ΛΑΥΡΙΟ: ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΛΕΙΑ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΡΑΣΤΕΣ, ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΟΠΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Κοινοποίηση:
περιπολικο

Μία καλά οργανωμένη ληστεία σημειώθηκε στο Λαύριο, με στόχο χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας, και η λεία των δραστών ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, όταν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής είχαν ολοκληρώσει την παραλαβή εισπράξεων από διάφορες εταιρείες, με τελευταίο σταθμό τους ένα μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών στην περιοχή.

Πώς συνέβη η ληστεία

Οι τέσσερις ένοπλοι δράστες φαίνεται να είχαν σχεδιάσει προσεκτικά την επίθεση τους. Οι υπάλληλοι είχαν ήδη παραλάβει σημαντικά ποσά από πολλές επιχειρήσεις, όταν οι ληστές εμφανίστηκαν ξαφνικά και, υπό την απειλή όπλων, ανάγκασαν το προσωπικό να τους παραδώσει τα χρήματα.

Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έστησαν καρτέρι στο σημείο όπου η χρηματαποστολή σταμάτησε για να παραλάβει τα χρήματα από το κατάστημα παιχνιδιών. Παρόλο που η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί ως τώρα δεν αποκαλύπτουν τον ακριβή τρόπο δράσης τους, ούτε πώς κατάφεραν να διαφύγουν με την τεράστια λεία.

Οι πρώτες αντιδράσεις και έρευνες της αστυνομίας

Η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα, ξεκινώντας εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής που μπορεί να κατέγραψαν κινήσεις των ληστών πριν και μετά τη ληστεία. Παράλληλα, συλλέγονται μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες και το προσωπικό της χρηματαποστολής, προκειμένου να διαφωτιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το έγκλημα.

Το γεγονός ότι η λεία ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ καθιστά αυτή τη ληστεία μία από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων χρόνων. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν σχεδιάσει για καιρό τη συγκεκριμένη επίθεση, παρακολουθώντας τις κινήσεις της χρηματαποστολής και επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Καλά τώρα πιστέψαμε.Θα τα πήραν οι ίδιοι κλασική Ελλάδα το κράτος της φτώχειας.

  2. Οι εταιρείες σεκιούριτι απαγορεύεται να κάνουν λάθη…..___ και το έχουν αποδείξει στο παρελθόν. Στημένο ειναι και φαίνεται κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια

  3. Ο Μιχαλάκης θα λέει ==> δεν φταίω εγώ που άνθησε η εγκληματικότητα στη θητεία μου.

Leave a Response