“ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!” -ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗN ANEΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: AΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΦΡΑΤΙ ΚΑΙ 5 ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ. ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΣΩΝΑ. ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 112 ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
F

Μηνύματα από το 112 και εντολή για εκκενώσεις περιοχών μεταξύ των δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πισσώνα.

Εντολή προληπτικής εκκένωσης των οικισμών Αγίου Γεωργίου Αρμά, Καμαρίου και Καλυβιών, έδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, με εντολή εκκένωσης προς Χαλκίδα.


Αντιπυρικές ζώνες στο Αφράτι με τρακτέρ και μηχανήματα
Ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης τόσο των επιγείων όσο και το ένα εναέριων μέσων που επιχειρούν.

Πυροσβεστική, εθελοντές, δήμος και πολίτες βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα στη γέφυρα του Αφρατίου, παρατάσσοντας κατά σειρά μηχανήματα και τρακτέρ προκειμένου να προχωρήσουν στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, σύμφωνα με το evima.gr.

αντιπυρικες

Εκκενώνονται πέντε οικισμοί στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Πισσώνα το μεσημέρι της Τετάρτης (31.7.24).

Από το 112 εστάλη μήνυμα για την εκκένωση του χωριού Αφράτι προς Βασιλικό, ενώ εντολή εκκένωσης δόθηκε και για 4 ακόμα χωριά του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Εκκενώνεται το χωριό Αφράτι στην Εύβοια, μέσω μηνύματος του 112, καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7).

afrati-1-1024x576

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά ξεκίνησε να καίει καλαμιές και επεκτάθηκε σε δασική έκταση στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Οι άνεμοι είναι βόρειοι, πολύ ισχυροί και οι ριπές τους στην περιοχή φτάνουν και τα 7 μποφόρ και γι’ αυτό και έχουμε πολλές κηλιδώσεις που δημιουργούν νέες εστίες.

Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 40 οχήματα και από αέρος 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για το συντονισμό.

Υπάρχει επίσης συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

ευβοια 1

Έχουν εκδοθεί δύο sms από το 112, το πρώτο ενημερωτικό στις 14:55 για ενημέρωση και το δεύτερο στις 16:02 για απομάκρυνση από τον οικισμό Αφράτι προς Βασιλικό.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο Αφράτι καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν κλοιό προστασίας του χωριού. Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στην γέφυρα Αφρατίου με οδηγίες της Αστυνομίας.

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

F1

Την επιχείρηση κατάσβεσης ενισχύουν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η ένταση των ανέμων είναι ιδιαίτερα αυξημένη αγγίζοντας τα 6 με 7 μποφόρ.

ευβοια 1 fotia_pissonas2-768x669

Η ένταση των ανέμων είναι ιδιαίτερα αυξημένη αγγίζοντας τα 6 με 7 μποφόρ.




ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΗΛΕΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: