Είναι πραγματικά σοκαριστικό. Μία χώρα που έχει φτάσει στα όριά της και τώρα να προσπαθούν να την εξοντώσουν με δηλητήρια. Μετά απο εκτεταμένες έρευνες που έγιναν από επιστήμονες, βρέθηκε οτι το αλάτι το οποίο πωλείται στα ελληνικα super market εμπεριέχει απίστευτες ποσότητες χλωρίου και νατρίου. Σύμφωνα με πηγές φτάνει απο 97% μέχρι ακόμα και το 99%!!! Τι μας βάζουν να δώσουμε στα παιδιά μας;
Πόσο επικίνδυνο είναι όμως αυτό;
Κατ’ αρχάς το Χλώριο είναι ένα στοιχείο που η κύρια χρησιμότητά του είναι να απολυμαίνει, καθώς είναι εξαιρετικά οξειδωτικό! Επίσης όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα το ερεθίζει, ενώ μπορεί ακόμα να λειτουργήσει και σαν λευκαντικό! Καλύτερα να μας έδιναν να φάμε το περιεχόμενο του Ariel και του Skip δηλαδή!
Το Νάτριο από την άλλη είναι μέταλλο! Και μάλιστα χρειάζεται χημική επεξεργασία για να απομονωθεί στη φυσική του μορφή! Η φραση «σίδερα μασάει» δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη!
Άρα στην ουσία βάζουμε καθημερινά στο τραπέζι μας ενα συνδυασμό μετάλλου με απολυμαντικό! Με μιά λέξη; ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αρρωσταίνουν τα ελληνόπουλα!
Για την ανάγκη του άρθρου επικοινώνησα προσωπικά με τον διεθνούς φήμης γεωλόγο Δρ. Χανς Κριστιαν Μπεκενπαουερ ο οποίος μετά από εργαστηριακή εξέταση παραδέχτηκε ότι το δείγμα αλατιού που του πήγα είναι στην ουσία η χημική ένωση χλωρίου και νάτριου, με ελάχιστες άλλες προσμίξεις (ίσως έβαλαν και λιγο αλάτι για να μας ξεγελάσουν)!!! Δήλωσε μάλιστα οτι ο καθένας μπορεί να το ελέγξει πηγαίνοντας απλά μια μικρή ποσότητα σπιτικού αλατιού στο χημείο της περιοχής του.
Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο κανένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν έχει βγει να δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα «ποιός επιτρέπει να βάζουν 99% χλωριούχο νάτριο στο αλάτι που βάζουμε σπίτι μας. Τι έγιναν οι τάχα μου δήθεν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα μας προστάτευαν; Γιατί ο ΕΦΕΤ αφήνει αυτό το δηλητήριο χωρίς έλεγχο; Ποιόν εξυπηρετεί ο δηλητηριασμός ενός ολόκληρου λαού;»
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε όμως;
Προς το παρόν ο μοναδικός τρόπος είναι η αποχή απο το αλάτι μέχρι να βρούμε αλάτι χωρίς το δηλητηριώδες χλωριούχο νάτριο στη συστασή του. Πιθανότατα από χώρα του εξωτερικού που να μην είναι ακόμα στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Εκεί μας κατάντησαν. Για να προστατευτούμε να πρέπει να κάνουμε εισαγωγή και το αλάτι! Αλλά θα τους δείξουμε εμείς θα δούνε τι θα πάθουνε! Ο καιρόc γαρ εγγύc!
(Επειδή ζούμε σε ένα κράτος που ας πούμε το ποσοστό των ηλιθίων είναι κάπως υψηλούτσικο θεωρώ απαραίτητο να κάνω ξεκάθαρο ότι το παρόν κείμενο είναι προϊον σάτιρας. Είναι μεν ξεκάθαρο αλλα δε το βρίσκω καθόλου απίθανο να διαδοθεί και μέσα σε λίγες μέρες να έχεις ενά στρατό απο βλαμμένους που αποφεύγουν πλέον το αλάτι, γιατί έτσι διάβασαν στο ίντερνετ σε ένα αμφιβόλου ποιότητας και επιστημονικής κατάρτισης άρθρο. For the record «αλάτι» είναι η κοινή ονομασία του χλωριούχου νατρίου.)
