Στη φάκα διακινητές μεταναστών – Νεαροί “Ρομά” είχαν αναλάβει να μεταφέρουν παράνομους αλλοδαπούς

Κοινοποίηση:
γφγσγσ

Θα λάμβαναν 1.050 ευρώ, όμως έπαθαν λάστιχο και το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου χάλασε τα σχέδιά τους

Νεαροί από τη Θεσσαλονίκη ανέλαβαν να μεταφέρουν παράνομα στη χώρα εφτά παράνομους μετανάστες – υπηκόους Νεπάλ και θα πληρώνονταν για την έκνομη πράξη τους 150 ευρώ για κάθε έναν!

Πρόκειται για δύο Ρομά ηλικίας μόλις 17 και 18 ετών, που τα σχέδιά τους χάλασε το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου και τους οδήγησε στην Αστυνομία.

Η παράνομη διακίνηση μεταναστών ξεσκεπάστηκε προχθές το μεσημέρι στο ύψος του κόμβου Βελεστίνου, όταν το αυτοκίνητο των Ρομά υπέστη βλάβη, καθώς έπαθαν λάστιχο.

Οι νεαροί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα κακήν κακώς, προκειμένου να μη συλληφθούν, όμως εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ρήγα Φεραίου που βρίσκονταν σε περιπολία και τους αναζητούσαν.

Οι αστυνομικοί είχαν ήδη εντοπίσει το όχημά τους, το οποίο κίνησε υποψίες από την πρώτη στιγμή ως ύποπτο μέσο για παράνομες πράξεις.

Οι αστυνομικοί βρήκαν σε κοντινή απόσταση και τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι είχαν οδηγηθεί πεζή σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Επρόκειτο για πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 24 ετών έως 44 ετών, που κρατήθηκαν και θα απελαθούν από τη χώρα.

Οι διακινητές οδηγήθηκαν στην Αστυνομία και την προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προανακριτικά διαπιστώθηκε ότι οι δύο Ρομά είχαν αναλάβει να μεταφέρουν τους μετανάστες από τη Θεσσαλονίκη στη Θήβα για λογαριασμό του κατόχου του ΙΧ, που αναζητείται από τις αρχές, και θα πληρώνονταν αδρά γι’ αυτήν την πράξη.

Εναντίον του ενός Ρομά λόγω της ανηλικότητάς του δεν κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο δεύτερος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και του ασκήθηκε δίωξη για παράνομη διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα που δυσχέρανε το έργο των αστυνομικών για τον εντοπισμό, σύλληψη και απέλασή τους.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα δικαστεί σήμερα Παρασκευή για τις πράξεις του, ενώ η εναντίον του κράτηση διατηρήθηκε αφού υπάρχουν φόβοι για απόπειρα διαφυγής του.

Στο μεταξύ η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας κίνησε εναντίον των παράνομων μεταναστών διαδικασία για τη διοικητή τους απέλαση από τη χώρα, ενώ το αυτοκίνητο των Ρομά κατασχέθηκε.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ποσο πατο εχει πιασει η Ελλαδα..ακομα και ρομα κανουν διακινηση λαθρομεταναστων!!

  2. Προδότες κοπρόσκυλα που συνεισφέρουν στο έγκλημα του εποικισμού από λάθροσμούσλι!
    Τουφεκισμός ρεεεεεε

  3. Όταν τα λεφτά είναι πολλά και οι ποινές είναι χάδι πάντα θα βρίσκονται διακινητές να κουβαλάνε λαθροαρουραίους. Η λύση είναι όταν πιάνουνε διακινητές να τους βάζουν ισόβια και απέλαση όλων των λαθροαρουραίων.

  4. Ε μα τι να καμουν τα κακομοιρα?
    Να κλεψουν?

  5. ε ναι ρε φίλε στην φάκα γιατί το μονοπώλιο το έχουν άλλοι!!!

Comments are closed.