Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Εκατοντάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και διαδηλώνουν με αφορμή την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Στην Πάτρα έδωσαν το παρών στην πλατεία Γεωργίου περίπου 1.000 άτομα ενώ συμμετέχουν σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης καθώς και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας,«το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή». Οι διαδηλωτές απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες, να μη συγκαλυφθεί τίποτα και «να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα».

«Η κοινωνία ξεσηκώθηκε, ο κόσμος απαιτεί. Τίποτα να μη μείνει κρυφό, τίποτα να μην ξεχαστεί στο φευγιό του χρόνου. Όλοι εμείς ενωμένοι σαν μια γροθιά επιτάσσεται να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που ευθύνονται για το σκότος που έχει μαυρίσει τις ψυχές μας από την μοιραία νύχτα της 28ης του Φλεβάρη.

Στα Τέμπη δεν ήτανε δυστύχημα, ήταν έγκλημα» τονίζουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που συμμετέχουν στη κινητοποίηση.

Στη Θεσσαλονίκη πορεία για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη διεξάγεται στο κέντρο της πόλης. Στην πορεία συμμετέχουν μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι μιλούν για “κρατική δολοφονία” στα Τέμπη, επιρρίπτοντας ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Η διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα “οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους” ξεκίνησε νωρίτερα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Καμάρας.

Με πληροφορίες από tempo24, thebest, thestival,typosthes

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Κανέναν ξεσηκωμό δεν βλέπω, 10.000 αριστερούς ανθέλληνες βλέπω, όταν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία ήταν τουλάχιστον 500.000. Αριστεροί ανθέλληνες οι οποίοι μετά την εκατόμβη στο Μάτι είχαν λουφάξει στις βρωμουπόγες τους, όπως και στην Μάνδρα, όπως και στις δολοφονίες της Μαρφίν. Χείριστοι υποκριτές, πιστά κομματόσκυλα, που μια ζωή εκμεταλλεύονταν το αίμα. Το πιο εξοργιστικό απ όλα όμως είναι, ότι δήθεν δεξιά site σιγοντάρουν τους απάτριδες συριζαίους, ανταρσίες και αναρχοάπλυτους.

  2. Νεοελληνας,ο πιο ηλιθιος λαος στον κοσμο,το νο1.
    Δεν γινεται βρε ζωντοβολα,να ψηφιζετε τη Μαφια και να εχετε μετα την απαιτηση να νοιαστει η Μαφια για σας.
    Η Μαφια για ενα μονο πραγμα νοιαζεται: το πως να κλεψει οσο πιο πολυ χρημα μπορει.
    Εχουνε δικιο να σας θεωρουνε ζωα,γιατι σας γαμ καθε μερα και δεν παιρνετε χαμπαρι τιποτε.
    Αν θελετε να μην εχετε τετοια,παψτε να ψηφιζετε κλεφτες,Μαφιοζους και απατεωνες,αλλιως καλα σας κανουν και σας γαμ και σας αξιζουν και τα χειροτερα.
    Μετα απο δεκα χρονια χρεοκοπιας και μνημονιων οι ηλιθιοι νεοελληνες ψηφισανε τη Μαφιαπου τους χρεοκοπησε -μαζι με τους αρχικλεφτες του πασοκ !
    Ε,γιατι να μη σας γαμ μετα καθε μερα ;
    Αφου ξερουνε οτι εχουνε να κανουνε με ζωαδια !

  3. Εδώ κ σ όλη τν ελλάδα είδαμε έλληνες που πήγαν δυστυχώς στις διαδηλώσεις των αριστερών αναρχικων κ μεταναστων. Κακώς! Αυτοι προεκλογικο αγωνα κανουν οι ελληνες γιατι ν πανε; Δεν νοιαζοντε για τ θυματα δν νοιαστηκαν ποτε. Αν ηταν φιλανθρωποι θ διαδηλωναν κ για Ματι, Μανδρα, Μαρφιν… Όσοι ελληνες μακρια…

  4. Το ότι κατέστρεψαν οι αναρχοαπλυτοι βάνδαλοι το μνημείο των αθώων νεκρών της Marfin ούτε το αναφέρετε. Γίνατε Συριζαίοι και εσείς εκεί στη εφημερίδα. Αντί να στηρίξετε τον Ηλία στηρίζετε κατσαπλιάδες συριζόσκυλα . Ε βέβαια,οι πατριωτικές (δεξιές λέμε τώρα) κινήσεις θέλουν να έχουν τη αρχηγία μόνο αυτοί όχι συνεργασία μεταξύ τους. Μακάρι να έρθει το μυαλό στην θέση του λίγες μέρες πριν τις εκλογές και να στηρίξετε σωστές επιλογές και όχι μπολσεβίκους.

