ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ- ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ: ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ – “Η ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ!” – ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
6284522-1024x683

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν εθελοντές και πυροσβέστες στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας που καίει ανεξέλεγκτο και ξεκίνησε, από το βουνό πάνω από το Αφράτι και κινείται απειλητικά προς το χωριό Καμάρι.

Ο έντονος καπνός που «πνίγει» σχεδόν όλη την Εύβοια δυσκόλεψε το έργο των εναέριων μέσων για την κατάσβεση της φωτιάς τα οποία αποχώρησαν πριν από λίγο από το σημείο της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά καίει αυτή την ώρα πευκοδάσος και η όποια υγρασία από τα εναέρια μέσα που σταμάτησαν πλέον, έχει εξατμιστεί λόγω του θερμικού φορτίου. Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ενώ έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για να μην επεκταθούν οι φλόγες.

Η φωτιά έχει καλύψει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Εύβοιας και στην ουσία καταστρέφει το μοναδικό κομμάτι πευκοδάσους που είχε μείνει ανέγγιχτο και από τις προηγούμενες καταστροφές που έχει βιώσει το νησί πριν τρία χρόνια.

Η φωτιά παρότι δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, προκαλεί ανησυχία καθώς καίει σε δύσβατο σημείο της κορυφογραμμής, στο οποίο είναι αδύνατο να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη»
Το evima.gr, επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «η νύχτα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν από το πύρινο μέτωπο. Έχουμε μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά, η οποία θα μας δυσκολέψει όλη τη νύχτα».

Ο Φάνης Σπάνος κλείνοντας τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια ούτε το μοναστήρι του Αγίου Αρμά.

Στην Εύβοια έφτασε πριν λίγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της κατάστασης.

Εκκένωση τεσσάρων οικισμών
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη και για αυτό τον λόγο έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τεσσάρων οικισμών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην κεντρική Εύβοια.

Συγκεκριμένα έπειτα από μηνύματα που εστάλη από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμάς έχουν εντολή να μετακινηθούν προς την Χαλκίδα.

Ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής
Σκληρή μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν ενισχυθεί και πλέον στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα και μεγάλος αριθμός Εθελοντών.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις, συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Σην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς μετέχουν και Μολδαβοί πυροσβέστες που έφτασαν στην περιοχή. Πρόκειται για τους πυροσβέστες που είχαν βρεθεί ξανά στην Εύβοια στη φονική πυρκαγιά το 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΙΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ
    ΤΗΣ SIEMENS…
    .
    ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ
    ΜΕΤΑΞΆΣ
    ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ
    ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
    ΑΥΤΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΟΙ δήθεν δημοκρατες =ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΎΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΥΣ

  2. Διώξτε γρήγορα τον γκαντεμόσαυρο του 13τακατό να σβήσουν όλες οι φωτιές που βάσει του νόμου της Πτν της δειμοκρατίας βάζουν οι ανεμοκάπηλοι.
    Αναθεματισμένος από τον Αμβρόσιο και ανάθεμα σε αυτούς που τον ψόφησαν.

  3. έ, μην παραπονιέστε που σας καίνε κιόλα;…..βρωμιαρέοι ξεπουλήσατε ακόμα καιντα παιδιά σας για τα επιδόματα, διορισμους και κομπινες παρακομπίνες
    Κώστα ρίχτο! και…νά χουμε για να καίμε: βάλε πρόστιμα για τα ακάθαρτα χωραφια και σκυλοπρόστιμα και…κοβιντο πρόστιμα και…ελληνοπρόστιμα (για άμα είσαι Έλληνας δηλαδή)
    κάαααααψεεε

Comments are closed.