Η Μελόνι προειδοποιεί τους διακινητές: «Είμαστε αποφασισμένοι να εξαρθρώσουμε τα δίκτυα εγκληματιών»

Κοινοποίηση:
meloni-696x459

H Τζόρτζια Μελόνι δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στο σχέδιό της αναφορικά με την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δηλώνοντας αποφασισμένη να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση που επιτάσσει την επιστροφή στην Ιταλία των παράνομων μεταναστών που προωθήθηκαν στις δομές στη βόρεια Αλβανία.

«Η κυβέρνηση τραβάει μπροστά. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για την υπεράσπιση των συνόρων μας και για να ισχύσει και πάλι μια βασική αρχή: στην Ιταλία εισέρχεσαι μόνο νόμιμα, ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει σε μια ακόμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαρθρώσουμε τα δίκτυα εγκληματιών και να κάνουμε παρελθόν την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, η οποία τροφοδοτεί τα συμφέροντα των δουλέμπορων της τρίτης χιλιετίας. Η καταπολέμηση όσων εκμεταλλεύονται, για να γεμίσουν τα πορτοφόλια τους, τη θεμιτή επιθυμία των ανθρώπων να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερες συνθήκες ζωής, για εμάς αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», πρόσθεσε η Μελόνι.

Ερωτηθείσα δε για τη συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας για το μεταναστευτικό, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε: «Εφαρμόζεται το εθνικό δίκαιο, αλλά και προδιαγραφές οι οποίες συνδέονται με την παροχή διεθνούς προστασίας, όπως προβλέπονται από το δίκαιο της ΕΕ. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όλα αυτά τα μέτρα, πρέπει να συνάδουν πλήρως με το κοινοτικό δίκαιο και δεν πρέπει να το αποδυναμώνουν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response