  5. Στέφανε προσοχή, μπαίνουν τρολ που υποβαθμιζουν τις κινητοποιήσεις και περνούν ηττοπάθεια στην σελίδα. Θα περάσει από πάνω σας ο λαός ξεφτίλες χαφιέδες, σύριζα ΝΔ πασοκ ανοίξατε πόλεμο εναντίον του Ελληνικου λαού. Βάλτε τα δολοφονικά μνημόνια στον κ@λο σας ξεφτίλες, αυτή είναι η αιτία που καταστράφηκε η Ελλάδα και τα παιδιά πεθαίνουν στις ραγες. Μνημονιακη υποχρέωση λέει πασοκ και ΝΔ, ακολουθούμε μέχρι κεραίας τα μνημόνια δήλωνε ο τσακαλωτος του σύριζα στην βουλή. Από εδώ και πέρα θα εισπράξετε ότι σας αξίζει μνημονιακοι αλήτες.

  6. Εξω…. εξω καθε λιγο και λιγακι αυτο πρεπει να γινεται.

  7. Ξεσηκωθηκε,ε ;
    Τα προβατα δεν ξεσηκωνονται,μονο βελαζουν.
    Σε ενα μηνα θα ταχουνε ξεχασει ολα και υπνο βαθυ,οπως παντα.
    Δικαιολογημενα μας εχουνε για ζωαδια.
    Ειμαστε.
    Η συνταγη ειναι δοκιμασμενη και αλανθαστη.

  8. Τελικά αν δεν καεί ο δικός μας πισινός δεν πρόκριτε να Σηκωθούμε από τους καναπέδες
    γενικότερα .. έχουν να πέσουν πολλές ψωλιες ακόμα .. Πείνα τώρα ξεκινά
    κάθε οικογένεια θα έχει και από δύο βιασμους
    λάθρομεταναστες θα ακούμε και θα τους προσκυνάμε μην τυχών και μας ξεσκίσουν
    και καλά να πάθουμε μυαλό Χρυσόψαρου!!
    ζήτω ο Μιζοτακης !!! ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ το παλικάρι και πλανητάρχης !!

  9. Ρε τι τον κρύψετε τον γεωργιάδη, αφήστε τον να εξαγριώνει τον κόσμο! Γιατί να μιλάει ο μηταράκης για το μετρό θεσσαλονίκης και ο γεωργιάδης να μην πλέκει το εγκώμιο του καρανίκα και να μας λέει ότι άλλαξε γνώμη για την θεραπευτική κάνναβη και για τους λαθρομετανάστες; Βάλτε και λίγο πλεύρη να θυμούνται οι ανεμβολίαστοι ότι τους βάζατε πρόστιμο για τη μάσκα εσείς που βάζατε τα 2 τρένα στην ίδια γραμμή! Φαίνεται πιο πολύ κινδύνευαν από τον κοροιδοιό από την μετωπική στην ίδια γραμμή!

  10. Για να λέμε την αλήθεια, 1000 άτομα γεμίζουν ταξί..

  11. Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη
    Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 12 ως τις 14 Μαρτίου, την πρώτη του στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Ειδικότερα, την Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 10:20 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή Υποδοχής και αμέσως μετά η κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Στις 11:05 θα λάβει χώρα η τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

    Ακολούθως, στις 12:00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 13:30 θα παρατεθεί επίσημο Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη.
    Στις 17:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ στις 18:00 ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο για την τιμητική εκδήλωση του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 -1959.

    Το πρωί ( 08:20) της Τρίτης 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στις 09:00 με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

    Ακολούθως, στις 09:50 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και στις 10:25 με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα.

    Αμέσως μετά στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11:35 με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

    Τέλος, για τις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

  12. Οι καναπεδατοι της Αθηνας μαλλον καταλαγιασε ο θυμος τους…..

    1. Οι Αθηναίοι είναι οι πιο βολεμενοι και με περιουσία σπίτια και καταστήματα που νοικιάζουν, αυτό είναι γνωστό. Εδώ έχουν πάντα αποχή στις εκλογές γιατί δεν σηκώνονται να πάνε 100 μέτρα απ’το σπίτι τους να ψηφίσουν. Ποιος θα πάει σε πορεία τα βούτυρα. Καφές, κινητό, χαλαρά πράγματα. Ο μπαμπάς να είναι καλά.

Comments are closed.