Ισραηλινούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλείται μεγάλη τουρκική εφημερίδα, αναφέροντας την ύπαρξη βίντεο που δείχνει το τέμενος Αλ Ακτσά να κατεδαφίζεται και να χτίζεται στη θέση του ο Ναός του Σολομώντα.
“Το βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσδιορίστηκε ότι ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, περιελάμβανε εικόνες που δείχνουν το τέμενος Αλ Ακτσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ να κατεδαφίζεται και να χτίζεται στη θέση του ο Ναός του Σολομώντα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ορισμένοι σιωνιστικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν αναρτήσεις που αποκαλύπτουν το βρώμικο σχέδιο του γενοκτονικού Ισραήλ για το Τζαμί Αλ Άκσα”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ΑΚΣΑΜ.
Η ίδια εφημερίδα επικαλούμενη την συνθήκη ειρήνης που υπογράφηκε μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας στις 26 Οκτωβρίου 1994 αναφέρει ότι, “ το Τζαμί Αλ Ακτσά τελεί υπό την αιγίδα της Ισλαμικής Αρχής Κληροδοτημάτων της Ιερουσαλήμ, η οποία είναι συνδεδεμένη με το Υπουργείο Κληροδοτημάτων, Ισλαμικών Υποθέσεων και Ιερών της Ιορδανίας”.
“Από το 2003, Εβραίοι εισέρχονται στον ιερό ναό χωρίς την άδεια της ισλαμικής διοίκησης και με μονομερή απόφαση του Ισραήλ, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς . Περιγράφοντας αυτές τις εισόδους ως επιδρομές, η Αρχή Ισλαμικών Κληροδοτημάτων της Ιερουσαλήμ τονίζει ότι παραβιάζεται η κυριαρχία των μουσουλμάνων.
Επίσης το εν λόγω σκανδαλώδες βίντεο έχει αντιμετωπιστεί με αντιδράσεις, γίνονται εκκλήσεις προς τους Μουσουλμάνους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν σε αυτές τις ισραηλινές επιδρομές και απειλές”, καταλήγει η τουρκική εφημερίδα.
Το ίδιο επιχειρούν οι Τούρκοι και στην Δυτική Θράκη, μέσω των παράνομων μουφτήδων, οι οποίοι παίρνοντας εντολές από την Άγκυρα, προσβάλουν και κατηγορούν την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση ( και την σημερινή) για δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υπάρχουν μόνο στην φαντασία τους.
Επίσης οι Τούρκοι ξεχνούν ότι το 2020, ο Σουλτάνος Ερντογάν, μετέτρεψε την Αγία Σοφία ( που λειτουργούσε με καθεστώς μουσείου) σε Τέμενος στο οποίο διαβάζονται οι κανόνες του Ισλάμ, αγνοώντας την ΟΥΝΕΣΚΟ, την Ελλάδα, και κάθε γραπτό ή άγραφο νόμο.
Αυτό το σκηνικό δείχνει ότι αργά ή γρήγορα η χώρα που ονομάζεται τουρκική Δημοκρατία θα συγκρουστεί με τους γείτονες της, λόγω των παράλογων απαιτήσεων της σε όλους τους τομείς, εδικά σε ότι αφορά Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.