ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ AIDS Ο ΠΑΠΑΣ; ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΩΝ GAY ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ – ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΝ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙ

Κοινοποίηση:
POPE_FRANCIS

Από τις πρώτες ώρες της εκλογής του το 2013, ο εκλιπών – πλέον- Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε τα βέλη πολλών αντιπάλων του από τη γενέτειρα χώρα του, την Αργεντινή. Παρόλα αυτά στο πέρασμα των χρόνων, όλα ξεχάστηκαν χωρίς να επηρεάσουν την ιερατική του πορεία μέχρι και χθες που απεβίωσε πλήρης ημερών.

Τεχνηέντως αυτά τα 12 χρόνια καλλιέργησε ένα προφίλ που εξέπεμπε σεβασμό ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια του όχλου και να γίνει αγαπητός.
Τα ανομήματα του Πάπα Φραγκίσκου του Α’, μας γυρνούν πολλά χρόνια  πίσω με αρκετούς στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να βγάζουν στη φόρα τις σχέσεις του Μπεργκόλιο (το πολιτικό όνομα του Πάπα) με την δικτατορία του Βιντέλα αλλά και την φερόμενη
εμπλοκή του σε κυκλώματα παιδεραστίας στην Καθολική Εκκλησία. Σε παλιότερο δημοσίευμα της βρετανικής
εφημερίδας Guardian, μία από τις βασικές καταγγελίες που του προσέδωσαν ήταν η εμπλοκή του στην υπόθεση
της απαγωγής δύο Ιησουϊτών ιερέων.

Όποιος και αν το έψαξε τότε, περιέργως διαπίστωσε ότι πολλά ντοκουμέντα έχουν καταστραφεί και βασικοί
μάρτυρες ξαφνικά είχαν πεθάνει. Ειδικότερα οι ιερείς ήταν οι Ορλάντο Γιόριο και Φρανσίσκο Γιάλικς που απήχθησαν λόγω του ιεραποστολικού τους έργου σε φτωχογειτονιές της χώρας.

Τους άρπαξαν αξιωματικοί του Ναυτικού τον Μάιο του 1976 και είχαν κρατηθεί και βασανιστεί υπό απάνθρωπες συνθήκες. Βρέθηκαν μετά από πέντε μήνες παραμορφωμένοι και εξουθενωμένοι από τα βασανιστήρια αλλά  τουλάχιστον ζωντανοί.

Πολλά Μέσα Ενημέρωσης της Αργεντινής είχαν κατηγορήσει τον Μπεργκόλιο ότι ουσιαστικά άνοιξε την Κερκόπορτα στις απαγωγές και γενικότερα σε διώξεις αφού την περίοδο 1973 – 1979 που ήταν επικεφαλής του τάγματος των Ιησουιτών, ανακάλεσε την προστασία που παρείχε το τάγμα των Ιησουιτών στους ιερείς.
Χιλιάδες αρπαγές και δολοφονίες με την «ανοχή» του Μπεργκόλιο Πέραν αυτού, η καθολική εκκλησία της Αργεντινής κατηγορείται μέχρι και σήμερα για παροχή ενεργούς στήριξης στο στρατιωτικό καθεστώς το οποίο  διήρκεσε από το 1976 μέχρι το 1983.

Διαβάστε τη συνέχεια στο σημερινό ΜΑΚΕΛΕΙΟ που κυκλοφορεί:

1-NEW.indd

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response