ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΕΦΟΔΟ ΤΑ “ΣΚΥΛΙΑ” ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ – ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ Λ@ΘΡΟΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ

Κοινοποίηση:
moniesfigmenou

Πολιορκείται και πάλι η μαρτυρική και ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου από αστυνομικές δυνάμεις με τους 118 μοναχούς να προειδοποιούν ότι θα θυσιαστούν για να μην αρπάξει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης την περιουσία τους.

Αυτή την στιγμή εκατοντάδες αστυνομικοί με βαρέα οχήματα έχει πλησιάσει την Μονή και αναμένεται η τελική διαταγή για έφοδο.

Πρόκειται για γέροντες οι οποίοι από το 1972 κρατούν σκληρή στάση έναντι της ηγεσίας της Ορθοδοξίας έχοντας διακόψει  κάθε επαφή  με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διαφωνώντας για τις συναντήσεις με εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ωστόσο, δεν πείραξαν ποτέ κανέναν για να απειλούνται τώρα με ξύλο.

Από την περίοδο εκείνη, στο μοναστήρι κυματίζει το λάβαρο «Ορθοδοξία ή Θάνατος».

 Διαβάστε τι έγραφε νωρίτερα το makeleio.gr:

Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη (16/7) όταν ο Αστυνομικός Σταθμός Καρυών απέστειλε έγγραφο προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, με το οποίο ζητούσε  άδεια ώστε να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση έξωσης σε χώρους του Άθω, με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και βαρέων οχημάτων – μετά από αίτημα που υπέβαλε δικαστικός επιμελητής.

Ένα σύνθημα το οποίο για τους ίδιους, αποτελεί στάση ζωής.

Από το 2002 η παλιά αδελφότητα κηρύχτηκε «παράνομη» και έως και σήμερα για την ελληνική δικαιοσύνη, οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου χαρακτηρίζονται ως «καταληψίες» και τους έχει ζητηθεί  να αποχωρήσουν από το Μοναστήρι.

Την ίδια ώρα έχουν αποκλειστεί από τους κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια αναγνωρίζει επίσημα ως νόμιμη τη νέα αδελφότητα της Εσφιγμένου, η οποία έχει έδρα τις Καρυές, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα ή προνόμιο από τα παλιά μέλη.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου»

Ο γέροντας Μεθόδιος -ένας από τους καταδικασθέντες σε… 18 χρόνια κάθειρξη από την πολιορκία του 2013- δήλωσε στο τοπικό μέσο ότι «σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια».

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου, εδώ είναι η πνευματική μας πατρίδα. Εδώ γεννηθήκαμε πνευματικά και εδώ θα πεθάνουμε.

Οι αστυνομικοί το μόνο που κάνουν είναι υπάλληλοι, δεν τους παρεξηγώ. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό που τους λένε. Και κυνηγούν εμάς. Εμείς έχουμε γεροντάκια που ζουν εδώ 50, 60,70 χρόνια.

Μάς απαγορεύουν να βγούμε από το μοναστήρι να πάμε να πάρουμε τρόφιμα. Κουβαλάμε πράγματα στην πλάτη και περπατάμε 1,5 χιλιόμετρο. Να αφήσουμε τα γεροντάκια να πεθάνουν επειδή το θέλουν δύο άτομα; Προς Θεού, πού βρισκόμαστε;» διερωτάται.

«Ας έρθουν»

Σύμφωνα με τον γέροντα Μεθόδιο, «Ας έρθουν και ό,τι θέλει ας γίνει. Άμα οι αστυνομικοί με τραβάνε και με σέρνουν, θα κάτσουν οι μοναχοί με δεμένα τα χέρια;

Ή αν δουν κάποιος αξιωματικός να χτυπά κάποιον μοναχό, θα καθίσουν οι πατέρες να τους βλέπουν; Θα γίνουν εγκλήματα και αυτά τα παρακινούν οι Μοναχοί αυτοί που δεν έχουν σκοπό».

«Εμείς δεν πειράξαμε ποτέ κανέναν – Λένε ψέματα»

Τόσο το 2006 όσο και το 2013 το Άγιο Όρος σημαδεύθηκε από τις επιθέσεις της ΕΛΑΣ στη Μονή.

«Δεν έχουμε κάτι ούτε με την Ιερά Κοινότητα ούτε με το Πατριαρχείο. Τα έχουμε με τους ανθρώπους. Εμείς δεχόμαστε μόνο αυτά που άφησαν οι Άγιοι Πατέρες.

Μας κατηγορούν για πράγματα που δεν ισχύουν, ότι εμείς… εκπαιδεύουμε Ρώσους κομάντο!

 Εμείς όποιος και να έρθει θα τον φιλοξενήσουμε, θα του δώσουμε ένα κομμάτι ψωμί να φάει. Και Τούρκος να είναι, θα του προσφέρουμε ένα ποτήρι νερό. Και αυτό γίνεται με τον δικό μας τον κόπο, γιατί μας έχουν πάρει τα πάντα.

