ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ – ΡΕΚΟΡ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΤΟ 2024 – Η ΒΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ – ΘΕΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Κοινοποίηση:
bia-anilikoi

Τα φαινόμενα βίας ανάμεσα σε ανηλίκους είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Με αποκορύφωμα το περιστατικό στη Γλυφάδα με τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης, το οποίο βέβαια θα ξεχαστεί σε λίγες ημέρες, αφού η καθημερινότητα και κυρίως η αντιμετώπιση από την πολιτεία δεν επιτρέπει κάτι παραπάνω.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. η βία ανηλίκων γιγαντώνεται και όπως λένε οι αρμόδιοι αξιωματικοί, πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικά μέτρα.

Το βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης όπως λένε, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι το κορίτσι ξυλοκοπείται παρουσία τουλάχιστον 20 ατόμων που δεν κάνουν το παραμικρό για να αποτρέψουν την αγριότητα. Ο ξυλοδαρμός μετατρέπεται για τους περισσότερους είτε σε «θέαμα» είτε σε αδιάφορο συμβάν.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες σχηματίζουν σε κάθε 24ωρο 37 δικογραφίες για ανήλικους, ήτοι ανά τρεις ώρες κατηγορούνται δύο ανήλικοι.

Το πρώτο 8μηνο του 2024 έχει καταγραφεί αύξηση κατά 47% στα περιστατικά εγκληματικότητας ανηλίκων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (4.875 ήταν πέρυσι, 7.180 φέτος), ενώ κατά 45% αυξήθηκαν οι ανήλικοι δράστες (6.157 πέρυσι, 8.978 φέτος). Το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών αποτελεί για τους αστυνομικούς έναν από τους βασικούς δείκτες για την εξέλιξη της βίας ανηλίκων. Τα στοιχεία δείχνουν εκρηκτική αύξηση στον αριθμό των ανήλικων που κατηγορήθηκαν το 2024. Πιο αναλυτικά, η αύξηση στους δράστες για πρόκληση σωματικών βλαβών άγγιξε το 73% (383 ήταν πέρυσι, 666 φέτος).

Στα αδικήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας (αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης) υπήρξε αύξηση κατά 38% στους ανήλικους δράστες (143 πέρυσι, 198 φέτος). Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας (βιασμός, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσια πράξη, πορνογραφία ανηλίκων). Η αύξηση στον αριθμό των ανήλικων κατηγορουμένων έφτασε το 89% (49 πέρυσι, 93 φέτος). Αίσθηση προκαλεί ότι μέχρι στιγμής το 2024 έχουν κατηγορηθεί για βιασμό συνολικά 21 ανήλικοι και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 37.

Μικρότερη είναι η αύξηση (κατά 10%) που σημειώθηκε στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας (ληστεία, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα ληστείας, απόπειρα κλοπής). Οι ανήλικοι δράστες είναι φέτος 2.050 σε σχέση με τους 1.850 που ήταν πέρυσι.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει από πέρυσι σχέδιο για τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκια -υπό το συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων- πραγματοποιούν τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου ελέγχους σε σημεία (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους) όπου συχνάζουν ανήλικοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στις παρακάτω περιοχές της Αττικής: Μαρούσι, Κηφισιά, Πειραιάς, Κυψέλη, Κολωνός, Σεπόλια, Δάφνη, Υμηττός, Περιστέρι, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Μενίδι, Λιόσια, Πετρούπολη.

Δείτε τους πίνακες με τα στοιχεία:

viaan

viaan1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΑΛΛΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΧΘΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΠΟΥ ΛΙΟΣΙΩΝ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΠΑΤΙΝΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!!Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΟΝΟΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΟΛΑΜΕ!!!

