Η Φωτεινή Βελεσιώτου, γνωστή για τη χαρακτηριστική φωνή και την αυθεντική παρουσία της στη μουσική σκηνή, μίλησε πρόσφατα για τις ανησυχίες της σχετικά με τις μουσικές τάσεις που επηρεάζουν τη νέα γενιά.
Σε συνέντευξή της, εξέφρασε την άποψή της για το φαινόμενο της τραπ μουσικής και τη σχέση του με τα πρότυπα των νέων.
Οι καλλιτέχνες που αποτέλεσαν έμπνευση για εκείνη
Αναφερόμενη στα δικά της πρότυπα, η Βελεσιώτου τόνισε ότι μεγάλωσε θαυμάζοντας σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Σωτηρία Μπέλλου, η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Αυτοί οι δημιουργοί αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ίδια λόγω του ήθους και του βάθους των τραγουδιών τους. Όπως σημείωσε, δεν είναι σίγουρη αν οι σημερινοί νέοι έχουν εξίσου σημαντικά πρότυπα στον χώρο της μουσικής.
Η κριτική στην τραπ μουσική
Η τραγουδίστρια δήλωσε ότι δεν θεωρεί την τραπ ως πραγματική μορφή μουσικής. Παρόλο που εκτιμά το είδος του ραπ για την κοινωνική του διάσταση και τα μηνύματά του, διαχώρισε τη θέση της από την τραπ. Όπως ανέφερε, οι στίχοι πολλών τραγουδιών αυτού του είδους συχνά περιέχουν προσβλητικά μηνύματα προς τις γυναίκες και προβάλλουν αξίες όπως το εύκολο χρήμα και η επιφανειακή επιτυχία. Αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν συνάδει με τις αξίες που εκείνη πρεσβεύει.
-Πολλά νέα παιδιά ωστόσο ακούν τραπ χωρίς να θέλουν να γίνουν τράπερ, αλλά τους έχουν ως πρότυπο.
Ναι, αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει αρκετά. Αναρωτιέμαι πώς λειτουργεί όλο αυτό σε σχέση με τη βία που βλέπουμε να κυριαρχεί, με όλες τις μορφές της, στην κοινωνία μας συνολικά. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά δεν ακούν τους στίχους, πάνε απλώς με τον ρυθμό. Και αυτό είναι τροφή για σκέψη για το πώς διαμορφώνονται οι συνειδήσεις. Εύχομαι να είναι μόδα και αφορμή κάποια στιγμή να αφυπνιστεί η νεολαία. Στα νέα παιδιά ελπίζουμε. Αυτά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας.