“ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ή ΠΟΘΕΝ… ΑΙΣΧΟΣ;” ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ! ΠΕΡΑΣΕ “ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ” ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΘΕΡΟΥΣ! ΣΕ “ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ” ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΟΥΛΗ! ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΑΡΑΓΕ Η ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ…ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ;

Κοινοποίηση:
ΠΟΘΕΝ

Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις νέες σκανδαλώδεις μεταβολές στις δηλώσεις πόθεν έσχες, οι οποίες συμβαδίζουν -αν δεν αφορούν άμεσα- με τις πλημμελείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργού.

Οι αλλαγές που αποτελούν πλέον νόμο του κράτους σε σχέση με τα πόθεν έσχες είναι οι εξής:

1. Καταστροφή όλων των κρίσιμων στοιχείων που αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης μετά το πέρας πέντε ετών αντί για 15 που ίσχυε. Δηλαδή, η Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος δεν θα μπορεί να αντλήσει στοιχεία από τραπεζικά ιδρύματα για να ελέγξει κάποιον που ξέχασε -λόγου χάρη- να δηλώσει μία εταιρία που πίσω από αυτήν κρύβεται το σπίτι του Βολταίρου.

2. Χρονική μείωση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από πρώην κυβερνητικά στελέχη, εισαγγελείς και πολιτικούς αρχηγούς μετά το πέρας της θητείας τους σε έναν μόλις χρόνο από τρία που ίσχυε.

3. Εξέταση των εισοδημάτων που δηλώνονται την τελευταία μέρα του έτους εντός τραπεζικού λογαριασμού, κάτι που εξίσου προκάλεσε την αντίδραση της Αρχής κατά του ξεπλύματος, καθώς κρίνει πως πρόκειται για ακόμα μία «ευκαιρία συσκότισης».

Θύελλα αντιδράσεων
Οι διατάξεις προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γεγονός που αποτυπώθηκε και στη σχετική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Η διαφθορά αρχίζει από την κεφαλή και παέι ολοταχώς προς τα κάτω. Όπως έλεγε η Γιαγιά μας η καλή, “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”. Όταν ξαναψηφίσετε στείλτε και τους 157 Νεοδημοκράτες που ψηφίζουν τα εκτρώματα του Μητσοτάκη σπίτι τους.

  2. Δεν περναει μερα που να μην μαθαινουμε κι απο ενα εξοργιστικο σκανδαλο. Μιλαμε γινονται τετοια απροκαλυπτα οργια καθε μερα, που οποιο και να πιασεις θα ηταν αρκετος λογος να πεσουν κυβερνησεις αλλου. Το Πασοκ οταν στερεψαν τα ψιχουλα που επεφταν απο το τραπεζι κατερρευσε, και αυτο το κωλοσογο, η πιο διεφθαρμενη συμμορια τοσα χρονια που λυμαινει τις ζωες μας, οχι μονο γλενταντε πανω στις πλατες μας αλλα μας κατουρανε κιολας και ο κοσμος τους δινει 41% γιατι η αποχη σπαει ρεκορ. Τι θα γινει ρε μαγκες; Ποσο καιρο θα ανεχομαστε να ζουμε ετσι; Διαιρει και βασιλευε, με λοατκι και μεταναστες κλπ ενω μεχρι και το ΚΚΕ εχει την ιδια γραμμη με τους πραγματικους δεξιους. Αυτο φοβαται το συστημα πραγματικα.

  3. Οι δικαστές δεν δηλώνουν πόθεν έσχες, επειδή το άρθρο αναφέρεται στους εισαγγελείς;

  4. Και εσυ μα@ακα Ελληνα περιπενε το μαρκετ πασ ή το καλαθι του νονου για να ζησεις!

  5. Πλέον μετά και τα Τέμπη έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν, δεν υπάρχει τίποτα να τους εμποδίσει.
    Η Ελλάδα έχει τελειώσει οριστικά πλέον για τους μικρομεσαίους, όσο πιο σύντομα το πάρουμε χαμπάρι και μεταναστεύσουμε τόσο καλύτερο για εμάς αλλά και για τα πρόσωπα που αγαπάμε.

    1. έτσι ακριβώς. καμία απολύτως προοπτική κανονικότητας για αυτό το κάτι σαν χώρα. έρμαιο αδίστακτων κομματικών συμμοριών.

Comments are closed.