ΠΑΚΤΩΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ – ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΗΣ AEGEAN, ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ “ΔΩΡΑΚΙΑ” ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΥΛΛΟ ΤΗΣ SKY EXPRESS

Κοινοποίηση:
vgfg

Τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνιση του κοροδοϊού στη χώρα μας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη  “θυμήθηκε” να δώσει δωράκι 9 εκατομμυρίων ευρώ στην αεροπορική εταιρεία Sky Express για τις… ζημιές από την πανδημία. Η είδηση έχει ήδη προκαλέσει σάλο αφού οι κυβερνώντες με τροπολογία- σκάνδαλο, μοιράζει εκατομμύρια στην εταιρεία SKY EXPRESS του Γιάννη Γρύλου. Αυτού του ανεύθυνου επιχειρηματία, που ρίχνει τα αεροπλάνα στα χαντάκια. Αυτού, που έχει συμβληθεί με το ανεκδιήγητο μονοπωλιακό πρακτορείο εφημερίδων «Άργος» και αφήνει τις εφημερίδες στο πεζοδρόμιο, λόγω υπέρβαρου.

Όπως κατήγγειλε μέσα από τη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, η τροπολογία του Τάκη Θεοδωρικάκου που κατά τα άλλα λέει ότι θα πατάξει την ακρίβεια και τα καρτέλ, για οικονομική ενίσχυση με 9 εκατ. ευρώ στη SKY EXPRESS για τις ζημιές από την πανδημία, την περίοδο Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020, ήρθε στη Βουλή στα «μουλωχτά»! Την ίδια ώρα, εμπαίζουν την κοινωνία με εξαγγελίες για επιδότηση στο ρεύμα, τη στιγμή που οι εταιρείες ενέργειας θησαυρίζουν και οι πολίτες τρέμουν να ανοίξουν το κλιματιστικό εν μέσω καύσωνα. Ο ιδιοκτήτης της SKY EXPRESS, κακός επιχειρηματίας Γιάννης Γρύλος, είναι ένας από τους ανθρώπους της οικογένειας Μητσοτάκη, με άνετη πρόσβαση στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, είναι ένας ακόμη «φίλος» που ανθίζει ραγδαία και καταγράφει μεγάλη κερδοφορία στον όμιλο ΙΟGR του οποίου ηγείται, με τον επιχειρηματία να ανοίγεται και σε άλλες επενδύσεις, όπως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και σε μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας.

Η υπόθεση του Γρύλλου δεν είναι η μόνη στο χώρο των αερομεταφορών αφού να θυμίσουμε ότι και ο ηγέτης της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, γνωστό κολλητάρι του Μαξίμου, έχει τσεπώσει του κόσμου τις επιδοτήσεις εν καιρώ κορονοϊού. Τότε είχε ακουστεί ένα ποσό της τάξης των 120 εκατομμυρίων ευρώ για τις λεγόμενες άγονες γραμμές. Για τα φιλαράκια, τις γκόμενες και τα γλυφτρόνια πάντα υπάρχουν φράγκα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.

Θυσίασαν για χάρη του την Ryanair

Η εύνοια προς το πρόσωπό του είναι εμφανής εδώ και καιρό. Υπενθυμίζεται ότι, το 2022, για χάρη του, η αντίπαλός του Ryanair ανακοίνωσε ότι περιορίζει την παρουσία της στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας κλείνοντας τη βάση της Αθήνας κι επικαλούμενη ως βασική αιτία την έλλειψη κινήτρων για την τόνωση της κίνησης τη χειμερινή περίοδο. Πηγές, ωστόσο, της αγοράς προέτασσαν άλλη αιτία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία έχει να κάνει με την απώλεια μεριδίων της εταιρείας στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκεί, όπου μετά τη μεγαλύτερη εγχώρια αεροπορική, την Aegean, η οποία διατηρεί μερίδιο άνω του 40% στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, είχε αυξήσει εκείνο το διάστημα το μερίδιό της και η Sky Express. Την περίοδο της κανονικότητας, το 2019, η αεροπορική, συμφερόντων του ομίλου ΙΟGR που συνδέεται με την οικογένεια Γρύλου είχε μερίδιο κοντά στο 2,5%, ωστόσο, με την προσθήκη συνδέσεων στο δίκτυο εξωτερικού, το αντίστοιχο νούμερο είχε ανέβει κοντά στο 13%. Τον Ιούλιο του 2021, μετά τη συμφωνία με την Airbus για 6 αεροσκάφη το φθινόπωρο του 2020, η SKY Express του ομίλου Γρύλου προχώρησε σε μία ακόμα επενδυτική κίνηση, υπογράφοντας συμφωνία με την ATR για την απόκτηση συνολικά έξι νέων σύγχρονων αεροσκαφών ATR 72-600. Η συμφωνία για την επένδυση των 200 εκατ. ευρώ, υπεγράφη στην Πάρο, παρουσία της τότε υφυπουργού Τουρισμού, Ζαχαράκη και του διευθύνοντος συμβούλου της ATR Stefano Bortoli.

