Σειρά ισχυρών εκρήξεων καταγράφηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ουμάν

Κοινοποίηση:
a7c05ed73e57ef05887351d5903ce1a7_XL-696x391

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν μια σειρά ισχυρών εκρήξεων στην περιοχή στρατιωτικού αεροδρομίου στην πόλη Ουμάν στην Τσερκάσι, στη βόρεια Ουκρανία.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στο σημείο έσπευσαν άμεσα περισσότερα από δέκα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Το αεροδρόμιο φιλοξενεί μια βάση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, από όπου πραγματοποιούνται μάχιμες πτήσεις. Την προηγούμενη μέρα, τα drones κρούσης – καμικάζι “Geran-2” έπληξαν στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιφέρεια Sumy.

Το έργο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στα μετόπισθεν του εχθρού συνεχίζεται. Αναφέρεται επίσης ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει εκπαιδεύσει διακόσιους πιλότους για την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας του Βασιλείου Luke Pollard, μόνο η αρχική εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε εκπαιδευτικά αεροσκάφη πραγματοποιείται στη Βρετανία.

Μιλώντας σε μια τελετή αποφοίτησης για μια ομάδα Ουκρανών πιλότων που ολοκλήρωσαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Pollard διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά το Κίεβο για υποστήριξη στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «για όσο χρόνο χρειαστεί».

Η κύρια εκπαίδευση σε αμερικανικά μαχητικά F-16 διεξάγεται ήδη στις ΗΠΑ και τη Ρουμανία.

Ταυτόχρονα, Αμερικανοί εκπαιδευτές επιμένουν στην αναθεώρηση του προγράμματος εκπαίδευσης των πιλότων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η εργασία με έτοιμους πιλότους εκπαιδευμένους σε σοβιετικά μαχητικά είναι «πολύ δύσκολη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response