Βία και εξουσία: Το δράμα της πρεσβυτέρας στα νύχια του παπά: “Θα είμαι ο Θεός σου”

Κοινοποίηση:
iereas

Η πρόσφατη υπόθεση του 74χρονου ιερέα από τα Χανιά έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην ελληνική κοινωνία, καθώς οι αποκαλύψεις σχετικά με τη βία και την κακοποίηση που υπέστη η πρεσβυτέρα του για περισσότερες από πέντε δεκαετίες έρχονται στο φως. Ο ιερέας, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει θρησκευτικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι η πρεσβυτέρα οφείλει να τον υπακούει ως «Θεό» της.

 

Η κατάσταση αυτή δεν είναι απλώς μια ατομική περίπτωση, αλλά αναδεικνύει ένα ευρύτερο ζήτημα που αφορά τη θέση της γυναίκας στην εκκλησιαστική κοινότητα και τις δυναμικές εξουσίας που επικρατούν σε αυτές τις σχέσεις. Ο Μητροπολίτης, ο οποίος είχε ενημερωθεί για την κακοποίηση, φαίνεται ότι προσπάθησε να παρέμβει καλώντας το ζευγάρι σε συζήτηση. Ωστόσο, η αντίδραση του ιερέα ήταν προκλητική, καθώς όχι μόνο δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά επιχείρησε να τις δικαιολογήσει μέσω ενός υποτιθέμενου «πνευματικού νόμου».

«Θα με υπακούς, θα είμαι ο Θεός σου», γύρισε και της είπε.

Το ημερολόγιο «βασανιστηρίων» της πρεσβυτέρας

Ένα ημερολόγιο που κρατούσε η πρεσβυτέρα φέρεται να αποκάλυψε τη φρίκη που ζούσε στα χέρια του ιερέα.

Ειδικότερα, τα παιδιά της, ερευνώντας προσωπικά της αντικείμενα, ανακάλυψαν ένα ημερολόγιο, στο οποίο η μητέρα τους κατέγραφε λεπτομερώς όσα ζούσε όλα αυτά τα χρόνια: ξυλοδαρμοί, βιασμοί, σωματική και λεκτική βία. Το ημερολόγιο έγινε η αφορμή για να σπάσει η ίδια τη σιωπή της και να ζητήσει νομική προστασία από τα παιδιά της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Συμφωνώ με τον Πίπη όπως θέλει να τον αποκαλούν. Όχι η αλήθεια δεν είναι στο Άγιο Όρος κι εκεί έχει κάτι παιδάκια … η αλήθεια είναι μέσα μας πρώτα και στην ανάγνωση του Ευαγγελίου. Η αλήθεια είναι οι πράξεις μας. Ναι πρέπει να εκλείψουν ιερείς με κακή συμπεριφορά. Προφανώς δεν έχουν την φώτιση Κυρίου. Όμως αν θέλει κάποιος να ονομάζεται Χριστιανός υπάρχει η συγχώρεση και η μετάνοια. Μόνο που δεν υπάρχει πλέον πραγματικά γύρω μας αυτό συχνά κι αυτό είναι το μέγα πρόβλημα.

  2. αυτοί οι τραγοπαπες μαζί με μητροπολίτες δεσποτάδες αρχιεπίσκοπους πατριάρχες διώχνουν τον κόσμο από την εκκλησία τους κρατάει όλους η ευπ από τα αρχιδια με ανώμαλα βίντεο πτοδοτες της χριστιανοσύνης η πραγματική αλήθεια μόνο στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ με τους μοναχούς και τους ασκητές που αφιέρωσαν την κοσμική τους ζωή στην προσευχή για όλους εμάς υπό την σκέπη την παναγιάς

Leave a Response