ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ! – “ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΤΕΛΟΣ! ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΧΕΡΙ!” (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
σπιτι 4

Στάχτη έγιναν σπίτια και επιχειρήσεις σε Πεντέλη, Βριλήσσια και Χαλάνδρι, από όπου πέρασαν τα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη Βορειοανατολική Αττική για δεύτερη ημέρα.

σπιτι 2

Οι δασικές εκτάσεις που έχουν καεί είναι τεράστιες, ενώ η πυρκαγιά έφτασε μέχρι και σε σπίτια και επιχειρήσεις, καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα πολλές ανθρώπινες περιουσίες.

σπιτι 1

Επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους.

σπιτι 4

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες απεγκλωβισμούς ατόμων από τις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί με την οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται για την εκκένωση περιοχών και να μην πλησιάζουν τις πυρόπληκτες περιοχές με τα οχήματά τους.

σπιτι 5σπιτι 3

Εκρήξεις στα Βριλήσσια

Εν τω μεταξύ, απανωτές εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ στην περιοχή των Βριλησσίων, στο τέρμα της οδού Κλεισθένους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φλόγες έφτασαν σε επιχείρηση με χρώματα, χημικά και μονωτικά υλικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε μεγάλη απόσταση προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Παράλληλα, σε κοντινή απόσταση, στις φλόγες έχει παραδοθεί και εργοστάσιο ξυλείας, όπου επίσης υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, με μήνυμα από το 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της συνοικίας Δέση του Γέρακα να απομακρυνθούν είτε προς το κέντρο του Γέρακα, είτε προς τη λεωφόρο Μαραθώνα. Πρόκειται για τη συνοικία κοντά στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Πριν λίγο κάτοικος στην Πεντέλη εξοργισμένος μιλησε στην κάμερα του ΟΠΕΝ και είπε ότι οι φωτιές είναι όλες από χέρι, ότι όλοι αυτοί που έρχονται να βοηθήσουν δεν ειναι εθελοντές αλλα υπάρχουν και κάποιοι ύποπτοι. “Αν δεν μπουνε κρεμάλες στη βουλή δεν γίνεται δουλειά. Να τα λέμε όπως έχουν τα πράγματα. Οι φωτιές είναι από χέρι.” τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης άλλος κάτοικος της περιοχής φώναζε από πίσω το γνωστό σύνθημα “Μητσοτάκη γ@μι@σ##”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Φρίκη σαν τα Ισλαμικά φρικιά που έχουν μαζέψει από τόσες χώρες και τους κανακεύουν ενώ την ι΄δια στιγμή δίνουν εντολές στους Έλληνες να φύγουν από τα σπίτια τους για να μην καούν ζωντανοί. Βλέπαμε στην TV Open Beyond και ένας άνθρωπος πράγματι φώναξε κρεμάλες στην Βουλή. Απελπισμένοι άνθρωποι και μία ανόητη ΠτΔ που έκρινε νόμιμες τις ανεμογεννήτριες μετά από φωτιές. Σιγά μην παραιτηθεί αυτή η κυρία που έβγαλε την Ελληνική Σημαία από το Προεδρικό Γραφείο, σαν να πρόκειται για το γραφιάκι του σπιτιού της. Ωπουδήποτε αλλού θα είχε πάσει η κυβέρνηση, όμως στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός αντί να τρέξει να παρηγορήσει τους παθόντες πάει στο Πυροσβεστικό Στρατηγείο για να τους “ευκογήσει” ενώ δεν ξέρει τι του γίνεται. Φάντοζαι πως το πρωιΐ θα πει τον συνήθη μονόλογο του, και όλα καλά. Ο Μητσοτάκης δεν έχει μάθει στην βάσανο των ερωτήσεων από ανεξάρτητους δημοσιογράφους και βολεύεται με το να απαγγέλει τα ποιηματάκια που του δίνουν γραμμένα. Κι αυτό το σκηνικό με το παράθυρο που δεν κουνιέται το δενδράκι ας το αλλάξουν, διότι γελοιοποιούνται ομαδικά οι βλάκες. Ένα ξέρω να πω στα σίγουρα, όποια πέτρα κι αν γυρίσεις των Μητσοτάκηδων το όνομα θα βρείς.

  2. Ο Κούλης και η αριστερά πανούκλα θέλουν να μας αντικαταστήσουν με μουσλίνια. Στις χώρες τους εκεί έχουν έρημο, να μην κάνουν και την Ελλάδα έρημο για να νοιώθουν σαν το σπίτι τους τα μουσλίνια;

  3. 7 ελικόπτερα υπήρχαν μόνο και κανένα αεροπλάνο. Ολα τα λεφτα που πληρώνει ο φορολογούμενος στον εξοπλισμο της πυροσβεστικής που σκατα είναι, ψάχτε να δείτε τι εξολισμό έχει η πυροσβεστική. Απατεώνες να παραιτηθούν

  4. Συριζομουτρα έβαλαν τις φωτιές για να πλήξουν τον Κυριάκο.. όμως δεν μασάμε.. στηρίζουμε Κυριάκο Μητσοτάκη και πάμε να φτιάξουμε όλοι μαζί ξανά την πατριδα μας..στις επόμενες εκλογές 81% η ΝΔ

  5. Συμφωνώ με το σχόλιο του τρυπιου Έβρου..

