Νέα Ισραηλινή επίθεση στα Νότια της Βηρυτού: Τρίτο χτύπημα μετά την εκεχειρία

Κοινοποίηση:
viritos-xezmpolax

Ένα νέο πλήγμα έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού, μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά από εντολή του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

 

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι καπνός αναδύθηκε από ένα κτίριο στη συνοικία Χαντάτ μετά την επίθεση. Αυτή είναι η τρίτη επίθεση που στοχεύει τον νότιο τομέα της Βηρυτού μετά την κατάπαυση του πυρός, η οποία τερμάτισε έναν πόλεμο διάρκειας άνω του ενός έτους μεταξύ του φιλοϊρανικού κινήματος και του Ισραήλ στις 27 Νοεμβρίου.

 

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων από μια νότια συνοικία της Βηρυτού – η πρώτη τέτοια προειδοποίηση σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα – πριν από το πλήγμα εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ – θέτοντας περαιτέρω σε δοκιμασία μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιτσάι Αντράι δήλωσε στο Χ πως οι κάτοικοι θα έπρεπε να εκκενώσουν πολλά κτίρια στη συνοικία Χαντάτ και να μετακινηθούν σε απόσταση «τουλάχιστον 300 μέτρων».

 

Κάτοικοι δήλωσαν ότι άκουσαν πυρά όπλων στην περιοχή, που πιστεύουν ότι ήταν προειδοποιητικά και ότι είδαν κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή.

«Προς όλους όσοι βρίσκονται στο κτίριο με το κόκκινο σημάδι στον συνημμένο χάρτη, και στα γύρω κτίρια: βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Χεζμπολάχ», έγραψε ο Αντράι σε μια ανάρτηση που περιελάμβανε χάρτη ενδεχόμενων στόχων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response