Πολλές φορές δεν έχω ούτε 5 ευρώ να πάρω κάτι για το γεροντάκι. Υποχρεώνω τους άλλους αδελφούς που μας βοηθάνε», αναφέρει.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. μπασταρδοι αφηστε τους μοναχους στην ησυχια τους τομαρια σιχαμα χρυσοχοιδη και μητσοτακη και μαζεψτε τους υποτακτικους σας θα σας παρει και θα σας σηκωσει

  2. ΑΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΡΕ ΞΕΣΦΙΓΚΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΕΞΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

  3. Γιατι η Ιερά κοινότητα του Αγιου όρους επέτρεψε να.μπει η αστυνομία ? Εαν ηθελε δεν θα εδεινε την έγκριση . Μηπως για να μην χάσουν τα εκατομύρια ευρώ της ΕΕ κ του ελληνικού δημοσίου?

  4. Τον ακουσα και στο Αλερτ τον Μεθοδιο που ελεγε πως διναν 4 δις για να φυγουν, μετα ελεγε πως θα γινει σεισμος αν πατησουν εκει αστυνομικες δυναμεις.

  5. Μητσοτακη τη χωρα την εκαψες για κωλογεννητριες την πρασινη αναπτυξη σου μεσα συμβαλλοντας στο παραμυθι της κλιματικης αλλαγης! Το ρευμα διπλασιαστηκε με οτι επακολουθο για τα καταναλωτικα προιοντα και την δηθεν εισαγομενη ακριβεια ! Ο κ.Στασσης φυσικα στο απυροβλητο ! Τωρα στοχευεις γεροντες μοναχους παληκαρα ενω η εγκληματικοτητα θριαμβευει ? Ευγε σου αυτιστικε δοσιλογε που να βρουνε οι Φριτς εναν καλυτερο μπαγλαμα για τις μεταρρυθμισεις τους!
    Ο καθε Χρυσοχοιδης νεοταξιτικες εντολες εκτελει!

  6. Αλήτες προδότες πολιτικοί θα αρχίσει ο εμφύλιος πόλεμος όπου βλέπουμε κομασκυλα σας θα τρώνε γ@μησι μέχρι να έρθει η σειρά σας δολοφόνοι των Τεμπών των εμβολίων των παράνομων προστίμων αληταραδες σατανάδες κάτω τα κουλα σας μπασταρδοι από την γνήσια ιερά μονή Εσφιγμένου αν τους διώξετε αρχίζει ο.πολεμος.μητσοτακη κέρατα μουλοσπερμα ανώμαλες μπασταρδε

  7. οταν η αδικια γινετε καθημερινοτητα ενα ειναι σιγουρο. οτι καποια στιγμη θα χυθει πολυ αιμα. Ντροπη και αισχος για αυτους τους πολιτικους που εδωσαν διαταγη σε εναν αδυναμο ανθρωπακο που λεει σε ολα ναι γιατι φοβαται και που λεγετε δικαστικος επιμελητης . Μπραβο στα παλικαρακια…… των επισης ανανδρων αντρων των ματ που συνεχιζουν και υπακουνε εγκληματικες εντολες. ειμαι σιγουρος οτι οταν παρουν εντολη να βγουν στους δρομους να σκοτωνουν ελληνες πολιτες θα υπακουσουν. ντρεπομαι που ζω αναμεσα τους . Ουτε τιμη ουτε φιλοτιμο ουτε αξιοπρεπεια ουτε ανδρωσυνη εχετε. σκεφτειτε ποτε μην κανετε οτι δεν θελετε να σας κανουν. γιατι το σιγουρο ειναι παλικαρακια οτι θα τα βρειτε μπροστα σας πολλαπλασιασμενα. τιμη και καμαρι οι μοναχοι που εχουν τον θεο μεσα τους και αγωνιζονται δικαια και τιμια.

  8. Ας αφήσουν ήσυχους τους μοναχούς! Είναι από τους λίγους πραγματικούς ορθόδοξους χριστιανούς που απέμειναν!

  9. Ο βαψομαλλιας μισελ μονο για αυτα ειναι Κουλη του 41τακατο κρατα γερα να σε σιχαθει ο ελληνικος λαος

  10. Βαρθολομαίε, ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.
    ΕΙΣΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ.
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.
    ΕΓΙΝΕΣ ΝΕΟΣ ΔΕΚΟΣ.
    Με ποιά αρμοδιότητα μπαίνει η Αστυνομία σε αυτοδιοίκητο χώρο ? Είπαμε να υπάρχει ένα υποτυπώδες τμήμα εκτός Αγίου Όρους για συνδρομή, όχι για κατάλυση του αυτοδιοίκητου. Ο Τούρκος πολίτης Βαρθολομαίος μπορεί να ζητά από την Αστυνομία να επέμβει σε Αυτόνομο μέρος ? Και τον αναφέρω ώς τούρκο πολίτη, αφού ο ίδιος έχει ξεχάσει από καιρό και την καταγωγή του και την ιεροσύνη του.
    ΑΙΣΧΟΣ !!!

  11. Η Παναγιά να βάλει το χέρι Της από την μια οι ζηλωτές και από την άλλη οικουμενιστες…
    Προτιμώ τους πρώτους κάποια στιγμή ίσως μετανοήσουν οι δεύτεροι αποκλείεται.

  12. Ρε Χρυσοχοίδη χάζεψες εντελώς;

Comments are closed.