  6. Εσείς το 41% που ψηφίσατε αυτό τον γκαντεμόσαυρο,πώς αισθάνεσθε;Να καείτε κι εσείς

  7. Κούλη γκαντέμη,αφορισμένε,φέρε τις Γερμανικές ανεμογεννήτριες να γεμίσει η Αθήνα και να κονομάει ο Βαρδινογιάννης και ο Μυτιληναίος.Και φυσικά θα πάρει κάτι και το κόμμα που χρωστάει 400 μύρια ε;Α ναι.Και το κωλόσογο θα πάρει μερικά μύρια,πεινάνε οι καημένοι.Τί ψηφίσατε ρε γίδια;

  8. Απο τί θελατε να μπουνε παλληκαρια;Απο τυχη,ή αναμμενο αποτσιγαρο;(δοκιμαστε το σε πευκοβελονες,θα καταλαβετε).Διαβαστε την αποφαση 1421/13 της κυαρ-Κατινας για να καταλαβετε οτι,ομορφα δαση,ομορφα καιγονται.Και να ξερετε οτι,ολες αυτες οι ανεμογεννητριες που θα φυτρωσουν,τα φωτοβολταϊκα που θα νεκρωσουν την γεωργικη γη,δεν ειναι για τις δικες μας αναγκες.Δημιουργουν κρανιου τοπο την Ελλαδα και πουλανε την ενεργεια στο εξωτερικο(προς το παρον,μεσω Ιταλιας)Για να καταλαβετε,στην αναγκη των 4-5GW που χρειαζομαστε τα υδροηλεκτρικα δινουν περιπου 3GW,ενω οι μεχρι σημερα εγκαταστασεις ΑΠΕ εχουν δυνατοτητα περιπου 9GW.

  9. Τι να κλασει ο γουρουνοειδης μακαριστος Τσαουσεσκου μπρος σ αυτα τα παχυδερμα! Ετσι…. σεφταλια μου?

  10. Κύριο Χίο σας παρακαλώ ερευνήστε….υπάρχει η σύμβαση της εταιρείας 3Δ Α.Ε αεροπορικών εφαρμογών με τον ΕΛΓΑ οπουπορεδρευει ο Λυκουρεντζος….Στο άρθρο 3 της σύμβασης λέει:”ότι κατόπιν εντολής της κυβέρνησης η εταιρεία αναλαμβάνει αμισθί την άμεση προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα..φωτιές..ανομβρία….επικείμενες πλημμύρες κλπ …” Ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιούν οι αρμόδιοι υπουργοί…προστασίας του περιβάλλοντος…αγροτικής ανάπτυξης και προστασία του πολίτη…στην έκτακτη αυτή κατάσταση..γιατί δεν ενεργοποιούν την τεχνολογία αυτή..την ίδια η οποία γέμισε νερά τους ταμιευτήρες του Μόρνου σε παλιότερα περιοχή….από την ίδια εξειδικευμένη εταιρεία;!!!!
    Στο Σπίτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας ..στην Γερμανία…Στην Κύπρο ..στην Σαουδική Αραβία την χρησιμοποιούν..στον Καναδά επίσης εδώ…ποιος δεν θέλει…

  11. Ένας,?!?! ένας αξκος δεν υπάρχει να σώσει την πατρίδα ρε??? Κότες λυρατες όλοι….ουστ ρε

  12. Ας πει κάποιος στην ασχετη τη Νταλαουρα οτι τα Canadair και πολλα απο τα αεροσκάφη και ελικόπτερα δεν εχουν ενεργο το tracking να το πω ετσι..καθοτι ανηκουν στην ΠΑ και συνηθως δεν ειναι ανιχνευσιμα..

  13. Έλληνα θα σε φιλοξενήσουν τώρα που έμεινες χωρίς σπίτι οι πολιτικοί κορόιδο που 300 άτομα διαθέτουν πάνω από 800 σπίτια ως σύνολο.Δεν επαναστατεις άρα καλά παθαίνεις.

  14. ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΟΤΑΝ ΤΟΠΕ: ‘ΘΑ ΠΑΤΑΞΩ ΤΟΥΣ ΝΑΤΙΒΙΣΤΕΣ’

  15. κατακαίει τους έκφυλους όχι μόνο του 41% αλλά και από το υπόλοιπο 59%

  16. Που ειναι τα Σινουκ τα μοναδικα με μεγαλο καδο νερου,και τα ερτρακτορ δεν μπορουν να λογιστουν πυροσβεστικα αλλα ψεκαστικα

  17. Ψηφίζουμε Κούλη μέχρι να καούμε ούλοι.

  18. Πρώτα “Μητσοτάκη μαμιέσαι” και μετά στην κάλπη αμνησία

  19. Οι Μουσουλμάνοι και το Ισλάμ που μας φέρατε θα μας κάψουν ζωντανούς αλήτες πολιτικάντηδες

  20. Που ειναι η ερπύστριες ρεε;Ενας Στρατηγός ρεε γιατί δε θα μείνει τίποτα όρθιο.

Comments are closed.