ΟΛΗ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ [ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE: 38:00 – 55:00 / 01:03:00 – 01:06:00]

Κοινοποίηση:
Screenshot_57

 

Παρακολουθήστε την υγειονομικό Μαρία Φιωτάκη στην παρουσία της στο κανάλι του Κώστα Κανάκα. Με έναν παρουσιαστή να είναι φανερό ότι δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το μένος της καλεσμένης του εναντίον μου, η οποία μάλιστα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες επιθέσεις της, στο κανάλι του παρουσιάστηκε σχεδόν ως …οπαδός μου, η υγειονομικός, ως άλλη Κιαγιά της “εδώ” βεβαίως – βεβαίως πλευράς, αποκαλύπτει μερικούς από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αυτή η χώρα με πολύ μεγάλη δυσκολία θα πάει μπροστά. Μία χώρα, άλλωστε, που το έχουν στο αίμα τους από τα αρχαία χρόνια οι κάτοικοί της να εκδηλώνουν την αγνωμοσύνη τους για τους ανθρώπους που ξεχώριζαν και προσέφεραν σπουδαίο έργο. Ο εξοστρακισμός των ηρώων των Περσικών Πολέμων, Μιλτιάδη και Θεμιστοκλή, και η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, είναι κάποια ελάχιστα παραδείγματα της συμπεριφοράς αυτής.

Με ένα λόγο ακραίο, θολό, σε κάποια σημεία αντιφατικό και σε άλλα να παραπέμπει περισσότερο σε παραλήρημα παρά σε προϊόν συγκροτημένης σκέψης, η υγειονομικός επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ απαξίωσης μίας τεράστιας για τα δεδομένα ενός ανθρώπου νομικής και ανθρωπιστικής δράσης, αγνοώντας σκόπιμα, ή επειδή πολύ απλά δεν την ενδιαφέρουν, τα αποτελέσματα αυτής της δράσης (καθώς η αρνητική κριτική είναι πολλές φορές αυτοσκοπός στον Έλληνα), όπως πάνω από όλα τη σωτηρία τόσων ανθρώπων, αμέσως ή εμμέσως, στα νοσοκομεία-κολαστήρια, αναμασά τα γνωστά ότι “κρατάω τον κόσμο μέσα” και τον αποτρέπω από το να αντιδράσει …αυθόρμητα, όπως το να πάει έξω από …το σπίτι του εισαγγελέα που αρνείτο να δώσει την εντολή για νεκροψία-νεκροτομή σε ένα από τα θύματα των νοσοκομείων, δηλώνοντας ταυτόχρονα …άγνοια για την κατάληξη της συγκεκριμένης ιστορίας, την οποία παρουσιάζει σαν να είναι και η μοναδική περίπτωση που ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή σε θύμα, απαξιώνει τη δίκη στην οποία αθωώθηκα, αποκρύπτοντας, επαναλαμβάνω είτε σκόπιμα είτε από άγνοια (ανεπίτρεπτη φυσικά όταν βγαίνεις και μιλάς για όλα αυτά), την πρώτη δίωξη και παραπομπή σε δίκη των ισχυρών για τους οποίους κατά τα λοιπά “διαμαρτύρεται” ότι δεν μπορούμε να τους νικήσουμε νομικά και με κατηγορεί ως …ανεύθυνο που λέω στον κόσμο από την πρώτη στιγμή ότι θα το πετύχω, κ.λπ. κ.λπ. Όλα αυτά εν κατακλείδι που συνθέτουν την σκοτεινή πλευρά της ψυχοσύνθεσης του Έλληνα.

Όταν γνωρίζεις όμως τα χαρακτηριστικά αυτά της ελληνικής ψυχής, γνωρίζεις και τι θα αντιμετωπίσεις πέφτοντας σε μία μάχη για την πατρίδα σου και τους συνανθρώπους σου. Και προχωράς. Ώστε η μάχη που δίνεις τελικά βοηθάει και σε αυτό το επίπεδο:

Στο να αναδεικνύεις την άσχημη αυτή πλευρά του Έλληνα, και με την προσήλωση στο στόχο σου να τον “εκπαιδεύεις”.

Ο παρουσιαστής, αν και αντιμετώπισε περισσότερο …ανάποδα την επίθεση της υγειονομικού εναντίον μου (“δεν βλέπω κάτι μεμπτό στον κ. Αντωνιάδη”, δηλαδή αντέδρασε στο αρνητικό αντί κυρίως να προβάλει το θετικό), κέρδισε τις εντυπώσεις με την ευγένεια και την εν γένει στάση του.

Θέλει πολλή δουλειά αυτή η πατρίδα και δεν ξέρω κατά πόσο τελικά είναι εφικτό να ξεριζώσεις από τη ψυχή των Ελλήνων ένστικτα και πάθη, που συνοδεύουν την ιστορία της από τα αρχαία χρόνια.

 

 

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ, κ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΗ.. ΚΑΙ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ,ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΠΑΘΗΤΙΚΑ, ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ.. “ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ” ? Ε! ΟΧΙ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ-ΑΘΩΟΣΗ ΣΑΣ, ΟΝΤΩΣ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΟΣΗ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ .. ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ..ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ !! ΚΡΙΜΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ !!!

Comments are closed.