ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ: ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! KAIΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙ! “ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝΑΝΤΕΡ!”- ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. ΚΑΗΚΑΝ ΔΥΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ. ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ! ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ…(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΠΥΡΟΣΒ

Δραματική είναι η κατάσταση στα Βριλήσσια και στο Πάτημα Χαλανδρίου από τη φωτιά που συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν με κλαδιά στα χέρια να σώσουν τις περιουσίες τους.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει από τον πολύ καπνό, την ώρα που μηνύματα από το 112 και αστυνομικοί ζητούν από τους κατοίκους να εκκενώσουν.

Για μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στον Διόνυσο, στη λεωφόρο Αιολίδος και Κωνσταντινουπόλεως έκανε λόγο στην ΕΡΤ η δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο, η αναζωπύρωση εντοπίζεται στη λεωφόρο Αιολίδος και Κωνσταντινουπόλεως.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς τόνισε ότι 19.00-21.00 οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα μειωθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, το μεσημέρι της Δευτέρας η μέση ένταση έφτασε τα 6 με 7 μποφόρ.

Από τις 21.00 θα σημειωθεί ουσιαστική εξασθένηση των ανέμων κάτω από τα 5 μποφόρ, τόνισε ο κ. Κολυδάς μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττική επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 199 οχήματα, 27 ομάδες δασοκομάντος και εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννης, ενώ συμπλήρωσε ότι από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους, αλλά και των πυκνών καπνών» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν οι Αίαντες της ΕΛΑΣ

Κάηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής στον Νέο Βουτζά, ένας τραυματίας

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής κάηκαν σε σημείο δυτικά του Νέου Βουτζά τη Δευτέρα (12/8) κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Αττική.

Ένας από τους πυροσβέστες υπέστη ελαφρά εγκαύματα ενώ οι άλλοι 3 είναι καλά στην υγεία τους.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση από τις πυρκαγιές στην βορειοανατολική Αττική παραμένει δύσκολη, όπως την χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Βαθρακογιάννης.

Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι.

Επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους αλλά και των πυκνών καπνών» είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

31 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία.

Συγκλονίζει εθελοντής πυροσβέστης – «Καίγονται πολλά σπίτια στα Άνω Βριλήσσια»

Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες στη βορειοανατολική Αττική, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το μεσημέρι (11/08) στον Βαρνάβα.

Εθελοντής πυροσβέστης σημείωσε πως «παιδιά, καίγονται σπίτια στα Άνω Βριλήσσια, πάρα πολλά. Βρίσκομαι στην οδό Καλαβρύτων. Οι άνθρωποι εδώ προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές, απεγκλωβίζονται ηλικιωμένοι. Είναι πολύ μεγάλη η φωτιά, έχουν καεί πάρα πολλά σπίτια. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω ούτε ένα πυροσβεστικό (σ.σ. όχημα), ούτε τίποτα», μιλώντας σε τηλεοπτικο σταθμό.

«Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο εθελοντές. Ο κόσμος είναι με τα λάστιχα στις αυλές. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αυτό. Καίγονται πάρα πολλά σπίτια. Κλείστε παιδιά, κλείστε», προσέθεσε σε αυτές τις ώρες αγωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Εσεις του 41% μας καιτε καθε μερα εδω και 5 χρονια.πληρωνουμε κι εμεις που δεν φταιμε.ραγιαδες

  2. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΜΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ 60% ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

  3. Ερώτηση προς εσάς που είστε δημοσιογράφοι, πως τα Μελίσσια έχουν γλυτώσει; Φυλάσσονται γιατί εκεί υπάρχουν βίλες επωνύμων και πλούσιων;;;;

  4. ΒΓΗΚΕ Η ΚΟΥΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΩΤΙΕΣ ΑΛΑ ΣΤΥΛ ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

  5. 41 ΤΑΚΑΤΟ

    Ο ΜΑΝΟΛΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Υ.Γ. Ο ΑΝΤΕΤΟΤΚΟΥΜΠΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

  6. Το 41% έδιωξε από τα δασαρχεία 5056 άτομα της πυροπροστασίας το 2019 τώρα λουστητετα ήθελε να τα δώσει σε εργολάβους τα δασαρχεία

  7. Ευτυχώς που υπάρχουν Κυριάκος – Κικίλιας και αποφύγαμε τα χειρότερα. Ο Θεός μας φύλαξε από το τσιμπλοπολακιστάν.

    1. Λυσσάς μωρή φιλιππινέζα που υπάρχει το μακελειό και σας κόβει ψήφους. Άντε και μονοψήφιο εύχομαι μαζί με όλο το συστημικό τόξο αν κι όποτε ξυπνήσουν τα αργόστροφα που σας ψηφίζουν.

Comments are closed.