Έτσι γιγαντώθηκε το φιλαράκι του Κούλη

Τα τελευταία χρόνια, η SKY express έχει γιγαντωθεί. Με αφετηρία το 2023, μια χρονιά μετά την πανδημία, η εταιρεία μετέφερε σχεδόν 4,5 εκατομμύρια επιβάτες, ενισχύοντας το πτητικό της πρόγραμμα σε σημαντικές αγορές της Ευρώπης (Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Βαρσοβία) και παρουσίασε τη BLISS, την Business class της για το 2024. Πάντα με κυβερνητικές πλάτες, η εταιρεία αύξησε τη συχνότητα των δρομολογίων από Αθήνα προς Ρώμη, Μιλάνο και Μόναχο, ενώ έχει προσθέσει νέα δρομολόγια από το Ηράκλειο της Κρήτης προς τη Λάρνακα και από τη Ρόδο προς το Παρίσι. Αξίζει να αναφερθεί ότι, η SKY express στο πλαίσιο ενίσχυσης της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη, προχώρησε στην πρωτοβουλία διατήρησης των δρομολογίων της από το Ηράκλειο προς το Παρίσι μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου. Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με 18 από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους αερομεταφορείς, γεγονός που ενισχύει τις προοπτικές διασύνδεσης της Ελλάδας με περισσότερες από 160 χώρες. Σημειώνεται ότι και το 2023 η SKY express μετέφερε σε εβδομαδιαία βάση περισσότερους από 1.000 επιβάτες από όλο τον κόσμο μέσω του ∆ιεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Σημειώνουμε ότι το 2024, η SKY express καλύπτει το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα με 33 προορισμούς και αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ευρώπη με 37 προορισμούς σε 15 χώρες. Συνολικά, η SKY express το 2024 προσφέρει 6.4 εκατομμύρια θέσεις στην ελληνική αγορά, το 80% των οποίων είναι από και προς την Αθήνα, προσθέτοντας ουσιαστικά στον ∆ιεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 5.2 εκατομμύρια θέσεις. Έτσι είναι άμα έχεις «μπάρμπα» στο Μαξίμου…

Μαρινάκης και Γρύλλος

Πρέπει να σημειωθεί ότι εφοπλιστής Μαρινάκης και Γρύλλος, πρέπει να έχουν ισχυρά κολλητιλίκια. Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία μας έχει απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στο πρακτορείο «Άργος» ζητώντας να μάθει- όπως έχει έννομο συμφέρον- τι είδους συμβάσεις έχουν κάνει με τον κακό επιχειρηματία Γρύλλο, για να μεταφέρουν τον ημερήσιο Τύπο. Το «Αργος» αρνείται να απαντήσει, κάτι που μας αναγκάζει να ζητήσουμε εισαγγελική παραγγελία, ώστε να προχωρήσουμε σε αγωγές κατά της Sky express και αν χρειαστεί και κατά του «Άργους», σε περίπτωση που διαπιστωθούν πλημμελείς μεταφορές της εφημερίδας μας, επιφέροντάς μας τεράστια οικονομική ζημία.

Πηγή: εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  2. Καμόρα κανονικη με μπροσταρη το ζαβο γουρλωματη και παρατρεχαμενους τους εφοπ-ληστές

  3. Καλε κωφτε φατσα… επιχειρηματια! Τα οπισθια μου ειναι πιο ομορφα!

  4. Καποτε δεν ειχαμε φραγκο για παρελαση σε εθνικη εορτη θυμηθειτε παρελαση θεσσαλονικης τσιρκο επι προεδριας Καριλου Παπουλια! Τωρα εχει πεσει πολυ μυριο… 2.0, 3.0…και παει λεγοντας! Κυρ Κουλη μας ενημερωνεις σε παρακαλω που εχει φτασει το εξωτερικο χρεος της χωρας?

  5. Και ζητάνε οι αλήτες πίσω τις συντάξεις από τις χήρες ΟΥΣΤ

Comments are closed.