Ανοιξιάτικο Πάσχα: Ήλιος, σύννεφα και τοπικές βροχές στα ορεινά

Κοινοποίηση:
kairos-paparounes

Με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες αναμένεται να γιορτάσουμε την Κυριακή του Πάσχα, 20 Απριλίου 2025, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν κυρίως στις ορεινές περιοχές των κεντρικών και βόρειων τμημάτων της χώρας.

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε όλη την επικράτεια. Θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα μπορεί να γίνουν πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή.

Υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες ενδέχεται να είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, όπου μπορεί να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3, στα πελάγη τοπικά από βόρειες διευθύνσεις 4 και στο ανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Αναλυτικά

Στην Αττική αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με όμβρους στα ορεινά, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα και κατά τόπους πιο πυκνές. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα και κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι στις ανατολικές Κυκλάδες 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response