για τα εγκλήματα που κάνατε εις βάρος τόσων αθώων παιδιών.

    16. Όλα τα ευρωπαϊκά μέσα κράζουν άσχημα την κυβέρνηση και όλοι αναρωτιουνται γιατί δεν έχουν συλληφθεί ακόμη οι υπεύθυνοι για την συντήρηση και την ασφαλεια των σιδηροδρομων(εργολάβοι) αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει χρηματισμός πολιτικών της κυβέρνησης. Η στάση των εισαγγελεων αδιανόητη, όταν θρηνείς και βιώνεις κάτι τόσο τραγικό οι πρώτοι που καλείς για κατάθεση είναι οι αρμόδιοι. Ακόμη και το Bloomberg είχε σχετικό άρθρο και που και αυτό αναρωτιεται γιατί δεν έχουν συλληφθεί ακόμη οι εργολάβοι. Είναι όντως κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά στον κόσμο, εισαγγελείς να μην συλλαμβανουν τον υπεύθυνο για την ασφάλεια και συντήρηση των δικτύων. Ρε κ@υφαλες παιδοβιαστές και παιδοδολοφόνοι της ΝΔ, πόσα λεφτά έχετε αρπάξει από τους εργολάβους ρε βιαστές 12χρονων μικρών παιδιών? Αύριο στις 11 όλοι σύνταγμα, η πεισματικη άρνηση των εισαγγελεων να συλλάβει τους υπαίτιους εργολάβους δείχνει συναλλαγή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 112 νέων ανθρώπων ενώ 6 παιδιά χαροπαλευιυν στην εντατική, κρύβουν ακόμη και τον αριθμό των νεκρών οι αλήτες παιδοβιαστές του Μαξίμου. Όλοι στους δρόμους, θα θρηνησουμε και άλλους νεκρούς εάν δεν τούς σταματήσουμε.

    17. Ή μήπως την έφερε ο Κούλης στους εργολάβους, για να καθυστερήσει ή να αναβάλλει το μοίρασμα μέχρι, όπως πιστεύει, να ξαναβγει; Μήπως δεν συμφώνησαν για τη μίζα που θα πάρει και τα έσπασαν; Αυτό που νομίζω είναι ότι ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους την έφερε στον άλλο με αθώα θύματα τα παιδιά στο κέντρο της διαμάχης.

    18. Ας ξεσηκωθούν τα συριζοσκατά και οι μπαχαλάκηδες. Mαζί τα έκαναν, μαζί να τα φάνε.

    19. Έλλην της Γερμανίας, είναι δουλειά της δικαιοσύνης, όχι του λαού. Γι’ αυτό υπάρχει το κράτος, για να προστατεύει τους πολίτες, όχι να τους εκθέτει σε κινδύνους. Μακελειό, γιατί ανεβάζεις τα σχόλια αυτού του μαλάκα; Αυτοί μισούν την Ελλάδα και τους έλληνες που δεν έφυγαν σαν κι αυτούς έξω.

    20. Αν δεν μπουν οι εργολάβοι φυλακή δεν γλιτώνουμε. Οι πολιτικοί είναι πιόνια.

    21. Αν είναι βαλτός ο σταθμάρχης πιο πιθανό έχω να αυτοκτονήσει, παρά να μιλήσει. Ο Σαμαράς την έφερε στον Κασιδιάρη; Μήπως την έφερε και σ’ αυτόν; Την είχε φέρει και στον πατέρα του Κούλη.

    22. Θα λυπηθούμε και τον Κούλη σε λίγο. Όταν δεν αντιταχθείς στα συμφέροντα, με όποιο προσωπικό κόστος, είσαι καταδικασμένος μια ζωή να είσαι πιόνι και διαιτητής στα συμφέροντά τους. Που να ασχοληθεί με το λαό όταν τα θηρία παλεύουν μεταξύ τους και πρέπει να τα ηρεμήσει.

    23. Σίγουρα του την έστησαν. Αλλά ποιοι; Δεν είχατε δείξει προ καιρού, τότε που όλοι έλεγαν ότι ο Καραμανλής θα τον ρίξει, μια φωτογραφία του Βούδα σε ένα αθλητικό χώρο νομίζω, με δύο επιχειρηματίες; Δεν ξέρω ονόματα.

    24. Φρίκη! Πόσοι ποια να βιάζουν το τραυματισμένο σώμα της Ελλάδος;

    25. Μήπως οι εργολάβοι, ή ένας απ’ αυτούς, έστησαν παγίδα στον Κούλη; Τον πίεζαν αφόρητα και αναγκάστηκε να αναγγείλει τη φιέστα; Έμεινε κάποιος δυσαρεστημένος από το μοίρασμα, που πληροφορήθηκε πριν την ανακοίνωσή του, και τον εκδικήθηκε; Σαν μπαλάκι του πιγκ πογκ να άγεται και να φέρεται από τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Κατά τα άλλα κόπτεται για το δημόσιο συμφέρον. Σίγουρα τον παγίδευσαν μέσα από το ίδιο του το κόμμα. Ποιοι είναι οι εργολάβοι, ποιοι υπουργοί, βουλευτές, σχετίζονται μαζί τους; Η τραγωδία εξελίσσεται σε θρίλερ. Κάποιος που τον μισεί θανάσιμα του την έφερε, αλλά ποιος; Ο σταθμάρχης δεν πιστεύω να μιλήσει, αν χρηματίστηκε για να τραυματίσει το image του Κούλη. Εκτός αν είναι συριζαίος, όπως αυτός που έφαγε τον Φίσσα και ήταν στο ΚΚΕ και εγκάθετος στη Χρυσή Αυγή. Πάντως κάποιος, κάποιοι, τον μισούσαν περισσότερο κι απ’ τον κόσμο.

    26. Ηλεκτρική καρέκλα για όλους….τίποτα λιγότερο…

    27. Ηλεκτρική καρέκλα για όλους …..τίποτα λιγότερο….

    28. Οχι δεν υπαρχει κανενας αδεκαστος εισαγγελεας να τους στησει στον τοιχο.
      Υπαρχει μονο ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ.

    29. Ζητείται λαός με ψυχή για να ξεσηκωθεί.

    Comments are closed.