ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ – ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ “ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ” – ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Κοινοποίηση:

Στην εξάρθρωση κυκλώματος επίορκων εφοριακών που εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς στην Κέρκυρα, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Τα μέλη του κυκλώματος εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν φορολογικές εκκρεμότητες. Κομβικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτιζε λογιστής, που παρείχε στοιχεία σε επίορκους εφοριακούς. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τέσσερις υπάλληλοι ΔΟΥ και ένας λογιστής, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλίες μεταξύ των μελών του κυκλώματος αλλά και μαρτυρίες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων στα ίχνη των επίορκων υπαλλήλων αλλά και ενός λογιστή.

Ο ρόλος του λογιστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογιστής που συνελήφθη και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί είχε τον ρόλο του μεσάζοντα.

Κατηγορείται πως προσέγγιζε τα θύματα, έπαιρνε τα λεφτά και μετά γινόταν η «μοιρασιά».

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις υπόπτων και τις επικοινωνίες τους. Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση, σύμφωνα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, επειδή οι ύποπτοι έπαιρναν πολλά μέτρα αντιπαρακολούθησης και στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κώδικες.

Τελικά, σε επιχείρηση που έγινε το πρωί στο νησί, συνελήφθησαν πέντε άτομα. Πρόκειται για έναν υποδιευθυντή, δύο ελεγκτές και έναν υπάλληλο της εφορίας καθώς και για έναν ιδιώτη λογιστή, οι οποίοι φέρονται να είναι ο πυρήνας εγκληματικής οργάνωσης.

Αποσπούσαν χρήματα με δύο τρόπους: Είτε εκβίαζαν επιχειρηματίες προκειμένου να μην κάνουν ελέγχους σε επιχειρήσεις τους, είτε ζητούσαν χρήματα από ιδιώτες φορολογούμενους για να επισπεύσουν την διαδικασία για την επιστροφή φόρου που είχαν.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και χρηματικά ποσά. Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα ενώπιον του εισαγγελέα στην Κέρκυρα και τότε θα ανακοινωθούν περισσότερα από την αστυνομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εκμεταλλεύονται την εκτεταμμένη ασυδοσία του κράτους έναντι των υπηκόων και την αναγνώριση μηδενικών δικαιωμάτων στους υπηκόους.

  2. Εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομεία/γιατρουδάκια, μπάτσοι, δικαστάκια, ίκα και Δήμοι, μέσα στη βρώμα. Αυτοί ψηφίζουν συστημικά κόμματα και με την σειρά τους τα κόμματα στηρίζουν τα λαμόγια.

Leave a Response