ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ! ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ!

Κοινοποίηση:
ΜΕΤΡΗΤΑ1

Με νέα διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και η οποία είναι σε ισχύ ορίστηκε πρόστιμο για πληρωμές από 500 ευρώ και πάνω οι οποίες θα έχουν γίνει με τη χρήση μετρητών.

Όσον αφορά το ύψος του προστίμου αυτό θα είναι ίσο με το διπλάσιο του ποσού που πληρώθηκε με μετρητά.

Για παράδειγμα, η αγορά ενός αγαθού το οποίο κοστίζει 800 ευρώ, αν γίνει με μετρητά, τότε ο παραβάτης θα κληθεί να πληρώσει ως πρόστιμο το διπλάσιο της τιμής του, δηλαδή 1.600 ευρώ.

Η πώληση αγαθών σε ιδιώτες εξοφλούνται αποκλειστικά με χρήση κάρτας για ποσά άνω των 500 ευρώ, χωρίς να επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά, αναφέρει χαρακτηριστικά η διάταξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

38 Σχόλια

  1. Ένα μέτρο ακόμα δήθεν για “πάταξη της φοροδιαφυγής” και δώρα στις τράπεζες για να σβήνουν τα δάνεια πολιτικών και κομμάτων. Τα σκάνδαλα με τις βαλίτσες γεμάτες χρήμα όπως και κάθε παράνομη δραστηριότητα λειτουργών του δημοσίου, πρεζεμπόρων και νταβατζήδων γίνονται με μετρητά. Όπως φυσικά και το πάρτι στις οικοδομές που στα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν χέρια. Μόνο τα υπερφορολογημένα καταστήματα υποχρεούνται στο νόμο έτσι όστε να κλείσουν όσα έμειναν αφού κάθε οικονομικός τους πόρος θα βρίσκεται σε λογαριαμούς υπό τις ορέξεις της εκάστοτε εξουσίας.

  2. Ψηφίζουμε κουλοσκατά για ανάπτυξη

  3. ΟΛΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΑΓΚΕΣ
    ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ?
    ΘΑ ΣΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΡ.
    ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ?
    ΕΝΑ ΕΝΤΕΡ Κ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.
    ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΦΟΝ ΑΝΑΛΗΨΗΣ Η ΑΓΟΡΩΝ 20 ΕΥΡΩ
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

    1. και μετα ηταν που ξυπνησες φασιστα μου?

  4. Στην Αυστραλία, μπορείς να βγάλεις από την χώρα, εκατομμύρια δολλάρια σε ρευστό, αρκεί να τα δηλώσεις. Η διάταξη της Ελλάδας είναι παράνομη, διότι υπερισχύει ο ευρωπαικός νόμος που μπορείς να βγάλεις από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι 10.000 ευρώ σε ρευστό. Ως συνήθως στην Ελλάδα ψεύδονται και οι πολιτικοί και οι αρχές.

    1. Τα μπερδεύεις πονηρούλη. Όχι να τα δηλώσεις μόνο, πρέπει να αποδείξεις την νομιμότητα αυτών. Άιντε.

      1. Αυτό είναι αυτονόητο. Στην Αυστραλία πας φυλακή αν δηλώσεις έστω κι ένα μικρό ψέμμα στις αρχές. Και όχι δεν είμαι πονηρούλης, είμαι γυναίκα ομογενής και ζω εκτός ελλάδας. Όμως τα περισσότερα λαμόγια είναι ελληνικά, άνδρες και γυναίκες και ζουν στην ελλάδα.

        1. Τα ίδια λέμε. Και καλά έκανες και έφυγες από το ελληνικό τριμπούρδελο.

  5. Παραμυθια… Κατ’ αρχας δεν γινονται αποδεκτες αγορες με ποσα ανω των 500 € απο τα ιδια τα καταστηματα! Αρα δεν τιθεται θεμα προστιμου! Ποιος θα μου βαλει το προστιμο; Θα μου βαλει προστιμο ο ταβερνιαρης, ή ο μαστορας αν τον πληρωσω μετρητα; Και αν ισχυε κατι τετοιο ποοις ο λογος υπαρξης των ΑΤΜ; Μαλλον αλλο θελει να πει η εφημεριδα…

