Ακρίβεια: Συνθλίβεται ανάμεσα στην αισχροκέρδεια και την κοροϊδία η κυβέρνηση

Κοινοποίηση:
akriveia-super-market-443-new

Τίποτα δεν φαίνεται να αποδίδει σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας από τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να διαμηνύσει στο υπουργείο Ανάπτυξης ότι κάτι δεν πάει καλά στους εκπτωτικού κωδικούς που αναγράφονται στα προϊόντα που υπάρχουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ καθώς οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι δεν γνωρίζουν πια ήταν η αρχική τιμή για να καταλάβουν την έκπτωση.
Οι ίδιες πηγές λένε μάλιστα ότι το υπουργείο έδωσε εντολή να διορθωθεί το “λάθος“ καθώς δημιουργούνται εντυπώσεις στους καταναλωτές. Εντυπώσεις που δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν καθώς παρά τα μέτρα της κυβέρνησης τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε να διαψεύσει την έκθεση του του ΟΟΣΑ για τους μισθούς στην Ελλάδα, καθώς τα στοιχεία που παρουσίασε αποδήμησαν το κυβερνητικό αφήγημα.

Και αυτό γιατί η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε μισθολογικά ζητήματα, με τον τρίτο χαμηλότερο μισθό ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ, ξεπερνώντας μόνο το Μεξικό και την Κολομβία.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση πέτυχε καθαρή αύξηση του εισοδήματος έως και 7,5% προχώρησε σε ένα άλμα λογικής εξαφανίζοντας τον πληθωρισμό.

«Βλέπουμε ότι όταν αφαιρέσουμε τον πληθωρισμό που όντως υπήρξε υψηλός τα προηγούμενα δύο- τρία χρόνια για λόγους που έχουν αγγίξει όμως όλη την υφήλιο, υπάρχει μια καθαρή αύξηση εισοδήματος κοντά στο 7-7,5% σε όλα τα εισοδήματα», ισχυρίστηκε ο υπουργός Επικρατείας συμπληρώνοντας ότι «Μένει δηλαδή κάτι και στην τσέπη» είπε ο Σκέρτσος.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε μάλιστα να απομονώσει ένα στοιχείο απ όλη την έκθεση που λέει ότι η χώρα από το 2019 ( απ όταν δηλαδή βγήκε από τα μνημόνια ) πηγαίνει καλύτερα στην οικονομία.
Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι στην έκθεση του ΟΟΣΑ, οι μισθοί στην Ελλάδα καταγράφουν τη μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ 2010-2019, αλλά και χειροτέρευση μεταξύ 2019-2022 (τέταρτη χαμηλότερη θέση μετά την Τσεχία, την Ολλανδία και τη Γερμανία).

Η κυβέρνηση τα έριξε στα μνημόνια, στον κορονοϊό και την ενεργειακή κρίση και μιλάει για «προσπάθεια ορισμένων μέσων ενημέρωσης να εμφανίζουν την Ελλάδα ως την χειρότερη χώρα του κόσμου» που «κινείται πλέον στη σφαίρα του κωμικού».
Οι μόνοι αριθμοί στους οποίους αναφέρθηκε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αφορούν τον κατώτατο μισθό που σήμερα ανέρχεται στα 830 ευρώ – μία αύξηση που έχει ψαλιδιστεί κατά πολύ από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια – με την ελπίδα να φτάσει τα 950 ευρώ το 2027.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: