Τα δημοσιεύματα από την Αργεντινή δεν έχουν σταματημό και τον τελευταίο καιρό αναφέρουν ότι η Ρίβερ Πλέιτ πραγματοποιεί μεγάλη προσπάθεια για να φέρει πίσω τον Έρικ Λαμέλα, με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να πλησιάζει.
Σύμφωνα όμως με τα νεότερα ρεπορτάζ η πολυαναμενόμενη αυτή επιστροφή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, καθώς ο Λαμέλα δεν σκοπεύει να αποχωρήσει ακόμη από την Ελλάδα και την ΑΕΚ.
Μπορεί ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο να επιθυμεί να δει ξανά τον 33χρονο με τη φανέλα της ομάδας με την οποία ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, όμως όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί (προς το παρόν τουλάχιστον).
Αναλυτικά όσα αναφέρει το ρεπορτάζ από την Αργεντινή:
«Απ΄ότι γίνεται κατανοητό από το περιβάλλον του, ο Λαμέλα δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει στη Ρίβερ Πλέιτ. Εκτιμά ότι στα 33 του, το τρένο της επιστροφής έχει περάσει. Αισθάνεται, πως εάν επέστρεφε, θα ήταν σαν να έκλεβε τα λεφτά του συλλόγου».