Πάπας Φραγκίσκος: Οι καμπάνες της Νοτρ Νταμ χτύπησαν 88 φορές για να τον τιμήσουν

Κοινοποίηση:
Πάπας-Φραγκίσκος

Οι καμπάνες της Νοτρ Νταμ ήχησαν 88 φορές στις 11.00 τιμώντας τον πάπα Φραγκίσκο.

«88 κτυπήματα για 88 χρόνια ζωής…θα ακολουθήσει ομοβροντία από όλες τις καμπάνες του καθεδρικού ναού», εξήγησε η υπηρεσία της Παναγίας των Παρισίων. Θα ακολουθήσει μεσημεριανή, απογευματινή λειτουργία και εσπερινή προσευχή προς τιμήν του πάπα Φραγκίσκου.

Ο πάπας Φραγκίσκος «κάλεσε την ανθρωπότητα να πιστέψει στην αδελφοσύνη, στηριζόμενος στον διάλογο μεταξύ των θρησκειών και να υπολογίσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των φτωχών», ανακοίνωσε η Σύνοδος των Επισκόπων της Γαλλίας.

Ο πάπας Φραγκίσκος άφησε το σημάδι του στην ποιμαντική πρακτική της εκκλησίας με τους απλούς και προσηνείς του τρόπους», υπενθύμισε ο καρδινάλιος Ερίκ ντε Μπουλέν Μποφόρ, πρόεδρος της Συνόδου.

Απέναντι στην οικολογική κρίση, ο πρώτος λατινοαμερικανός πάπας απηύθυνε έκκληση για την φροντίδα της κοινής μας εστίας, συνεχίζει ο καρδινάλιος στην ανακοίνωση και υπενθυμίζει την συγκινητική του έκκληση προς την Γαλλία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μην χάσουν την ψυχή τους κλείνοντας την πόρτα τους στους μετανάστες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response