Πέρα από τη διάθεση για σάτιρα και το πως αυτή τελικά αρνητικά μπορεί να λειτουργεί τα πράγματα έχουν ως εξής:
Το ραφιναρισμένο αλάτι είναι όντως επιβλαβές για την υγεία και το διπλά ραφιναρισμένο (όπως λέει η διαφήμιση τάχα ως καλλίτερο) είναι ακόμη πιο επιβλαβές.
Επιπλέον, όλα τα αλάτια που στολίζουν τα ράφια των σουπερ-μάρκετ σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου και τα οποία βρίσκονται σε λεπτό διαμερισμό (σκόνη) περιέχουν επιπλέον κάποια πολύ επικίνδυνη ουσία για τον οργανισμό μας η οποία χρησιμοποιείται ακριβώς για να μην δημιουργούνται συσσωματώματα σε περιβάλλον υγρασίας και «βουλώνουν» έτσι οι αλατιέρες μας στην κουζίνα. Μέγα σφάλμα, έγκλημα σωστότερα.
Ποιός είπε ότι το αλάτι είναι χλωριούχο νάτριο??
Λάθος! Αλάτι είναι η κάθε κρυσταλλική ένωση που συνδέει ένα θετικό στοιχείο (κατιόν ή μέταλλο) με ένα αρνητικό (ανιόν ή αμέταλλο) μέσω ενός ασθενούς δεσμού που λέγεται ετεροπολικός, ή αλλιώς ιοντικός, ο οποίος το καθιστά εύκολα υδατοδιαλυτό λόγω της χαμηλής ενέργειάς του.
Το αλάτι που θα έπρεπε να καταναλώνουμε θα πρέπει να περιέχει το πολύ κατά 80% ένα άλας που λέγεται όντως χλωριούχο νάτριο και κατά 20% τουλάχιστον, είκοσι περίπου στοιχεία ακόμη σε παρόμοιες κρυσταλλικές ενώσεις τα οποία είναι εξίσου απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας και τα οποία περιέχονται στο μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι (λέπι), αλλά και σε μεγάλο εύρος σε άλλα ορυκτά αλάτια όπως το ροζ των Ιμαλαΐων, το θαλασσί της Περσίας και άλλα ηφαιστειακά όπως το κόκκινο της Χαβάης και το μαύρο της Κύπρου. Ανάμεσα στα κορυφαία για την ωφελιμότητά τους είναι το Μεσογειακό μη επεξεργασμένο και μη ραφιναρισμένο λέπι, όπως δηλαδή ακριβώς αυτό συλλέγεται από τη θάλασσα και όχι όπως μεταποιείται και πωλείται.
Εννοείται ότι το μη επεξεργασμένο αλάτι ότι θα έπρεπε να ήταν φτηνότερο αλλά παραδόξως δεν συμβαίνει αυτό!!
Όπως ξέρουμε λοιπόν το αλάτι ραφινάρεται, δηλαδή αφαιρούνται όλα τα υπόλοιπα αναγκαία στοιχεία για τον οργανισμό μας και μένει κατά 98-99% χλωριούχο νάτριο εμπλουτισμένο μάλιστα με τεχνητές ενώσεις που πραγματικά είναι βλαβερές για την υγεία μας σε αντίθεση με το αλάτι που συλλέγεται από την θάλασσα και περιέχει όλα εκείνα τα άλατα που είναι απαραίτητα και πραγματικά ευλογία.
απο που τις αντιγραψατε αυτες τις ασυναρτησιες? γελασα οπως τοτε με το φραπε που λεγατε παρομοια…
Το μάθαμε κι αυτό από το Μακελειό! Ότι το νάτριο είναι μέταλλο. Συγχαρητήρια!
Βρε παπατρέχα,(‘βρε αγράμματε’)διάβασε το άρθρο ως το τέλος !!!
Αυτός που το έγραψε είναι άσχετος από Χημεία.
1. Χλωριούχο νάτριο είναι το αλάτι.
2. Άλλες ιδιότητες έχει μόνο του το χλώριο και άλλες όταν είναι ενωμμένο με άλλα στοιχεία.
3. Ο άνθρακας μόνος του είναι το καρβουνο διαμάντι λιγνίτης κτλ
όμως όταν είναι ενωμμένος με υδρογόνο και οξυγόνο σχηματίζεται ανάλογα με την περίπτωση οινόπνευμα ,λίπη πρωτεινες κτλ
4. Πάλι καλά που δεν είπατε πως το νερό περιέχει το δηλητήριο υδρογόνο δύο και οξυγόνο.
ΕΛΕΟΣ