ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ;; ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ” ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Κοινοποίηση:
Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, για θέματα αρμοδιότητάς του.  Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η πολιτική κατάρρευση της διοίκησης Χαρδαλιά, θα είναι ακριβώς η ίδια με τις στάχτες που άφησαν οι φωτιές του καλοκαιριού, στην Περιφέρεια Αττικής.
Άραγε αυτοί που πανηγύριζαν την μεγάλη νίκη της γαλάζιας παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ακόμα για την μεγάλη τους “επιτυχία”, που ακούει στο όνομα Νίκος Χαρδαλιάς;

Και το λέμε αυτό διότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδα atticatoday.gr, από την 1η Ιανουαρίου, που ανέλαβε ο νυν περιφερειάρχης Χαρδαλιάς έως και σήμερα, έχει δώσει πάνω από 2.000.000 ευρώ με αναθέσεις μετά από διαπραγμάτευση, για να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές που έχουν τύχει στη θητεία του, είτε αυτές ήταν φωτιές ή πλημμύρες και χιόνια. (Χωρίς να γνωρίζουμε το ποσό που δόθηκε για τις φωτιες στις 12-13 Αυγούστου στη Βορειοανατολική Αττική).

Χορός ενεργειών, που μπορεί να ζημιώνουν τη περιφέρεια με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, φαίνεται πως έχει στηθεί και προφανώς σε αρκετές περιπτώσεις επιτυγχάνεται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Οι ευθύνες του Χαρδαλιά στη διαχείριση, των οικονομικών της περιφέρειας είναι τεράστιες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση η ανάθεση μετά από διαπραγμάτευση, για τη διάθεση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έγινε στις 28/1/2024, για την Ανατολική και Δυτική Αττική και αναρτήθηκε στη διαύγεια στις 19/4/2024, δηλαδή με καθυστέρηση περίπου 3 μηνών.

Τό ίδιο και για την κακοκαιρία της 26/02/2024.


Δημοσιεύουμε ενδεικτικά την ανάθεση στις 28/01/2024, που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια στις 19/04/2024.

Σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο γίνεται. Οι αποφάσεις ανεβαίνουν με μεγάλη καθυστέρηση.

 

Σχετικές αποφάσεις

ΑΔΑ: 6ΛΙ87Λ7-Σ40 – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση μηχανημάτων έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 28-07-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: 686Μ7Λ7-Η5Μ – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση μηχανημάτων έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 14-07-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: 6ΚΦ27Λ7-Τ7Τ – Απόφαση ανάθεσης για τη διάθεση μηχανημάτων έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 14-07-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: ΡΕ3Λ7Λ7-ΥΒ0 – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων και μηχανήματος έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 29-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: ΡΒΔΗ7Λ7-Ι0Ι – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων και μηχανήματος έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 26-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: ΨΒ637Λ7-ΘΘΥ – Έγκριση ανάθεσης για τη διάθεση μηχανημάτων έργου και υδροφόρων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην περιοχή του Κατσιμιδίου και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής στις 29-06-2024.

ΑΔΑ: ΨΜΧΕ7Λ7-ΨΓ0 – Απόφαση ανάθεσης για τη διάθεση μηχανημάτων έργου και υδροφόρων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στην περιοχή Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου της και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής από τις 30-06-2024

ΑΔΑ: Ψ10Κ7Λ7-3ΒΞ – Διάθεση υδροφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 26-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: 6Η637Λ7-ΑΧ2 – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση μηχανημάτων έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 09-07-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: 9Μ8Υ7Λ7-3ΣΨ – Διάθεση μηχανημάτων έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 09-07-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE)

ΑΔΑ: 96ΑΧ7Λ7-5ΦΝ – Ανάθεση μετά από διαπραγμάτευση (χωρίς προηγούμενη δημοσίευση) κατά τις προβλέψεις του άρθρου 32, παρ. 2 περ. γ. του Ν. 4412/2016 στους εργολήπτες «Ε. ΜΑΓΓΑΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε», «ΖΑΡΑΒΕΛΑΣ Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» και «ΠΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» να διαθέσουν στο Πυροσβεστικό Σώμα (4ος ΠΣ Πειραιά, Π.Κ. Σαλαμίνας, Π.Κ. Αίγινας), από τις 21-06-2024 και για όσο χρονικό διάστημα η Αττική βρίσκεται σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE), τα αναγκαία υδροφόρα οχήματα – μηχανήματα με το απαραίτητο προσωπικό τους στην αντιμετώπιση τυχόν έκτακτου απρόβλεπτου γεγονότος (πυρκαγιά).

ΑΔΑ: 6ΓΩΧ7Λ7-1ΨΧ – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων και μηχανήματος έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 21-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: 66ΒΡ7Λ7-751 – Απόφαση ανάθεσης για τη διάθεση μηχανημάτων έργου και υδροφόρων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο Δήμο Κρωπίας της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής στις 19-06-2024.