    1. A.., είσαι υπέρ του μαύρου; Πάρε τεκμαρτό τότε και μην σκούζετε.

  6. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση γκρίνια. Μόνο όσοι έχουν μαύρα φωνάζουν, αυτό ξέρω εγώ. Σωστό είναι το μέτρο. Όλοι οι της παροχής υπηρεσιών δηλώνουν 9.999 ευρώ / έτος, οι της χαρτούρας, δεν μιλάω για λιανεμπόριο. Γιατράκια, μαστόρια, δικολάβοι, μηχανικοί, ταρίφια, μεσιτόσκυλα, καφετεριάδες, μπαράδες, φαγάδες, αμαξοσυνεργειάδες, ηλεκτρολογάκια, σανιδάδες, υδραυλικοί. Ε μπάστα ρε καραμήτρο. 2 αμαξάκια το γιατρουδάκι και 3 σπίτια και ιδιωτικά για τα μπύλικά του και καταθέσεις και δηλώνει 800 / μήνα.

  7. Μα αυτό ισχύει εδώ και χρόνια. Δεν είναι νέος νόμος.

    1. Μα… και εσείς με τα μαύρα.., στις τράπεζες τα βάζετε (κάποια έστω).

  8. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει κανένα όριο πληρωμής με μετρητά. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να σου δώσουν όλα τα λευτά σου σε μετρητά αν το θέλεις.Είχα κατάθεση πάνω απο $ 100.000 και όταν ζήτησα να τα πάρω όλα μου είπαν θα σε χρεώσουμαι για την επιταγή τότε τους είπα να μου τα δώσουν όλα σε μετρητά, μου είπαν οτι δεν τα είχαν όλα διαθέσιμα και μου έδωσαν μια επιταγή χωρίς χρέωση.

    1. Στις Η.Π.Α. όμως αν σε πιάσουν να κλέβεις 1 ντόλαρ από Φ.Π.Α., σε τελειώνουν με συνοπτικές. Να τα λέμε όλα. Εδώ κόβουν απόδειξη οι παροχείς υπηρεσιών; Όχι.

  9. Την Κυριακή 9 Ιουνίου στις Ευρωεκλογές στέλνουμε την ΝΔ και τον Κούλη στον πάτο, στον Άδη, στην Κόλαση, στα Τάρταρα!!@

  10. με τα σκληρότερα μέτρα στην πανδημία , η πιο φτωχή χώρα σχεδόν της Ε.Ε. αλλά με την μεγαλύτερη ακρίβεια σε όλα , τους περισσότερους φόρους, ξύλο & χημικά σε όποιον διαδηλώσει κοντά στο κυνοβούλιο …τώρα και έλεγχος των μετρητών μέχρι να ολοκληρωθεί ο απόλυτος ηλεκτρονικός έλεγχος …ραγιά αυτά είναι για το καλό σου

  11. Ωραία και βάλατε όριο 500€ και;Ο μπογιατζής που θα έρθει σπίτι μου να βάψει θα μου πει:1000 €με απόδειξη και Pos 700€ μαύρα.Εγώ τι θα γίνω;Εθνοσωτήρας ή ο μαλάκας της γειτονιάς;Αυτό ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών που δεν μπορεί κανένας να ελέγξει τίποτα.Αν θέλει να πιάσει την φοροδιαφυγή η μόνη λύση είναι εφαρμογή πόθεν έσχες σε όλους.Μόνο έτσι θα πιάσει ένα μερίδιο μαύρων χρημάτων και πάλι όχι όλα.

  12. Η χαρά του φοροφυγά είστε εδώ μέσα !! Όλες οι πληρωμές με κάρτα, για να δούμε πόσα κονομάτε εσείς που δηλώνετε πτωχοί και έχετε 2-3 Porsche έτσι να υπάρχουν. Αει σιχτήρ !!

    1. Για να κονομάνε οι τράπεζες; Ρε ΗΛΙΘΙΕ, αν το κράτος δεν μπορεί να πιάσει την φοροδιαφυγή, δεν φταίμε εμεις που μας καταπιέζουν. Ακόμα και στην Αμερική που η φοροδιαφυγή ειναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, τέτοιους μαλακισμένους νόμους δεν έχουνε. Δεν υπάρχει εκει περιορισμός στις αγορές με μετρητά, μονο στο προτεκτοράτο τόσο δημοκρατία. Βλάκα ε βλάκα. Ο περιορισμός της χρήσης μετρητών εκτός των άλλων ειναι ΚΑΙ αντισυνταγματική. Καραγκιόζηδες γλείφτες του κούλη. Εσύ οταν πας στο συνεργειο το αμάξι, ζητάς απόδειξη ή του λες χωρις για να γλυτώσεις το ΦΠΑ;

