Πλούσια γκάμα σε… τιμοκατάλογο, είχε το κύκλωμα με τη συμμετοχή αστυνομικών που πουλούσαν προστασία σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες.
Σύμφωνα με την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων, οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής και των λεσχών έδιναν κάθε 15 ημέρες από 800 έως 2.500 ευρώ για να έχουν «κάλυψη», δηλαδή είτε να ενημερώνονται για επικείμενους ελέγχους είτε για να μη γίνονται έλεγχοι.
Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος είχαν φτάσει στο σημείο να «προσλάβουν» αστυνομικούς για να φυλάνε κτίρια που συνδέονται με τους ίδιους, ακόμα και σε εξαιρετικά κεντρικά σημεία της πόλης. Το «στρατηγείο» της οργάνωσης ήταν κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού. Επίσης, χρησιμοποιούσαν τους αστυνομικούς για «θελήματα». Το γεγονός ότι τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να μην ανησυχούσαν για τυχόν αποκάλυψή τους προκάλεσε εντύπωση στους αξιωματικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι δεν αποκλείουν να υπήρχε «συνεργασία» και με άλλους αστυνομικούς (πλην των τεσσάρων που συνελήφθησαν για την υπόθεση).
Από τους τέσσερις ενστόλους που συνελήφθησαν πιο «δραστήρια» ήταν αξιωματικός που υπηρετούσε μέχρι πριν από περίπου δύο μήνες στην Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για απόφοιτο της Νομικής Σχολής που είχε βραβευτεί το 2019 ως αστυνομικός της χρονιάς. Από την έρευνα των Αδιάφθορών έχουν εντοπιστεί πολλές χιλιάδες ευρώ που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει το μισό εκατομμύριο ενώ πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν και στο σπίτι της υπαστυνόμου.
Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 58χρονος ιδιώτης, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν επιχειρηματίας στην Κρήτη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος άνδρας φερόταν να έχει οφειλές προς διάφορα πρόσωπα. Στενός συνεργάτης του, που επίσης συνελήφθη, είναι ένας 55χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για λαθραία ποτά.
Εκτός από την κάλυψη σε οίκους ανοχής και λέσχες, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος κάποιων μελών της εγκληματικής οργάνωσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οικονομικές απάτες. Συγκεκριμένα φέρονται να έστηναν εικονικές εταιρίες, να εμφάνιζαν εικονικές συναλλαγές και να αποκόμιζαν κέρδη από τη μη απόδοση ΦΠΑ και τις προβλεπόμενες επιστροφές. Οι εταιρείες – «μαϊμού» μπαίνουν στο μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του κυκλώματος αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ξεπλένονταν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.
Μητσοτάκης 2.0
Ας βραβευθεί ως αστυνομικός της χρονιάς και το 2025 τότε!
Ε δεν ανακαλυψαμε και σημερα την Αμερικη! Μυζηθροεξουσια! Με το μηνιατικο θα τη βγαλουνε?