Μελόνι: Επιβάλλει πρόστιμα μέχρι και 10.000 ευρώ σε όσους πιλότους βοηθούν σκάφη παράνομων μεταναστών

Κοινοποίηση:
meloni-mar24

Χρηματικές ποινές έως και 10.000 ευρώ αναμένεται να επιβληθούν σε πιλότους και χειριστές αεροσκαφών, εάν τυχόν εντοπίσουν και βοηθήσουν μετανάστες που σκοπεύουν να εισέλθουν με μη νόμιμο τρόπο στην Ιταλία, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα.

Εξάλλου, το συγκεκριμένο διάταγμα βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με ένα νέο μέτρο πάταξης της μετανάστευσης που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2024, όταν η κυβέρνηση Μελόνι απαγόρευσε σε αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται από φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον εντοπισμό πλοίων με μετανάστες να χρησιμοποιούν αεροδρόμια κοντά στις ναυτιλιακές διαδρομές.

Η ρύθμιση αυτή δυσκόλεψε τις δραστηριότητες φιλανθρωπικών οργανώσεων και ΜΚΟ, οδηγώντας τες πολλές φορές σε σύγκρουση με τις ιταλικές Αρχές. Μεταξύ άλλων, το νέο διάταγμα περιλαμβάνει αυστηρότερα μέτρα κατά της απάτης στο σύστημα χορήγησης βίζας σε μετανάστες.

Η Μελόνι καταγγέλλει τη διαδικασία αυτή ως απόδειξη ότι εγκληματικές οργανώσεις έχουν διεισδύσει στο σύστημα για να χορηγήσουν βίζα σε όσους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να την αποκτήσουν.

Τέλος, κάτι παραπάνω από δεδομένο θεωρείται το γεγονός να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αλβανία, τα οποία από τη στιγμή της συγκρότησής τους, θα ξεκινήσουν ταχύτατα τη λειτουργία τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Κυρα Καραμελονι το search and rescue στο διδαξανε στο σχολειο? Βρες αλλους τροπους αποφυγης εισοδου λοιπον! Καραγλυφτρα του καθε Σολτς!

  2. Η ευρωπαικη ενωση να επιβαλει αμεσως στην ιταλια προστιμο υψους 100.000.000 ευρο για ρατσισμο! Αλλιως δειχνει πως η ευρωπαικη ενωση δεν τηρει το καταστατικο της και οι “νομοι” που ψηφιζει ειναι για να τις εφαρμοζει σε συγκεκριμενες χωρες με σκοπο τον εκβιασμο, τον εκφοβισμο με απωτερο σκοπο τον ελεγχο τους.
    .
    .
    .
    .
    📧 Ειμαι σε διλλημα, εποχη των σπηλαιων ή των παγετωνων; Τι προτιματε;

    548

Leave a Response