  2. Τα παιδιά, οι έφηβοι, οι νέοι, αλληλεπιδρούν με τις παραστάσεις και τα πρότυπα που αντιμετωπίζουν.
    Παιδικά παιχνίδια, συμπεριφορές περιβάλλοντος, σχολικά συγγράμματα, “αθλητικές” δραστηριότητες, “Φιλαθλητισμός” ασύδωτα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ που έχουν ξεφύγει προβάλλοντας λάθος πρότυπα 24 ώρες επί 100 και πλέον διαθέσιμα κανάλια και ραδιόφωνα με την κυριάρχηση “παρουσιαστών και συντελεστών” κάθε είδους με οδηγίες η ανοχή “Καναλαρχών” στην θέση υπεύθυνων Δημοσιογράφων, σφυρηλατουν χαρακτήρες βίας, ευτελισμού απατηλής συμπεριφοράς, εκτροπής από κάθε φυσική και φυσιολογική αυτονόητη συμπεριφορά, έννοια και πρότυπα.
    Όσον αφορά Ήθος, φιλανθρωπία, φιλοπατρία, Εθνικά Πρότυπα, Φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά κλπ., τείνουν προς τις άγνωστες λέξεις και ακατανόητες έννοιες.
    Η θα αλλάξουμε συμπεριφορές και πρότυπα, Κράτος και Έλληνες Πολίτες η θα αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας -εγκληματίες όπως τα καθοδηγούμε παθητικά η ενεργητικά συμπεριφερόμενοι.

  3. λογικο, η μιση χωρα ζει σε δυο ασχημες τσιμενταρισμενες πολεις και διαμερισματα ποντικοτρυπες. Γυρω τριγυρω βρωμια μαγκια ηχορυπανση ατιμωρησια γυφτοτραπερς νυχτοβιοι αμορφωσια χυδαιοτητα και στα κινητα επιληψια. Τι περιμενατε ακριβως?

  4. Φυλάκα 5 χρόνια -γονείς… και μπουμπούκια…- και στρώνουν… χαρακτήρα όλοι τους, αυτή είναι η λύση.

  5. GTA ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΕΙΤΑΙ ΜΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

  6. δυστυχως για ολο αυτο που γινεται,ειναι υπευθυνοι οι γονεις. Αν ηταν διπλα στα παιδια τους,αυτα δεν θα συνεβαιναν σε αυτο το ποσοστο.Γονεις επιτελους ελατε στα συγκαλα σας

  7. Μα καλά, πλάκα μας κάνετε τώρα; Τί θα κάνουν τα παιδιά; Παντού βία. Στο σπίτι, στο διαδίκτυο, πιστολίδι στη τηλεόραση από το απόγευμα (βλέπε star και όχι μόνο), ξύλο στους δρόμους, τα γήπεδα, τις πολυκατοικίες, τραπ βίαιες μουσικές, πρότυπα βίαιοι τύποι, αληταράδες τραμπούκοι κλπ κλπ. Τί θα κάνουν τα παιδιά ,όταν εμείς οι ενήλικες είμαστε τόσο βίαιοι; Ή μήπως το πρότυπο του σημερινού ανθρώπου είναι ο φιλήσυχος, πράος, μεροκαματιάρης; Είναι ο νταής, που σπάω μούτρα και επιβάλλομαι παντού με τσαμπουκάδες. Αν είσαι αρνάκι παιδάκι μου, σε έφαγε ο λύκος. Γι’ αυτό τσάκισε μη σε τσακίσουν. ΑΥΤΟ λέμε οι περισσότεροι γονείς σήμερα, γιατί αυτό είναι το κωλοχανείο στο οποίο ζούμε!!! Άσε που νιώθεις και μία χαζοπερηφάνια, όταν είσαι από τη μεριά του θύτη. Παίρνεις παράσημο. Είσαι άξιος, δυνατός, τις ρίχνεις δεν τις τρως. Τί να το κάνω το παιδάκι μου που θα μου φέρει 20 από το σχολείο; Άνεργο θα είσαι αύριο με πτυχίο…..Γι’ αυτό νταηλίκι, γιατί τη ζωή, εμείς οι μεγάλοι, την έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας!!!!

  8. Από τότε που ήρθαν οι Αλβανοί κι οι Ρωσοπόντιοι γίνονται αυτά. Τώρα ξυπνήσαμε;

Leave a Response