H ΛΕ ΠΕΝ “ΡΙΧΝΕΙ” ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΑΡΝΙΕ – ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Η ΛΕΠΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Κοινοποίηση:
michel-barnier-696x392

Οι ενέργειες της τελευταίας στιγμής από τον Μισέλ Μπαρνιέ για να πείσει την Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν να μην άρει την ανοχή της προς την κυβέρνηση μειοψηφίας της Γαλλίας κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Από το περιβάλλον της Λεπέν επισημάνθηκε στη Le Monde πως η τελευταία παραχώρηση σχετικά με τις επιστροφές από τις δαπάνες για τα φάρμακα ήταν θετική, αλλά όχι αρκετή. Αυτό σημαίνει πως η Εθνική Συσπείρωση δεν πρόκειται να υποστηρίξει το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, που αποτελεί μέρος του προϋπολογισμού.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας θα προχωρήσει, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στην επίκληση του άρθρου 49.3 του Συντάγματος που δίνει τη δυνατότητα στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να περάσει τα νομοσχέδια με προεδρικά διατάγματα, παρακάμπτοντας τη Βουλή.

Ωστόσο ταυτόχρονα, αυτή η ενέργεια, δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής, η οποία με την υποστήριξη του Λαϊκού Μετώπου, της συμμαχίας Αριστεράς – Κεντροαριστεράς, και της Εθνικής Συσπείρωσης μπορεί να υπερψηφιστεί. «Η πρότασή μομφής είναι έτοιμη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης στο BFM-TV.

Το κόμμα της Λεπέν διατηρεί την κόκκινη γραμμή σχετικά με την αναπροσαρμογή μέρους των συντάξεων γήρατος, που οδήγησε τον Μισέλ Μπαρνιέ να μην πάει σε ψηφοφορία.

Στο τέλος της συνεδρίασης των ακροδεξιών βουλευτών, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η απόφαση παραμένει στα χέρια του Πρωθυπουργού (…) , επομένως θα υποβάλουμε τροπολογία για την παραίτηση από την αναπροσαρμογή των συντάξεων. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να το αποδεχτεί ή να μην το δεχτεί ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η Κα Λεπέν με καρτερία και υπομονή διαδέχθηκε τον Πατέρα της και μετέτρεψε την Παράταξη σε Πολιτικά και Φιλοσοφικά δικαιότερη και προσφιλέστερη στον Λαό που την στηρίζει. Με καρτερία και υπομπονή ανέχθηκε τα “τερτίπια” του Κου Μακρόν, όχι γιατί τον φοβήθηκε, ούτε γιατί τον συμπάθησε. Με την στάση της αυτή έδωσε στον Λαό τον χρόνο και την ευκαιρία να δει το άλλο πρόσωπο χωρίς “εμφύλιο” και να αντιληφθει ότι δεν τον Κυβερνούν υποχρεωτικώς με γνώμονα το αποκλειστικό συμφέρον του. Απέφυγε και αντιδράεις που στήνονται σε Χώρες για την απώλεια της εξουσίας από τους έως τώρα κρατούντες όπως Γεωργία. Ρουμανία και παντού αλλού, όπου δεν δέχονται την ήττα και την Δημοκρατικώς επιβαλλόμενη απομάκρυνσή τους από την εξουσία και μετέρχονται μεθόδων για τις οποίες κατηγορούσαν συστηματικώς την “Δεξιά” και “Ακροδεξιά” χαρακτηρίζοντες και στιγματίζοντες κάθε Φιλολαϊκή, Πατριωτική, πράγματι Δημοκρατική τάση και Λαϊκή επιλογή.

  2. Εκεί η ΑΡΙΣΤΕΡΑ έριξε ΜΑΖΙ με την ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ την κυβέρνηση. Στην Ελλάδα;;; Μπεεε…

Leave a Response