    2. γεμίσαμε γαλάζια τρολ παντού …προσκυνημένα ασπόνδυλα

  13. Οταν κάνει κανείς αγορά με μετρητά συνήθως κανένας δεν τον ρωτά πως λέγεται και συνήθως δεν παίρνει ούτε απόδειξη. Πως θα εφαρμόσουν την διάταξη; Θα στείλουν μυστικούς έξω απο κάθε κατάστημα;

  14. Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια.
    Αι σιχτίρια με τις αλλαγές που συνέχεια κάνετε.
    Άκου πρόστιμο.Να το βάλετε στον κ@λο σας

  15. Και από αύριο θα πληρώνουν μετρητά χωρίς απόδειξη

  16. Με παλιο μπασοκ το ορθοδοξο η συναλλαγες ηταν μονο με παμπερς και οι λοατκιδες ηταν κλεισμενοι σε ιδρυματα.

  17. Και μετά αναρωτιόμαστε τι παρακίνησε τον παλαιοχριστιανό να πάει στο βουνό…

  18. Οσο σκέφτομαι την ελευθερία που είχαμε τη δεκαετία του 70 80 90 τα εγγόνια μας δεν πρόκειται να την γνωρίσουν ποτέ,μια ζωη κατω απο πιεση κανονεσ που δεν εχουν κανενα νοημα για αυτουσ παρα μονο για τουσ ολιγαρχεσ , θελει ενα ντου απο παντου να μην μ μείνει τίποτα όρθιο μα τιποτα ομωσ , να τα γαμησουν ολα πριν τουσ γαμησουν τα στρακιαπου κυβερνουν

  19. Ακούγοντας αυτό το νόμο όλοι στο εξωτερικό λένε ότι η Ελλάδα έχει ΧΟΥΝΤΑ!!!!!
    Πουθενά δεν υπάρχει τέτοιο όριο, μόνο στη Κίνα που επέβαλαν το CBDC δεν έχεις μετρητά.

    Έξω ο άλλος πήρε αυτοκίνητο στην Ολλανδία 23000 ρευστό.

    Ξυπνήστε ρεεεεε.

    1. Δεν υπαρχει ακομα στην Κινα το CBDC. Μονο πολυ περιορισμενες δοκιμες εχουν γινει. Στην Κινα οι τραπεζες δινουν ΟΣΑ μετρητα θελεις. Επισης πουλανε και μπαρες χρυσου. Παιρνεις οσες θελεις (αρκει να εχεις τα φραγκα) και δεν σε ρωταει κανεις τιποτα. Μην ακουτε την παραπληροφορηση. Στην Κινα το χρημα ρεει, για να γινονται μπιζνες. Μονικος κατοικος Κινας εδω.

      1. αμα εισαι κατοικος Κινας θα ξερεις ποση φτωχεια υπαρχει, ακομα και για τα στοιχειωδη που εδω θεωρουμε αυτονοητα

  20. Και απο αύριο τέλος τα μη υβριδικά οχήματα και ιδιωτικοποίηση του νερου-αερα και επίσης τέλος κατοικίδιου ζώου με συντελεστή βάρους

  21. ΝΔ, ΠασοκΚιναλ, Συριζα, ΛΑΟς,Ελλ. Λυση ψηφισαν μνημονια.

  22. Στηνυπολοιπη Ευρωπη εχουν οριο τα 10.000 ευρω
    Εδω τα 500 Ευρω
    Που παμε ?????

    1. 20.000+ είναι το όριο.

      Αυτοκίνητο αγοράζεις σε Ολλανδία και Γερμανία με τόσα λεφτά, ρευστό.

  23. Η Βουλή είναι κλειστή. Πως ψηφίστηκε αυτή η διάταξη;

  24. Με μία διάταξη θά βυθίσει την ήδη διαλυμένη οικονομία ένα 30% χαλαρά.
    Θέλουν πάλι να έχουν την πρωτιά παγκοσμίως στο ηλεκτρονικό χρήμα όπως κάνανε καί με τά εμβόλια τά ξεφτιλισμένα πιόνια τών σιωνιστών.
    Αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι συρφετός δαιμόνων τής κόλασης.

Comments are closed.