ΑΔΑ: ΨΗ0Β7Λ7-ΗΟΖ – Απόφαση ανάθεσης για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργου στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 21-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE)

ΑΔΑ: 9ΨΖ77Λ7-ΣΥΠ – Απόφαση ανάθεσης για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 18-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE

ΑΔΑ: 60Σ97Λ7-Μ0Β – Απόφαση για ανάθεση για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 12-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: ΨΧΣΒ7Λ7-5Τ2 – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 18-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: ΨΞΓΓ7Λ7-62Δ – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιά), από 12-06-2024, στο πλαίσιο κήρυξης της Αττικής σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE).

ΑΔΑ: 6ΓΝ67Λ7-ΩΗΘ – Απόφαση ανάθεσης για τη διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων με το απαραίτητο προσωπικό τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας (χιονόπτωση – παγετός) προς συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και άλλων φορέων από 28.01.2024

ΑΔΑ: ΨΜ5Υ7Λ7-04Σ – Απόφαση Περιφερειάρχη για τη διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων με το απαραίτητο προσωπικό τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας (χιονόπτωση – παγετός) προς συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Δυτικής Αττικής, από τις 28-01-2024.

ΑΔΑ: 9ΤΩ57Λ7-ΕΓΡ – Απόφαση ανάθεσης για τη διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων με το απαραίτητο προσωπικό τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας (χιονόπτωση – παγετός) προς συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ανατολικής Αττικής από 15.02.2024.

Απάντηση σε αυτό το δημοσίευμα θα έχουμε κ. Χαρδαλιά;

ΠΗΓΗ: AtticaToday

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Όταν ήταν δήμαρχος στο δήμο Βύρωνα έφαγε και τα πόμολα και καταχρεωσε το δήμο για 10 γενιές. Τα λάχανα μετά τον έκαναν υπουργό και τώρα περιφερειάρχη, αυτός φταίει;;;;
    Καλά κάνει να τα ριμαξει όλα.

  2. Για να τον στηρίζει και να τον προωθει τοοοοσο πολύ πια ο Μητσοτάκης γυρευε τι συμφωνίες έχουν κάνει κάτω απτό τραπέζι. Με ποινικό μητρώο!!! Άντε σιχαματα πια.

  3. Βρε παιδιά, αντισυστημικες εφημερίδες ταχαν βγάλει στη φόρα. Έχει καταδικαστεί για κατάχρηση δημόσιας περιουσίας σαν δήμαρχος. Σαν υφεθα είχε κοινοποιήσει απόρρητο χάρτη στους Τούρκους. Και τα γίδια τον ξαναψηφίσαν;
    Ε, κάπου ώπα….

  4. Εσείς όλοι νομίζετε πως όταν αναρτούνται στη “Διαύγεια” υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε αν δεν συμφωνείτε ή που προλαβαίνετε να κάνετε ακόμα και αν ο υπάλληλος την αναρτήσει αμέσως; Με το που αναρτάται στη “Διαύγεια” το Λογιστήριο έχει ΗΔΗ κόψει την επιταγή και έχουν βγει και δοθεί τα λεφτά ….. μετά, τυπικά, ο υπάλληλος στέλνει και τον αριθμό ανάρτησης της πράξης, τον ΑΔΑ όπως λέγεται στο Λογιστήριο να το συράψει μαζί με τα άλλα και να το βάλει στο αρχείο. Δημόσιος Υπάλληλος

  5. Ρε μάγκες αυτός γιατί δεν σαπίζει στη φυλακή; 2 φορές καταδικάστηκε να μπει φυλακή για τα εγκλήματά του όταν ήταν δήμαρχος, και δεν μπήκε ούτε μία ημέρα. Ενώ τα 80.000 πρόστιμο θα πλήρωσε ο Ελληνικό λαός με το συγχωροχάρτη του Μητσοτάκη που ξέπλυνε όλους τους δημάρχους που είχαν πρόστιμα το Φεβρουάριο 2020.

  6. Μακελειό, ο Χαρδαλιάς λέει αγόρασε νέο σπίτη στην Αγία Παρασκευή και θα μετακομίσει εκεί;
    Ψάξτε λιγο το θέμα, που τα βρήκε τόσα λεφτά;; Καλά την απάντηση την ξέρουμε, αλλά τα όρνια κοιμούνται ακόμη και τους ψηφίζουν.

  7. Εδώ το κατακάθι αυτό τα έκανε στο δήμο…δεν θα τα κάνει στη περιφέρεια ? Από τον κορόιδο ιο και μετά σαν επιβράβευση για τη κοροϊδία που πούλησε δύο χρόνια από το ΥΠΕΘΑ άμα δείτε ‘η βρείτε πόσα έχει “αρπάξει’ μπορεί να παραιτηθείτε κι από τη δουλειά σας…!!!

Leave a Response